7 συμβουλές για να διατηρήσετε τα ρούχα σας λαμπερά και φωτεινά

Τα ουδέτερα χρώματα είναι καλά, τα ασπρόμαυρα ρούχα είναι υπέροχα, αλλά τα φωτεινά ρούχα προσθέτουν μια διαφορετική αίσθηση στη ζωή μας. Εάν είστε παθιασμένοι με τα έντονα χρώματα, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να αποτρέψετε την απομάκρυνση του χρώματος. Τα φωτεινά ρούχα είναι όμορφα και τολμηρά, αλλά απαιτούν ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα για να διατηρήσουν τη φωτεινότητα και τη ζωντάνια τους. Είτε η γκαρνταρόμπα σας είναι γεμάτη με πολύχρωμα καλοκαιρινά φορέματα είτε με φωτεινά μπλουζάκια και φούστες, έχουμε μόνο τις σωστές συμβουλές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε αυτά τα ρούχα λαμπερά. Θα σας παρουσιάσω 7 συμβουλές για να διατηρήσετε τα ρούχα σας λαμπερά και φωτεινά!

- Διαφήμιση -

χρησιμοποιήστε λίγες σταγόνες ξίδι

Προσθέτοντας λίγες σταγόνες λευκό ξίδι στα ρούχα σας, θα αποτρέψετε το ξεθώριασμα του υφάσματος σας. Για να διατηρήσετε τα ρούχα σας λαμπερά, μουλιάστε τα σε νερό με ξίδι πριν τα πλύνετε για πρώτη φορά. Αυτή η διαδικασία θα απαλλάξει τα ρούχα από το ξεθώριασμα του χρώματος και θα βοηθήσει επίσης στην εξάλειψη μικροβίων και βακτηρίων.

μουλιάστε με αλατόνερο

Το φιλικό προς το περιβάλλον αλάτι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τα ρούχα σας φωτεινά. Απλώς προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε νερό στα κανονικά σας ρούχα, μουλιάστε τα ρούχα για μια νύχτα και στην συνέχεια πλύντε τα με απορρυπαντικό.

προσθέστε μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα λειτουργεί ως θαύμα και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο κανονικό πλύσιμο ρούχων. Βοηθά επίσης στην εξάλειψη των βακτηρίων από τα ρούχα.

χρησιμοποιήστε μαλακτικό

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει την ετικέτα κάθε ρούχου πριν χρησιμοποιήσετε το μαλακτικό για να ελέγξετε αν είναι κατάλληλο για το ύφασμα ή όχι. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τα ρούχα σας απαλά και λαμπερά.

επιλογή του σωστού φορτίου για πλύσιμο

Η επιλογή του κατάλληλου φορτίου για τα ρούχα είναι επίσης σημαντικός παράγοντας για να διατηρήσετε τις ίνες των ρούχων σας δυνατές και λαμπερές. Δεν χρειάζεται να πλένονται όλα τα ρούχα με το ίδιο φορτίο. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν τα πλύνετε.

αποφύγετε τη χλωρίνη

Αποφύγετε τη χρήση χλωρίνης που δεν θα φωτίσει τα ρούχα σας αλλά θα τα κάνει χειρότερα όσον αφορά τη διάρκεια ζωής του υφάσματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξίδι, όπως εξηγήσαμε παραπάνω τη χρήση και τα οφέλη από τη χρήση του ξιδιού.

αντιμετωπίστε τους λεκέδες με τον σωστό τρόπο

Κάθε ύφασμα απαιτεί διαφορετική προσοχή. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού που πρέπει να χρησιμοποιήσετε και διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες στο προϊόν αφαίρεσης λεκέδων.

- Διαφήμιση -