6 συνήθειες για να ξυπνάτε πιο εύκολα το πρωί

Το πρωινό ξύπνημα μπορεί να είναι δύσκολο, καθώς η σκέψη του ύπνου είναι συνήθως μια πολύ πιο ελκυστική επιλογή. Ωστόσο, το πρωινό ξύπνημα μπορεί να έχει θετικά οφέλη για την υγεία, όπως καλύτερη συγκέντρωση, βελτιωμένη ποιότητα ύπνου, μακροχρόνια ενέργεια, παραγωγικότητα και πολλά άλλα. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να κοιμάστε καλά και ταυτόχρονα να μπορείτε να ξυπνάτε εύκολα το πρωί. Πώς όμως θα το καταφέρετε αυτό; Θα σας παρουσιάσω 6 συνήθειες για να ξυπνάτε πιο εύκολα το πρωί!

- Διαφήμιση -

αποφύγετε τα σνακ αργά το βράδυ

Ενώ ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι το σνακ κοντά στην ώρα του ύπνου μπορεί να βοηθήσει στην άμβλυνση της πείνας που μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, άλλες έχουν δείξει ότι μπορεί να προκαλέσει λιγότερο ευχάριστα συμπτώματα όπως παλινδρόμηση οξέος. Είναι εύκολο να μπερδέψεις την πείνα με την κούραση, γι’ αυτό, αντ’ αυτού, άσε τα σνακ και κράτα την όρεξή σου για πρωινό.

αποφύγετε τα ενεργειακά ποτά με ζάχαρη και τον καφέ

Τα ενεργειακά ποτά και ο καφές μπορεί να σας δώσουν την επιπλέον ώθηση που χρειάζεστε για να διαβάσετε ή να κρατηθείτε περισσότερο ξύπνιοι, αλλά η πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης ή καφεΐνης πριν τον ύπνο μπορεί να κάνει πιο δύσκολο να αποκοιμηθείτε και να παραμείνετε κοιμισμένοι. Ο περιορισμός της κατανάλωσης ζαχαρούχων αναψυκτικών, ενεργειακών ποτών και καφέ έχει αποδειχθεί ότι παράγει πιο υγιεινές συνήθειες ύπνου. Δοκιμάστε να πιείτε νερό ή το τσάι πριν τον ύπνο για να διατηρήσετε τον εαυτό σας ενυδατωμένο.

σίγαση του τηλεφώνου σας

Απενεργοποιήστε τον ήχο του τηλεφώνου σας ή ενεργοποιήστε τη λειτουργία «μην ενοχλείτε» πριν κοιμηθείτε. Οι ειδοποιήσεις μπορούν να σας ξυπνήσουν στη μέση της νύχτας και να σας δελεάσουν να ελέγξετε το τηλέφωνό σας, κάτι που θα διαταράξει τον κύκλο του ύπνου σας.

αποφύγετε το ξενύχτι

Το να παραλείπετε τον βραδινό ύπνο για να ολοκληρώσετε μια εργασία δεν είναι σοφή επιλογή. Όχι μόνο μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση το επόμενο πρωί, αλλά η έλλειψη ύπνου μπορεί επίσης να εμποδίσει την ικανότητα του σώματός σας να λειτουργεί σωστά. Μια πρόσφατη μελέτη ανέφερε ότι κάποιος που μένει ένα βράδυ χωρίς ύπνο θα καταλήγει συχνά με τη γνωστική εξασθένηση ενός ατόμου που έπινε στο νόμιμο όριο. Αυτό αποδεικνύει πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για το σώμα μας. Εάν πλησιάζει μια μεγάλη προθεσμία, αποφύγετε την αναβολή, ώστε να μην χρειαστεί να ξενυχτήσετε για να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας. Γρήγορα θα συνειδητοποιήσετε ότι η έλλειψη ύπνου δεν αξίζει τον κόπο.

κοιμηθείτε με ανοιχτές τις κουρτίνες

Αφήστε τα στόρια ή τις κουρτίνες σας ελαφρώς ανοιχτά πριν πάτε για ύπνο. Με αυτόν τον τρόπο, το ηλιακό φως μπορεί να περάσει και να σας βοηθήσει να ξυπνήσετε πιο φυσικά. Τις ηλιόλουστες μέρες, αυτή μπορεί να είναι μια αποτελεσματική στρατηγική.

τοποθετήστε το ξυπνητήρι μακριά από το κρεβάτι

Για να αποφύγετε την αναβολή του ξυπνητηριού σας, τοποθετήστε το τηλέφωνο ή το ξυπνητήρι σας απέναντι από το δωμάτιο από όπου βρίσκεται το κρεβάτι σας. Με αυτόν τον τρόπο, όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι σας, θα αναγκαστείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι για να το σιωπήσετε. Χωρίς τον πειρασμό να αναβάλετε το ξυπνητήρι σας, θα σηκωθείτε στην ώρα σας.

- Διαφήμιση -