O καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε όλες τις βρωμιές και τις άσχημες μυρωδιές από τον φούρνο και το φούρνο μικροκυμάτων

Οι φούρνοι και οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι απαραίτητες συσκευές στην καθημερινή μας ζωή. Τις χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά για να δημιουργήσουμε νόστιμες συνταγές ή να ζεστάνουμε το φαγητό μας. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν ανοσία στους λεκέδες. Γιατί όταν μαγειρεύετε ένα πιάτο με σάλτσα στο φούρνο ή ζεσταίνετε ένα πιάτο στο φούρνο μικροκυμάτων, κανένα από τα δύο δεν προστατεύεται από πιτσιλιές.

- Διαφήμιση -

Είναι σχεδόν αναπόφευκτο το φαγητό να μπει στις σχάρες, στους τοίχους και στα τζάμια. Το αποτέλεσμα; λεκέδες λίπους εισχωρούν στους χώρους και οι μυρωδιές καμένου σκουραίνουν το χρώμα. Φυσικά και υπάρχουν τρόποι για να απαλλαγείτε από τις βρωμιές και τις άσχημες μυρωδιές. Η διαδικασία δεν είναι ποτέ εύκολη. Ο καθαρισμός του φούρνου και του φούρνου μικροκυμάτων απαιτεί συχνά πολύ χρόνο και προσπάθεια. Αλλά ίσως δεν ήξερες τη μέθοδο της κούπας; Θα σας παρουσιάσω τον καλύτερο τρόπο για να αφαιρέσετε όλες τις βρωμιές και τις άσχημες μυρωδιές από τον φούρνο και το φούρνο μικροκυμάτων!

Συστατικά:

1/2 ποτήρι νερό

Χυμός από ένα λεμόνι

1/2 ποτήρι λευκό ξίδι

1 κεραμική κούπα, κατάλληλη για φούρνο μικροκυμάτων και φούρνο

Το λευκό ξίδι είναι ένα ισχυρό καθαριστικό απίστευτο στην αφαίρεση λεκέδων, απολέπιση και αφαίρεση αλάτων και ταυτόχρονα με αποσμητικές ιδιότητες. Η θέση του είναι συχνά στην κουζίνα, καθώς αποτελεί βασικό προϊόν. Αλλά η ευελιξία του το καθιστά επίσης πραγματικό σύμμαχο για κάθε είδους οικιακές δουλειές.

Όπως το ξίδι, έτσι και το λεμόνι είναι ένα εσπεριδοειδές με πάρα πολλά οφέλη. Όσο καθαρίζει τον οργανισμό, μπορεί επίσης να αντικαταστήσει πολλά βιομηχανικά προϊόντα οικιακού καθαρισμού. Επιπλέον, χάρη στην οξύτητά του, απορροφά τους ρύπους, δίνει λάμψη στις επιφάνειες και διώχνει τις άσχημες μυρωδιές. Εδώ ενισχύει την αφαλάτωση του ξιδιού και δίνει στο εσωτερικό των συσκευών μια φρέσκια και αρωματική νότα.

καθαρισμός του φούρνου

Είστε ακόμα περίεργοι για το κόλπο για το φλιτζάνι; Θα φτάσουμε εκεί. Προμηθευτείτε ένα κεραμικό ποτήρι κατάλληλο για φούρνο. Γεμίστε το με τα υλικά, προσέχοντας τις δοσολογίες που δίνονται παραπάνω. Τώρα ας δούμε τη διαδικασία για τον αποτελεσματικό καθαρισμό της ετικέτας. Θα δείτε ότι είναι πολύ απλό!

Ανάβουμε το φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 180°C. Βάλτε το φλιτζάνι και αφήστε το εκεί για τουλάχιστον 10 λεπτά. Στη συνέχεια ελέγξτε εάν το διάλυμα στο κύπελλο έχει εξατμιστεί. Εάν αισθάνεστε ότι δεν υπάρχει ακόμα αρκετός ατμός, αφήστε τον για λίγα λεπτά ακόμα. Αυτός ακριβώς ο ατμός είναι που μαλακώνει τους λεκέδες, καθιστώντας τους λιγότερο ανθεκτικούς και πολύ πιο εύκολο να αφαιρεθούν. Και είναι επίσης που διώχνει τις δυσάρεστες οσμές!

Στη συνέχεια σβήστε το φούρνο, αφαιρέστε προσεκτικά το φλιτζάνι (χωρίς να καείτε!) και αφαλατώστε τον φούρνο με το υπόλοιπο διάλυμα. Χρησιμοποιώντας γάντια και σφουγγάρι, τρίψτε καλά σε όλες τις γωνίες. Θα διαπιστώσετε ότι δεν χρειάζεται να προσευχηθείτε για λεκέδες. Από τις σχάρες μέχρι την πόρτα, όλα θα είναι πεντακάθαρα σε χρόνο μηδέν!

Σημείωση: Προσέχετε πάντα να μην καείτε όταν καθαρίζετε τη συσκευή.

καθαρισμός φούρνου μικροκυμάτων

Σε αντίθεση με τον φούρνο, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μικρότερος και μεταφέρει τη θερμότητα πιο γρήγορα. Προληπτικά, είναι καλύτερα να μειώσετε στο μισό τα κουτάκια που θα τοποθετηθούν στην κούπα. Για ευκολία, επιλέξτε ένα μικρότερο κύπελλο. Ωστόσο, προσέξτε να μην κάνετε λάθη στη δοσολογία: Ακόμα και όταν μειώνετε την ποσότητα, να θυμάστε πάντα να χρησιμοποιείτε ίση ποσότητα νερό και λευκό ξίδι. Στην συνέχεια, τοποθετήστε το φλιτζάνι στο φούρνο μικροκυμάτων όπως θα κάνατε στο φούρνο και αφήστε το σε χαμηλή ρύθμιση για λίγα λεπτά. Το υγρό στο κύπελλο θα εξατμιστεί και θα διαλύσει την επικαλυμμένη βρωμιά.

Στη συνέχεια αφαιρέστε το φλιτζάνι πολύ προσεκτικά για να μην καείτε. Φορέστε γάντια και τρίψτε με ένα σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τυχούσα βρωμιά που έχει κολλήσει. Θα εκπλαγείτε ευχάριστα που οι λεκέδες εξαφανίζονται χωρίς να χρειαστεί να κάνετε τίποτα. Και αν μυρίσετε προσεκτικά, θα παρατηρήσετε ότι ακόμη και οι άσχημες μυρωδιές έχουν εξαφανιστεί!

Σημείωση: δοκιμάστε πρώτα τα προϊόντα σε μια κρυφή γωνία των συσκευών σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα τα καταστρέψετε ή θα τα αποχρωματίσετε ακόμη περισσότερο.

Να θυμάστε πάντα να καθαρίζετε τον φούρνο και το φούρνο μικροκυμάτων σας όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες. Μην θυμάστε ποτέ να το κάνετε αυτό όσο είναι ακόμα ζεστά!

- Διαφήμιση -