Πώς να πλύνετε την ηλεκτρική σας κουβέρτα

Ο Χειμώνας έφτασε και το κρύο ήδη έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνιση του. Κουβέρτες, παπλώματα και ριχτάρια έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Τα τελευταία όμως χρόνια όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν στο κρεβάτι τους την ηλεκτρική κουβέρτα. Η αλήθεια είναι πως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για έναν ζεστό και χαλαρωτικό ύπνο. Πώς όμως πλένονται οι ηλεκτρικές κουβέρτες; Το κλειδί για το επιτυχές πλύσιμο τους είναι να παρακολουθείτε προσεκτικά τους κύκλους πλύσης, ώστε να μπορείτε να περιορίσετε την έκθεση στο νερό και τη θερμότητα στο ελάχιστο. Ας δούμε λοιπόν τις απαραίτητες πληροφορίες για το σωστό και αποτελεσματικό πλύσιμο της ηλεκτρικής κουβέρτας.

- Διαφήμιση -

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεται μια ηλεκτρική κουβέρτα

Μια ηλεκτρική κουβέρτα που την βάζετε στο πλυντήριο, μπορεί να πλένεται κάθε δύο εβδομάδες ή μία φορά το μήνα κατά την περίοδο του Χειμώνα. Αντιμετωπίστε την απαλά, ωστόσο, εναλλάσσοντας το στέγνωμα έξω στην απλώστρα και το στέγνωμα στο στεγνωτήριο ως πρόσθετο μέτρο για να διατηρήσετε τις εσωτερικές συνδέσεις της κουβέρτας σε καλή κατάσταση.

Ετοιμάστε την κουβέρτα

Τινάξτε την κουβέρτα για να απαλλαγείτε από όσο το δυνατόν περισσότερες σκόνες και βρωμιές. Πριν βάλετε την ηλεκτρική κουβέρτα στο πλυντήριο, αφαιρέστε όλα τα καλώδια και τα χειριστήρια.

Βάλτε την κουβέρτα στο πλυντήριο

Βάλτε την ηλεκτρική σας κουβέρτα στο πλυντήριο και απλώστε την ομοιόμορφα γύρω από το τύμπανο. Για μεγαλύτερη ασφάλεια προσθέστε μερικές πετσέτες ή σεντόνια για να ισορροπήσετε το φορτίο.

Επιλέξτε θερμοκρασία νερού και απορρυπαντικό

Πλύνετε την κουβέρτα σε δροσερό προς ζεστό νερό με το κανονικό σας απορρυπαντικό. Μην προσθέτετε χλωρίνη ή μαλακτικό ρούχων γιατί θα μπορούσαν να αλλοιώσουν τα εσωτερικά εξαρτήματα της ηλεκτρικής κουβέρτας.

Επιλέξτε τον κύκλο πλύσης

Χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση σύντομου ή ήπιου κύκλου. Εάν μπορείτε να ρυθμίσετε την τελική ταχύτητα στυψίματος, μειώστε την στη χαμηλότερη ρύθμιση για να αποφύγετε την υπερβολική δύναμη που θα ασκηθεί στην εσωτερική καλωδίωση της κουβέρτας.

Πλύνετε γρήγορα και μεταβείτε στον κύκλο ξεβγάλματος

Αφήστε το πλυντήριο να δουλέψει για δύο έως τρία λεπτά και, στη συνέχεια, μεταβείτε στον κύκλο ξεβγάλματος. Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος ξεβγάλματος, αφαιρέστε αμέσως την κουβέρτα.

Στεγνώστε απαλά

Χρησιμοποιήστε μια ρύθμιση κρύου ή μόνο αέρα στο στεγνωτήριό σας. Είναι καλύτερο να στεγνώσετε μόνο μερικώς την ηλεκτρική κουβέρτα στο στεγνωτήριο για περίπου 20 λεπτά και, στη συνέχεια, να την αφαιρέσετε ενώ είναι ακόμα υγρή και να αφήσετε να τελειώσει το στέγνωμα έξω στην απλώστρα. Η υψηλή θερμότητα μπορεί να συρρικνώσει την κουβέρτα και να καταστρέψει τη μόνωση των καλωδίων.

Βεβαιωθείτε ότι το στεγνωτήριο σας είναι αρκετά μεγάλο ώστε να επιτρέπει στην κουβέρτα να πέφτει ελεύθερα. Εάν δεν είναι αρκετά μεγάλο, χρησιμοποιήστε στεγνωτήριο ρούχων μόνο σε κρύο ή στον αέρα.

Πλύσιμο στο χέρι

Υπάρχει ασφαλώς και επιλογή για να πλύνετε την ηλεκτρική σας κουβέρτα στο χέρι. Ξεκινώντας, βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο τροφοδοσίας είναι εκτός πρίζας και ότι έχετε αφαιρέσει τον αποσπώμενο διακόπτη. Έπειτα, γεμίστε την μπανιέρα σας με χλιαρό νερό (όχι ζεστό) και χρησιμοποίησε ένα ήπιο απορρυπαντικό. Ανακάτεψε απαλά με το χέρι, άφησε την κουβέρτα σας να μουλιάσει για μερικά λεπτά και ξεπλύνετε την. Μην τη στύψετε! Απλώς πιέστε την με απαλές κινήσεις για να φύγει το πολύ νερό.

Σιδέρωμα

Επειδή η θερμότητα του σίδερου μπορεί να βλάψει τη μόνωση των καλωδίων, οι ηλεκτρικές κουβέρτες δεν πρέπει να σιδερώνονται. Εάν είναι τσαλακωμένη, κρεμάστε την κουβέρτα από τη ντουζιέρα απαλά με το χέρι και αφήστε την για λίγη ώρα ώστε η βαρύτητα να τραβήξει τις ζάρες.

Από που θα αγοράσω ηλεκτρική κουβέρτα;

Συγκεντρώσαμε για εσάς τις καλύτερες τιμές τις αγοράς:

[content-egg-block template=offers_grid]

- Διαφήμιση -