Πως να οργανώσεις και να διαγράψεις τις διπλές και τριπλές φωτογραφίες στα άλμπουμ του υπολογιστή σου

Μεγάλος μπελάς οι διπλές και τριπλές καμιά φορά φωτογραφίες στον σκληρό δίσκο ή τον υπολογιστή μας. Να ένας πολύ καλός τρόπος για να τις οργανώσουμε.

- Διαφήμιση -

Ίσως είναι η πρώτη φορά που γράφω για τεχνολογικό θέμα, αλλά το αντιμετώπισα χτες, βρήκα τη λύση και την μοιράζομαι μαζί σας.

Με τόσες ηλεκτρονικές συσκευές που έχουμε πλέον (smartphone, tablet, laptop, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή) οι δυνατότητες να αποθανατίσουμε τις προσωπικές μας στιγμές είναι πλέον πάρα πολλές. Έχετε φανταστεί πόσες φωτογραφίες βγάζει κατά μέσο όρο ο καθένας μας ημερησίως ανά ήπειρο; Δείτε το παρακάτω infographics και θα καταλάβετε!

Photos Per Day
 

Στην Ευρώπη λοιπόν ο μέσος Ευρωπαίος “τραβάει” περί τις 4.9 φωτογραφίες ημερησίως κατά μέσο όρο.

Οργάνωση Φωτογραφιών

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ αδειάζω αρκετά συχνά τις φωτογραφίες από τις συσκευές και τις κρατάω ως backup σε σκληρό δίσκο ή στον υπολογιστή μου. Να όμως που πολλές φορές βγάζω και ξαναβγάζω τον ίδιο φάκελο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διπλές, τριπλές ή και τετραπλές φωτογραφίες που πιάνουν ουκ ολίγο χώρο στο σκληρό δίσκο. Αυτό κάνει την κατάσταση δύσκολη όσον αφορά στη σωστή οργάνωση των φωτογραφιών.

Μετά από μία καλή έρευνα κατέληξα σε ένα απλό και αξιόπιστο πρόγραμμα που σκανάρει τον σκληρό δίσκο σας και βρίσκει τις διπλότυπες ή και τριπλότυπες φωτογραφίες και σας τις εμφανίζει σε λίστα με διάφορες επιλογές. Μπορείτε εννοείτε πρώτα να ελέγξετε αν όντως είναι η φωτογραφία διπλή πριν τη διαγράψετε.

Με τα λίγα με τα πολλά, το πρόγραμμα βρήκε στον σκληρό μου δίσκο, όχι μία, ούτε δύο, αλλά 21.600 διπλότυπες φωτογραφίες. Άντε κάτσε να τις βρεις μόνος σου τώρα αυτές…!

Το πρόγραμμα (software)

Ονομάζεται dupeGuru, με άλλα λόγια ο γκουρού των διπλοτύπων.

Εκδόσεις : 

Standard : για ανίχνευση όλων των τύπων αρχείων

Music      : ειδικευμένο στην ανίχνευση μουσικής

Picture    : ειδικευμένο στην ανίχνευση φωτογραφιών

Εγώ διάλεξα την τελευταία έκδοση, δηλαδή την Picture Edition. Η εγκατάσταση είναι πολύ εύκολη.

Οδηγίες :

1. Ανοίξτε το πρόγραμμα

dupeguru

2. Κάντε κλικ στο σύμβολο + και επιλέξτε το φάκελο του σκληρού δίσκου όπου βρίσκονται οι φωτογραφίες σας. Στη συνέχεια κάντε κλικ στο Scan.

dupeguru

3. Αφού το πρόγραμμα σκανάρει το σκληρό δίσκο, εμφανίζει τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα.

dupeguru

Εδώ βλέπετε με μπλε χρώμα την αρχική φωτογραφία και από κάτω τις διπλότυπες. 

Προσοχή : Για να θεωρηθεί μία φωτογραφία διπλότυπη και να τη σβήσετε, βεβαιωθείτε πρώτα ότι το ποσοστό Match% στην τελευταία στήλη είναι 100% δηλαδή ότι έχουμε απόλυτο ταίριασμα. Επίσης να βεβαιωθείτε πριν διαγράψετε ότι η φωτογραφία είναι όντως διπλή.

Συμβουλή : Για να εμφανιστούν μόνο οι διπλότυπες κάντε κλικ στο κουτάκι Dupes Only.

dupeguru

4. Αν πατήσετε το κουμπί Details, θα δείτε λεπτομερή προεπισκόπηση των δύο φωτογραφιών, ώστε να τις συγκρίνετε εύκολα και γρήγορα.

dupeguru

5. Αφού επιλέξετε τις φωτογραφίες που θέλετε να σβήσετε, απλά επιλέξτε από το μενού Send Marked to Trash, ώστε να τις στείλετε στον κάδο ανακύκλωσης.

Καλή επιτυχία σε όλους λοιπόν! 

*Η ευθύνη για τη διαγραφή των φωτογραφιών είναι αποκλειστικά του τελικού χρήστη. Δεν ευθυνόμαστε για οποιαδήποτε δυσλειτουργία του προγράμματος. Στο δικό μας σύστημα δούλεψε με 100% επιτυχία και γι’ αυτό το μοιραζόμαστε μαζί σας προς ενημέρωση όλων.

Πηγή φωτογραφίας άρθρου : pexels.com

- Διαφήμιση -