5 λάθη που προκαλούν θαμπάδα στα γυαλικά σας κατά το πλύσιμο στο πλυντήριο των πιάτων

Τα πλυντήρια πιάτων, ειδικά αυτά της νέας γενιάς, είναι πολύ καλά. Αντί να στεκόμαστε μπροστά σε έναν νεροχύτη και να τρίβουμε ένα βουνό από βρώμικα πιάτα, μπορούμε απλώς να γεμίσουμε το πλυντήριο πιάτων, να το ρυθμίσουμε και να το ξεχάσουμε για μια ή δύο ώρες. Σε κάθε περίπτωση κάνουν τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα, και μερικές φορές κάνουμε μερικά λάθη που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την απόδοση του πλυντηρίου πιάτων, οδηγώντας σε ενοχλητικά λευκά στίγματα ή σε λαμπάδα στα γυαλικά μας. Θα σας παρουσιάσω 5 λάθη που προκαλούν θαμπάδα στα γυαλικά σας κατά το πλύσιμο στο πλυντήριο των πιάτων!

- Διαφήμιση -

τι προκαλεί την θαμπάδα στα γυαλικά σας

Βγάζοντας τα ποτήρια και τα πιάτα από το πλυντήριο, πολύ συχνά εμφανίζεται μία λευκή μεμβράνη που μπορεί να είναι σημάδι σκληρού νερού. Αφαιρέσετε αυτή τη λευκή μεμβράνη με ξίδι ή πλύνετε στο χέρι το ποτήρι με ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων. Εάν η μεμβράνη ξεκολλήσει, τότε έχετε σκληρό νερό, το οποίο συνήθως διορθώνεται εύκολα ρίχνοντας μέσα στο πλυντήριο λαμπρυντικό. Αν όχι, τότε τα ποτήρια σας μπορεί να είναι χαραγμένα. Δυστυχώς, αυτό συνήθως δεν μπορεί να αλλάξει μόλις γίνει η ζημιά.

ξεπλένετε εκ των προτέρων

Ένας μεγάλος μύθος που υπάρχει σχετικά με το πλύσιμο των πιάτων στο πλυντήριο, είναι ότι πρέπει να τα ξεπλύνουμε πριν να τα βάλουμε μέσα σε αυτό. Αποδεικνύεται ότι αυτό θα μπορούσε πραγματικά να οδηγήσει σε πιο βρώμικα πιάτα! Όταν δεν υπάρχει τροφή στα πιάτα για να διασπαστεί ούτε υπάρχουν μεταλλικά στοιχεία σκληρού νερού λόγω του μαλακού νερού, μπορεί να οδηγήσει στην απομάκρυνση μεταλλικών ιόντων στα γυάλινα σκεύη, προκαλώντας χάραξη! Έτσι, παραλείψτε το ξέβγαλμα (και εξοικονομήστε νερό) πετώντας απλώς το φαγητό σε έναν κάδο απορριμμάτων. Η βρωμιά στα πιάτα θα δώσει στο απορρυπαντικό μια δουλειά να κάνει!

η θερμοκρασία του νερού είναι πολύ υψηλή

Τα στίγματα στα ποτήρια και τα πιάτα προκαλούνται από χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά οι λευκές γραμμές μπορεί να οφείλονται σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Η χάραξη μπορεί να συμβεί όταν η θερμοκρασία του νερού ξεπεράσει τους 60 βαθμούς.

δεν χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού

Η υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού θα μπορούσε να οδηγήσει σε συσσώρευση που δεν ξεπλένεται, ειδικά αν δεν βάζετε πλήρη φορτία στο πλυντήριο. Η θαμπάδα που προκύπτει από την υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού δεν μπορεί πάντα να αντιστραφεί. Αυτή η επιφάνεια που μοιάζει με γαλακτώδες φιλμ δεν μπορεί να αφαιρεθεί επειδή τα μεταλλικά ιόντα έχουν αφαιρεθεί από την επιφάνεια του γυαλιού από ενώσεις πυριτίου. Αντίθετα, εάν έχετε σκληρό νερό, ίσως χρειαστείτε λίγο περισσότερο απορρυπαντικό!

δεν καθαρίζετε το φίλτρο του πλυντηρίου

Το φίλτρο στο πλυντήριο των πιάτων συνήθως ξεχνάμε να το καθαρίσουμε. Αυτό μπορεί να εμποδίζει την απόδοση του πλυντηρίου πιάτων, με αποτέλεσμα τα γυαλικά σας να βγαίνουν βρώμικα. Εάν το φίλτρο δεν καθαρίζεται κάθε μήνα με ζεστό, σαπουνόνερο και μια βούρτσα για μπουκάλια, το πλυντήριο πιάτων σας απλώς θα επανακυκλοφορήσει τυχούσα βρωμιά και εναποθέσεις ορυκτών, ψεκάζοντάς τα όλα πίσω στα πιάτα σας. Θα πρέπει λοιπόν να καθαρίζετε ολόκληρο το εσωτερικό του πλυντηρίου πιάτων σε μηνιαία βάση ρίχνοντας μία ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων στη θήκη απορρυπαντικού και βάζοντας έναν άδειο κύκλο για να μειώσετε τη συσσώρευση.

δεν τοποθετείτε σωστά τα γυαλικά σας

Ένα άλλο λάθος που μπορεί να επηρεάσει το σωστό πλύσιμο των γυαλικών μας, είναι η λανθασμένη τοποθέτησή τους. Τοποθετήστε κούπες και ποτήρια στην επάνω σχάρα για να αποτρέψετε τη συλλογή νερού μετά την ολοκλήρωση του κύκλου πλύσης. Επίσης να στοιβάζετε φλιτζάνια ανάμεσα στα δόντια της επάνω σχάρας, όχι πάνω από αυτά – διαφορετικά τα υγρά σημεία επαφής θα μπορούσαν να προκαλέσουν κηλίδες όταν στεγνώσουν.

- Διαφήμιση -