2 τρόποι για να καθαρίσετε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης

Τα τηλεκοντρόλ της τηλεόραση είναι από τα αντικείμενα που αγγίζονται περισσότερο σε πολλά νοικοκυριά, ακριβώς όπως τα πόμολα πόρτας και τα χερούλια της τουαλέτας. Είναι επίσης γνωστό ότι μεταναστεύουν συνεχώς από το ένα σημείο στο άλλο: από το τραπεζάκι του καφέ, στην τρύπα ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ, με αποτέλεσμα να μαζεύουν κάθε είδους μικρόβια. Αλλά μπορείτε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που καθαρίσατε το τηλεχειριστήριό σας; Ίσως να μην έχει υπάρξει και ποτέ! Θα σας παρουσιάσω 2 τρόπους για να καθαρίσετε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης!

- Διαφήμιση -

Καθαρίστε τα πάντα

Εάν ένα ή περισσότερα από τα κουμπιά του τηλεχειριστηρίου σας έχουν σταματήσει να λειτουργούν σωστά, ένας βαθύς καθαρισμός μπορεί να βοηθήσει… αν και μπορεί επίσης να βλάψει το τηλεχειριστήριο εάν δεν είστε προσεκτικοί. Επομένως συνιστούμε τον βαθύ καθαρισμό ενός τηλεχειριστηρίου χωρίς οθόνη αφής μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Μπορείτε να περιμένετε ότι αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει από 15 λεπτά έως μία ώρα, ανάλογα με το πόσο δύσκολο είναι να αποσυναρμολογήσετε το τηλεχειριστήριό σας.

βασικός καθαρισμός

υλικά:

σαπούνι και νερό: οποιοδήποτε σαπούνι πιάτων ή υγρό σαπούνι χεριών θα κάνει

ξίδι

οινόπνευμα ή μαντηλάκια απολύμανσης

ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι

μπατονέτες

μια οδοντογλυφίδα

ένα δοχείο πεπιεσμένου αέρα (προαιρετικό)

Κατ’ αρχάς πλύνετε και στεγνώστε τα χέρια σας και στην συνέχεια αφαιρέστε τις μπαταρίες. Τα περισσότερα τηλεχειριστήρια διαθέτουν αφαιρούμενες μπαταρίες κάτω από ένα συρόμενο πάνελ. Ορισμένα τηλεχειριστήρια γενικής χρήσης και τηλεχειριστήρια μέσων ροής χρησιμοποιούν μη αφαιρούμενες, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Για αυτά τα τηλεχειριστήρια, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει υγρασία κοντά στην εσωτερική θήκη.

Καθαρίστε το σώμα του τηλεχειριστηρίου με σαπούνι και νερό. Ανακατέψτε μερικές σταγόνες σαπούνι με ζεστό νερό σε ένα μικρό μπολ. Βουτήξτε τη μια άκρη ενός υφάσματος που δεν αφήνει χνούδι στο μείγμα και, στη συνέχεια, στύψτε όσο περισσότερο υγρό μπορείτε. Σκουπίστε ολόκληρο το σώμα του τηλεχειριστηρίου, εστιάζοντας σε σημεία όπου έχουν συσσωρευτεί βρωμιά και λεκέδες. Μια βρεγμένη μπατονέτα είναι χρήσιμη για τον καθαρισμό πάνω και γύρω από τα κουμπιά.

Στην συνέχεια απολυμάνετε το τηλεχειριστήριο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντιβακτηριακό σαπούνι στο παραπάνω βήμα ή μπορείτε να αναμίξετε ένα μέρος ξίδι με δύο μέρη νερό σε ένα μικρό μπολ. Βουτήξτε τη μια άκρη ενός υφάσματος που δεν αφήνει χνούδι στο μείγμα και, στη συνέχεια, στύψτε την περίσσεια υγρού. Σκουπίστε τελείως τις επιφάνειες του τηλεχειριστηρίου. Για να εστιάσετε στα κουμπιά, βουτήξτε μια μπατονέτα στο μείγμα ξιδιού, πιέστε την περίσσεια υγρού και σκουπίστε καλά την επιφάνεια κάθε κουμπιού. Εάν προτιμάτε ένα ισχυρότερο απολυμαντικό, χρησιμοποιήστε οινόπνευμα ή ένα απολυμαντικό μαντηλάκι (και πάλι, με το υπερβολικό υγρό να έχει συμπιεστεί) για να καθαρίσετε το σώμα του τηλεχειριστηρίου. Ωστόσο, δεν συνιστούμε τη χρήση οινοπνεύματος πολύ συχνά σε λαστιχένια κουμπιά. Το οινόπνευμα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το καουτσούκ.

Στην συνέχεια καθαρίστε τις σχισμές γύρω από τα κουμπιά. Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να χαλαρώσετε και να αφαιρέσετε τυχόντα υπολείμματα στις σχισμές γύρω από τα κουμπιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κάνιστρο αέρα για να φυσήξετε τυχόντα χαλαρά υπολείμματα.

Κάνετε τη διαδικασία αυτή κάθε λίγους μήνες. Εάν τα κουμπιά του τηλεχειριστηρίου σας δεν λειτουργούν σωστά, προχωρήστε σε έναν βαθύ καθαρισμό.

βαθύς καθαρισμός

υλικά:

ένα μικρό κατσαβίδι

ένα μικρό επίπεδο κατσαβίδι, πιστωτική κάρτα ή άλλο επίπεδο, άκαμπτο αντικείμενο

σαπούνι και νερό

οινόπνευμα

ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι ή μπάλες από βαμβάκι

μπατονέτες

Θα πρέπει να κάνετε μόνο βαθύ καθαρισμό για να σώσετε ένα τηλεχειριστήριο του οποίου τα κουμπιά δεν λειτουργούν σωστά. Αυτή η μέθοδος απαιτεί να ανοίξετε το τηλεχειριστήριο για να καθαρίσετε τα κουμπιά και τις επαφές από το εσωτερικό, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στα μέρη ή τις λειτουργίες του τηλεχειριστηρίου. Μην χρησιμοποιείτε αυτήν τη μέθοδο σε τηλεχειριστήριο με οθόνη αφής.

Αρχικά αφαιρέστε τις μπαταρίες και ανοίξτε το τηλεχειριστήριο. Ορισμένα τηλεχειριστήρια συγκρατούνται μεταξύ τους με βίδες, οι οποίες γενικά απαιτούν ένα μικροσκοπικό κατσαβίδι. Άλλα συγκρατούνται μεταξύ τους με κουμπωτά κομμάτια που πρέπει να ξεκολλήσετε χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο κατσαβίδι ή άλλο επίπεδο, άκαμπτο αντικείμενο, όπως μαχαίρι ή πιστωτική κάρτα. Ένα κατσαβίδι είναι γενικά το πιο αποτελεσματικό, αλλά μπορεί επίσης να σκάψει στο σασί του τηλεχειριστηρίου και να αφήσει μόνιμα σημάδια. Ξεκινήστε από το ένα άκρο του τηλεχειριστηρίου και απελευθερώστε το αντίστοιχο σετ κουμπωμάτων σε κάθε πλευρά καθώς προχωράτε κατά μήκος του σώματος του τηλεχειριστηρίου. Μην τραβάτε πολύ δυνατά ενώ προσπαθείτε να χωρίσετε τα κομμάτια, διαφορετικά μπορεί να τα σπάσετε. Ξεχωρίστε τα εσωτερικά μέρη και καθαρίστε τα.

Μόλις ανοίξετε το τηλεχειριστήριο, διαχωρίστε το μαξιλαράκι του κουμπιού από το σκληρό του περίβλημα και διαχωρίστε την πλακέτα κυκλώματος από το πίσω περίβλημα του τηλεχειριστηρίου. Μπορείτε να ξεπλύνετε το λαστιχένιο μαξιλαράκι του κουμπιού και όλα τα πλήρως πλαστικά μέρη με ζεστό, σαπουνόνερο, χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα για να μπείτε στις σχισμές. Εάν θέλετε, απολυμάνετε τα πλαστικά μέρη με λίγο οινόπνευμα σε ένα κομμάτι βαμβάκι ή μπατονέτα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει τυχόντα υπολείμματα από την κάτω πλευρά του μαξιλαριού κουμπιών που ενδέχεται να εμποδίζουν τα κουμπιά να πιέζουν πλήρως την πλακέτα κυκλώματος.

Στην συνέχεια καθαρίστε τις επαφές στην πλακέτα κυκλώματος. Βουτήξτε μια μπατονέτα στο οινόπνευμα, πιέστε την υπερβολική υγρασία και σκουπίστε απαλά τις επαφές στην πλακέτα κυκλώματος. Συνήθως θα δείτε ένα σημείο επαφής που ευθυγραμμίζεται με κάθε θέση κουμπιού. Συναρμολογήστε ξανά το τηλεχειριστήριο. Αφήστε τα πάντα να στεγνώσουν τελείως προτού επανασυνδέσετε τα κομμάτια. Εάν είναι απαραίτητο, σκουπίστε τα εξαρτήματα με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι για τελευταία φορά πριν τα επανασυναρμολογήσετε. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα κουμπιά έχουν τοποθετηθεί σωστά στο πλαστικό περίβλημα πριν κλείσετε το τηλεχειριστήριο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντογλυφίδα ή ένα κατσαβίδι για να πιέσετε τα λαστιχένια κουμπιά στη θέση τους από πίσω.
Τοποθετήστε ξανά τις μπαταρίες και δοκιμάστε τα κουμπιά. Εάν ο βαθύς καθαρισμός δεν επιλύσει το πρόβλημα, ίσως χρειαστεί να αγοράσετε ένα καινούριο τηλεχειριστήριο.

- Διαφήμιση -