4 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε όταν χρησιμοποιείτε ένα πολύπριζο

Μπορεί να ζείτε σε ένα σπίτι με πολλούς ορόφους ή ένα τεράστιο διαμέρισμα, αλλά πιθανότατα δεν έχετε αρκετές πρίζες. Στην εποχή της τεχνολογίας, όλοι στερούνται μια πρόσθετη πρίζα για να χωρέσουν όλες τις συσκευές τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναζητούμε εναλλακτικές λύσεις και η κοινή είναι η χρήση πολύπριζου.

- Διαφήμιση -

Μπορεί να είναι ένα επίπεδο πολύπριζο ή οποιουδήποτε άλλου τύπου, αλλά ο σκοπός παραμένει ο ίδιος. Σας παρέχει πρόσθετες πρίζες ώστε όλα τα ηλεκτρονικά σας προϊόντα να μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα.

Συμφωνούμε ότι τα πολύπριζα είναι εξαιρετικά χρήσιμα. Αλλά επειδή λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια, είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλίσουμε ότι όλα λειτουργούν άψογα. Δυστυχώς, οι άνθρωποι συχνά θεωρούν δεδομένη τη χρήση αυτών των πολύπριζων. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε μια λίστα με 4 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε όταν τα χρησιμοποιείτε. Θα σας παρουσιάσω 4 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε όταν χρησιμοποιείτε ένα πολύπριζο!

μην υπερφορτώνετε ποτέ το πολύπριζό σας

Κάθε πολύπριζο μπορεί να χειριστεί μόνο μια συγκεκριμένη ένταση ρεύματος και είναι απαραίτητο να μην το υπερφορτώνετε. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι έχετε πολύπριζο 20 amp. Δεν πρέπει ποτέ να συνδέσετε συσκευές των οποίων η συνολική ένταση υπερβαίνει αυτό το όριο. Είναι ένας κίνδυνος για την ασφάλεια που μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιές, κάτι που θέλετε να αποφύγετε. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες συσκευές μπορεί να μην είναι κατάλληλες για τo πολύπριζο.

Επιπλέον, η υπερφόρτωση ενός πολύπριζου μπορεί να καταστρέψει τις συσκευές σας. Ο κίνδυνος εμφάνισης προβλημάτων είναι υψηλός και μια απότομη αύξηση της ισχύος μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη των συσκευών σας. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημαντικό πλήγμα στον προϋπολογισμό σας, ειδικά επειδή ορισμένα από αυτά τα προϊόντα ενδέχεται να μην επισκευάζονται. Εάν έχετε πολλά ηλεκτρονικά προϊόντα που θα πρέπει να τοποθετήσετε σε ένα μόνο πολύπριζο, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα πολύπριζο 50 Amp.

μην χρησιμοποιείτε ποτέ πολλά πολύπριζα σε μία πρίζα

Φανταστείτε το σενάριο να έχετε έναν υπολογιστή, τηλεόραση και πέντε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές στο ίδιο δωμάτιο. Ακούγεται δελεαστικό να βάλετε όλα τα καλώδια σε μία μόνο θέση, γι’ αυτό μπορείτε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά πολύπριζα σε μία μόνο πρίζα.

Αν υλοποιήσετε αυτή την ιδέα, θα παρατηρήσετε ότι δεν φαίνεται καν αισθητικά ευχάριστο. Θα ήταν προφανές ότι αυτοσχεδίασες και δύσκολα θα ταιριάζει στο ντεκόρ. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο η αισθητική γιατί αυτή η ρύθμιση θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά σας.

Έχουμε ήδη συζητήσει την ένταση του ρεύματος και το γεγονός ότι δεν πρέπει να επιβαρύνετε κανένα πολύπριζο ή πρίζα πέρα ​​από τις δυνατότητές τους. Ας υποθέσουμε ότι εισάγετε ένα πολύπριζο 30 amp στην πρίζα και στη συνέχεια τοποθετείτε ένα πολύπριζο 40 amp πάνω από το υπάρχον. Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε χωρητικότητα 70 Amp, αλλά αυτό είναι λάθος.

Η αλήθεια είναι ότι θα επιβαρύνετε τη μονάδα 30amp με ένα ρεύμα που ξεπερνά τις δυνατότητές της. Όπως έχουμε ήδη διαπιστώσει, αυτός είναι ένας τεράστιος κίνδυνος για την ασφάλεια και γίνεται ακόμη μεγαλύτερος εάν χρησιμοποιείτε πολλά πολύπριζα.

δημιουργείτε ένα χάος

Προτείνουμε να διατηρείτε τα πράγματα τακτοποιημένα και υπό έλεγχο. Πρώτα απ ‘όλα, δεν είναι ποτέ ωραίο να βλέπεις ένα χάος στα καλώδια όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και αυτό δεν είναι τρόπος να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου. Επιπλέον, μια ακατάστατη ρύθμιση μπορεί να προκαλέσει τους ίδιους κινδύνους με την υπερφόρτωση και να προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία του πολύπριζου και των συσκευών.

Υπάρχει επιπλέον ένα άλλο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι που θέλουν να κρατούν τα πράγματα πολύ τακτοποιημένα. Σε πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού δεν αρέσει να βλέπουν καλώδια στο πάτωμα, γι’ αυτό και τα βάζουν κάτω από χαλιά. Αυτό είναι λάθος γιατί τα μέλη του νοικοκυριού πιθανότατα θα πατούν συχνά το καλώδιο.

Τα καλώδια τροφοδοσίας είναι αρκετά ανθεκτικά, αλλά αν τα πατήσετε αρκετές φορές, μπορεί να καταστραφούν. Αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την απόδοσή τους και να προκαλέσει κίνδυνο για την ασφάλεια. Επιπλέον, τα χτυπήματα στο χαλί μπορεί να σας κάνουν να χάσετε την ισορροπία σας και να πέσετε στο πάτωμα. Ευτυχώς, δεν χρειάζονται περισσότερα από μερικά λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο πηγαίνει κοντά στον τοίχο στη λωρίδα ή στην πρίζα.

δεν πρέπει ποτέ να έρχονται σε επαφή με νερό

Αυτό είναι αρκετά απλό και μάλλον το γνωρίζετε. Η ηλεκτρική ενέργεια δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το νερό γιατί προκαλεί βραχυκυκλώματα, πυρκαγιές και ηλεκτροπληξία. Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος γιατί το να μπείτε σε μια λακκούβα που είναι σε επαφή με ένα καλώδιο ρεύματος μπορεί να σας προκαλέσει ηλεκτροπληξία.

Επιπλέον, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα πολύπριζα εσωτερικού χώρου πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο στο εσωτερικό και δεν πρέπει να τα μεταφέρετε σε εξωτερικούς χώρους. Αυτά τα αντικείμενα δεν είναι έτοιμα να χειριστούν το χιόνι, τη βροχή ή τους ανέμους και αυτό δεν είναι ασφαλές. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να επιμείνετε σε ένα προϊόν που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Σκεφτείτε εάν χρειάζεστε ένα εσωτερικό ή εξωτερικό, ή ένα πολύπριζο με ορθή γωνία και επιλέξτε με βάση τις απαιτήσεις σας.

- Διαφήμιση -