2 αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας εξωτερικά

Τα μαγειρικά σκεύη όπως οι κατσαρόλες και τα τηγάνια με την πάροδο του χρόνου χάνουν την λάμψη τους ενώ τα καμένα λίπη δύσκολα αφαιρούνται. Συχνά, αυτοί οι λεκέδες αποκτούν μια μαύρη, καφέ ή πιο σκούρα απόχρωση οι οποίοι δεν βγαίνουν μόνο με σαπούνι και νερό. Ευτυχώς, ο καθαρισμός τους μπορεί να γίνει με υλικά που έχετε σπίτι σας και να είναι αποτελεσματικός αρκεί να επαναλαμβάνεται συχνά. Θα σας παρουσιάσω 2 αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας εξωτερικά!

- Διαφήμιση -

λευκό ξίδι

Τα συχνότερα υπολείμματα που βρίσκονται στο εξωτερικό της κατσαρόλας ή του τηγανιού είναι λίπη. Το πρώτο βήμα στον καθαρισμό είναι η απολίπανση, η οποία μπορεί να γίνει με λευκό ξίδι. Γεμίστε μια λεκάνη με περίπου ένα μέρος ξίδι και δύο μέρη νερού και μουλιάστε το σκεύος. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι για να ξεπλύνετε τα καμένη λίπη.

μαγειρική σόδα με νερό

Μόλις αφαιρεθεί το αρχικό στρώμα λίπους, μπορεί να παρατηρήσετε ότι δεν έχει καθαρίσει ακόμα καλά η εξωτερική επιφάνεια της κατσαρόλας ή του τηγανιού. Φτιάξτε λοιπόν μια πάστα από μαγειρική σόδα και μικρή ποσότητα νερού, αρκετά παχιά ώστε να απλώνεται. Αφού καλυφθεί η κατσαρόλα ή το τηγάνι με την πάστα μαγειρικής σόδας, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ή ένα σφουγγάρι για να τρίψετε την επιφάνεια του μαγειρικού σκεύους μέχρι να αφαιρεθούν οι λεκέδες.

- Διαφήμιση -