3 οικιακές συσκευές που ξεχνάτε να καθαρίσετε

Η κουζίνα είναι ένας από τους χώρους του σπιτιού, που χρειάζεται καθημερινό καθάρισμα. Παρ’ όλα αυτά θα είναι ακόμα πιο καθαρή αν θυμόμαστε να πλένουμε τακτικά τρεις συσκευές που χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά. Αν είστε ανάμεσα σε εκείνους που τρώνε πρωινό, τότε σίγουρα ακολουθείτε μια πρωινή ρουτίνα στην κουζίνα. Υποθέτουμε ότι αυτή περιλαμβάνει έναν ζεστό καφέ και ένα καλό γεύμα, όπως ένα τοστάκι, δημητριακά με γάλα ή γιαούρτι ή αβγά σε διάφορες εκδοχές. Αφού τελειώσεις με το πρωινό σου, πλένεις την κούπα και το πιάτο σου. Τι γίνεται όμως με τις άλλες συσκευές που χρησιμοποίησες; Έχεις σκεφτεί ότι ίσως πρέπει να τις καθαρίζεις πιο σχολαστικά; Και αν ναι, κάθε πότε; Θα σας παρουσιάσω 3 οικιακές συσκευές που ξεχνάτε να καθαρίσετε!

- Διαφήμιση -

καφετιέρα

Στην πρώτη θέση των οικιακών συσκευών που ξεχνάμε να καθαρίσουμε βρίσκεται η καφετιέρα, την οποία πρέπει να καθαρίζουμε ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Η καφετιέρα δημιουργεί ένα περιβάλλον υψηλής υγρασίας στο οποίο με την πάροδο του χρόνου μπορούν να αναπτυχθούν μικρόβια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ειδικοί συνιστούν να πλένουμε την καφετιέρα μετά από κάθε χρήση με απορρυπαντικό πιάτων και νερό και να κάνουμε βαθύ καθαρισμό για τη βελτίωση της ποιότητας και της γεύσης του καφέ μία φορά τον μήνα. Τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα διάλυμα από ξίδι και νερό για την αφαίρεση των αλάτων.

Θυμηθείτε, επίσης, να αδειάζετε τη δεξαμενή νερού και να την αφήνετε να στεγνώσει μετά από κάθε χρήση, συνήθεια που θα κρατήσει μακριά την υγρασία και τους οργανισμούς που αυτή αναπτύσσει.

τοστιέρα

Η τοστιέρα είναι μια ακόμα συσκευή που χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά. Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι όταν ψήνουμε επανειλημμένα τοστ ή ζεσταίνουμε ψωμί, μένουν στην τοστιέρα ψίχουλα τα οποία σταδιακά αρχίζουν να καίγονται και δεν πρέπει να καταναλώνονται. Οι ειδικοί συνιστούν να απομακρύνουμε κάθε φορά τα υπολείμματα των τροφών από την τοστιέρα, αφού αυτή κρυώσει, και έπειτα να πλένουμε τις πλάκες της με σαπούνι και νερό ή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Επίσης, ενδείκνυται να σκουπίζουμε εξωτερικά την τοστιέρα μετά από κάθε χρήση για καλύτερη υγιεινή.

φούρνος μικροκυμάτων

Όταν ο φούρνος μικροκυμάτων δεν καθαρίζεται επαρκώς μπορεί να προκαλέσει βακτηριακή μόλυνση. Η συχνότητα με την οποία πρέπει να καθαρίζουμε τον φούρνο μικροκυμάτων εξαρτάται από τη χρήση του αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε να σκουπίζουμε το εσωτερικό του με ένα βρεγμένο πανί κάθε φορά που ζεσταίνουμε ένα φαγητό. Ο καλός καθαρισμός του συνιστάται μία φορά την εβδομάδα αν γίνεται συχνή χρήση και μία φορά τον μήνα για περιστασιακή χρήση. Για πιο αστραφτερό αποτέλεσμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνια. Κόψτε τα και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με νερό. Στη συνέχεια, βάλτε τα στον φούρνο μικροκυμάτων για μερικά λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν με την πόρτα κλειστή για ένα λεπτό. Έπειτα, σκουπίστε με ένα πανί το εσωτερικό του φούρνου και είστε έτοιμοι!

- Διαφήμιση -