3 έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε τους καθρέφτες σας

Ένας βρώμικος καθρέφτης είναι ένα διαφορετικό πράγμα από έναν καθαρό καθρέφτη. Οι καθρέφτες αναπόφευκτα μαζεύουν σκόνη, βρωμιά ή και πολλές φορές γίνονται θαμποί. Ναι, είναι αρκετά εύκολο να σκουπιστούν. Αλλά είναι τα σημάδια που μένουν πίσω που είναι πιο ενοχλητικά. Το μυστικό για έναν καθαρό και λαμπερό καθρέφτη έγκειται στα σωστά προϊόντα καθαρισμού, στα σωστά εργαλεία και στη σωστή τεχνική. Το καλύτερο είναι ότι πιθανότατα έχετε ήδη όλα όσα χρειάζεστε. Θα σας παρουσιάσω 3 έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε τους καθρέφτες σας!

- Διαφήμιση -

Σημαντικό: Τα καθαριστικά τζαμιών του εμπορίου είναι πολύ όξινα και μπορούν να προκαλέσουν ζημιά και αποχρωματισμό στις άκρες, στο πίσω μέρος ή στο πλαίσιο ενός καθρέφτη. Είτε χρησιμοποιείτε καθαριστικό γυαλιού του εμπορίου είτε μείγμα DIY, προσέξτε να μην αφήσετε το διάλυμα να στάζει και να μουλιάσει στο πλαίσιο του καθρέφτη.

γρήγορο καθάρισμα

Προκειμένου να καθαρίσετε γρήγορα τον καθρέφτη σας, απλώς χρησιμοποιήστε νερό. Αν ψάχνετε για μια φιλική προς το περιβάλλον και οικονομική προσέγγιση που θα λειτουργήσει εξίσου καλά με κάθε καθαριστικό του εμπορίου, απλώς χρησιμοποιήστε νερό και ένα πανί που δεν αφήνει χνούδια.

Προσθέστε νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και, ξεκινώντας από την κορυφή του καθρέφτη, ψεκάστε το νερό στην επιφάνεια και σκουπίστε με κίνηση ζιγκ-ζαγκ για να αποφύγετε τις ραβδώσεις. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, στεγνό πανί από μικροΐνες για να καθαρίσετε τυχόν υπόλοιπες ραβδώσεις.

για βαθύτερο καθαρισμό χρησιμοποιήστε νερό και λευκό ξίδι

Το ξίδι είναι ένα αποτελεσματικό καθαριστικό. Απλώς συνδυάστε το με νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και μετά χρησιμοποιήστε το. Αυτό το απλό και μη τοξικό καθαριστικό είναι εκπληκτικό στο να απαλλαγείτε από τις ραβδώσεις και να κάνει τον καθρέφτη σας να λάμπει.

Για να καθαρίσετε έναν καθρέφτη με νερό και λευκό ξίδι, ανακατέψτε ίσες ποσότητες νερό και λευκό ξίδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ξεκινώντας από το πάνω μέρος του καθρέφτη, θολώστε το μείγμα στην επιφάνεια και σκουπίστε με ένα πανί μικροϊνών με κίνηση ζιγκ-ζαγκ καθώς κινείστε προς τα κάτω στον καθρέφτη.

αφαίρεση επίμονων υπολειμμάτων με οινόπνευμα

Για καθρέφτες που αντιμετωπίζουν τακτικά ξεραμένα ή θολά υπολείμματα όπως οδοντόκρεμα ή δαχτυλιές, θα πρέπει να καθαρίσετε τα σημεία πριν καθαρίσετε ολόκληρο τον καθρέφτη. Ευτυχώς, υπάρχει μια εύκολη λύση που κρύβεται μέσα στο ντουλάπι φαρμάκων σας: το οινόπνευμα.

Για να χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα για να καθαρίσετε έναν καθρέφτη, απλώς βρέξτε ένα βαμβάκι με αυτό και σκουπίστε τις προβληματικές περιοχές πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό. Το αποτέλεσμα είναι μια αστραφτερή επιφάνεια στον καθαρό καθρέφτη σας.

Συμβουλή: Εάν καθαρίζετε έναν vintage καθρέφτη ή έναν καθρέφτη με διακοσμητικό σκελετό, ψεκάστε το καθαριστικό σε ένα πανί και όχι απευθείας στην επιφάνεια του καθρέφτη. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το καθαριστικό δεν μουλιάζει εκεί που δεν πρέπει.

τι να αποφύγετε στον καθαρισμό του καθρέφτη

Σκούπισμα με χαρτοπετσέτα: Αποφύγετε χαρτί κουζίνας ή χαρτί υγείας για να καθαρίσετε έναν καθρέφτη, καθώς μπορεί να αφήσει μικρά κομμάτια χαρτιού και χνούδια.

Σκούπισμα με εφημερίδα: Η εφημερίδα ήταν ένα συνηθισμένο κόλπο για έναν καθρέφτη χωρίς ραβδώσεις, αλλά η αλλαγή στην ποιότητα του μελανιού και του χαρτιού τον έχει κάνει να χάσει την αποτελεσματικότητά του και μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον καθρέφτη σας.

Τρίψιμο με λειαντικό: Το τρίψιμο ενός βρώμικου καθρέφτη μπορεί να φαίνεται ως ένας λογικός τρόπος για να αφαιρέσετε τη βρωμιά που έχει κολλήσει, αλλά μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε μικρογρατζουνιές στην επιφάνεια του καθρέφτη. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε μαλακά υλικά καθαρισμού και δουλέψτε με απαλές κυκλικές κινήσεις.

- Διαφήμιση -