30 εκπληκτικές ιδέες για να δημιουργήσετε ένα ξύλινο μπαλκόνι ή βεράντα

Το μπαλκόνι είναι υπεύθυνο για τη σύνδεση του εσωτερικού μιας κατοικίας με τον εξωτερικό χώρο. Καλυμμένο ή όχι, κάποιοι λένε ότι είναι η καλύτερη γωνιά της κατοικίας. Τώρα, φανταστείτε ένα ξύλινο μπαλκόνι: δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο! Το ξύλινο μπαλκόνι μπορεί να διακοσμηθεί σύμφωνα με το γούστο του καθενός, χωρίς να υπερβαίνουμε ή να χάσουμε την αρμονία. Εξερευνήστε όλα τα είδη ξύλου και συνθέσεις για να φτιάξετε ή να σχεδιάσετε το μπαλκόνι σας. Για να σας βοηθήσουμε, επιλέξαμε πολλές εμπνεύσεις από ρουστίκ ξύλινα μπαλκόνια, ξύλο με κομψά φινιρίσματα, ξύλινο μπαλκόνι με γυαλί και άλλα μοντέλα. Επίσης, μάθετε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να έχετε αυτόν τον τόσο ονειρεμένο χώρο στο σπίτι σας. Θα σας παρουσιάσω 30 εκπληκτικές ιδέες για να δημιουργήσετε ένα ξύλινο μπαλκόνι ή βεράντα!

- Διαφήμιση -

πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μιας ξύλινης βεράντας

Το ξύλο θα μπορούσε να είναι συνώνυμο της θαλπωρής. Το ξύλινο δάπεδο προσφέρει θερμική άνεση. Μου αρέσει πολύ να το χρησιμοποιώ όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι γιατί μπορούν να παίξουν στο πάτωμα. Από αισθητική άποψη, το ξύλο είναι ουδέτερο και «μιλάει» σχεδόν με όλα τα φινιρίσματα». Παρά το ότι είναι όμορφο υλικό, είναι πιο ευαίσθητο σε γρατζουνιές και λεκέδες, γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Για ανοιχτές βεράντες προτείνουμε τη χρήση μασίφ ξύλου και για κλειστές βεράντες ξύλα όπως MDF.

πλεονεκτήματα

Θερμομόνωση: το ξύλο έχει μια άνετη όψη λόγω του ότι είναι ένα υλικό που διατηρεί μια ευχάριστη θερμοκρασία. Για το λόγο αυτό, είναι πάντα ευχάριστο να περπατάτε ξυπόλητοι χωρίς να νιώθετε πολύ ζέστη ή πολύ κρύο.

Ακουστική μόνωση: όπως και η θερμομόνωση, το υλικό εμποδίζει τους ήχους να αναπηδούν από την επιφάνεια, γεγονός που κάνει αυτόν τον εξωτερικό χώρο πιο άνετο.

Οπτικά: το ξύλο – ακόμα κι αν έχει υποστεί επεξεργασία με εκλεπτυσμένα φινιρίσματα – διατηρεί τα φυσικά του χαρακτηριστικά. Το φυσικό ξύλο αλλάζει το χρώμα του με την πάροδο του χρόνου. Ακόμη και στην αρχή της εγκατάστασης, μπορεί να έχει διαφορές στον τόνο. Αλλά το θεωρώ αυτό μια ποιότητα για το περιβάλλον γιατί το κάνει πιο φυσικό.

μειονεκτήματα

Έκθεση στον ήλιο, τη βροχή και τον άνεμο: ανάλογα με το ξύλο που χρησιμοποιείτε, γίνεται ευαίσθητο στις καιρικές συνθήκες και απαιτείται συνεχής συντήρηση για την εκ νέου εφαρμογή, για παράδειγμα, του βερνικιού που παρέχει στο υλικό μεγαλύτερη αντοχή.

Παράσιτα: οι τερμίτες και άλλα έντομα είναι εχθροί του ξύλου. Για να μην καταστρέψουν το ξύλο, συνιστάται η χρήση προϊόντων που απωθούν τα έντομα.

Υψηλό κόστος: παρά το απίστευτο αποτέλεσμα, η επιλογή του ξύλινου δαπέδου μπορεί να κοστίζει αρκετά περισσότερο σε σχέση με τα άλλα υλικά από τα οποία μπορείτε να κατασκευάσετε ένα μπαλκόνι ή μία βεράντα.

- Διαφήμιση -