Ο καθαρισμός ενός φούρνου που έχει υπολείμματα χυμένων φαγητών πολλές φορές μας τρομάζει. Τα χυμένα φαγητά σκληραίνουν και ψήνονται στο εσωτερικό του φούρνου κάθε φορά που χρησιμοποιείται ο φούρνος. Μπορείτε να καθαρίσετε τα ψητά που έχουν χυθεί χρησιμοποιώντας μια απλή μέθοδο και ήπια οικιακά χημικά καθαριστικά. Ο χειροκίνητος καθαρισμός ενός φούρνου απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Ωστόσο, η διαδικασία δεν χρειάζεται να είναι αδικαιολόγητα δύσκολη, να απαιτεί ακριβά επικίνδυνα χημικά ή να παίρνει πολύ χρόνο. Θα σας παρουσιάσω έναν εύκολο τρόπο για να καθαρίσετε τα καμένα λίπη και τα υπολείμματα φαγητού από τον φούρνο της κουζίνας!

υλικά

Αμμωνία

Ρηχό μπολ

Μπανιέρα

Μαχαίρι βουτύρου

Νάιλον μαξιλαράκι

Ξύλινο κουτάλι

Καθαρό πανί

Βήμα 1

Ρίξτε 1 φλιτζάνι αμμωνία σε ένα μεγάλο ρηχό μπολ. Εκθέστε όσο το δυνατόν περισσότερη επιφάνεια της αμμωνίας στον αέρα.

Βήμα 2

Τοποθετήστε το μπολ με την αμμωνία στη μέση ενός κρύου φούρνου στο χαμηλότερο ράφι.

Βήμα 3

Αφήστε το μπολ με αμμωνία στον κλειστό φούρνο όλη τη νύχτα ή περίπου οκτώ έως 10 ώρες.

Βήμα 4

Βγάλτε το μπολ με την αμμωνία από το φούρνο και ρίξτε το σε μια μπανιέρα με χλιαρό νερό.

Βήμα 5

Βγάζουμε τις σχάρες από το φούρνο. Ξύστε τα υπολείμματα φαγητού ανάμεσα στις σχάρες του φούρνου με τη μη κοφτερή άκρη ενός μαχαιριού. Χρησιμοποιήστε το διάλυμα αμμωνίας και ένα σφουγγάρι για να ολοκληρώσετε τον καθαρισμό των ραφιών.

Βήμα 6

Αφαιρέστε την πόρτα του φούρνου ανοίγοντάς την περίπου στο ένα τέταρτο της διαδρομής, ανασηκώστε και τραβήξτε την πόρτα του φούρνου από τους μεντεσέδες της. Αφήστε την πόρτα στην άκρη.

Βήμα 7

Ξύστε τα σκληρυμένα φαγητά στο φούρνο με μια ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 8

Τρίψτε τα υπολείμματα φαγητού στο φούρνο με το διάλυμα αμμωνίας και ένα σφουγγάρι.

Βήμα 9

Καθαρίστε τα εσωτερικά τοιχώματα του φούρνου και την πόρτα του φούρνου με το διάλυμα αμμωνίας και φυσικά μπόλικο τρίψιμο.

Βήμα 10

Ξεπλύνετε καλά το εσωτερικό του φούρνου και την πόρτα με ένα καθαρό πανί εμποτισμένο με νερό. Αφαιρέστε όλα τα υπολείμματα τροφών και όλα τα ίχνη αμμωνίας.

Βήμα 11

Επανατοποθετήστε τις σχάρες του φούρνου και την πόρτα του φούρνου.

Συμβουλή: Απλώστε εφημερίδα στο πάτωμα γύρω από το φούρνο. Βεβαιωθείτε ότι η κουζίνα αερίζεται καλά. Μην αφήνετε τα παιδιά ή τα κατοικίδια να περνούν μέσα από την κουζίνα ενώ ο καθαρισμός είναι σε εξέλιξη.

Προειδοποίηση: Φοράτε λαστιχένια γάντια, μάσκα προσώπου και προστατευτικά γυαλιά κατά τη διαδικασία καθαρισμού. Αποφύγετε να αναπνέετε αναθυμιάσεις αμμωνίας όσο το δυνατόν περισσότερο και κάντε συχνά διαλείμματα καθαρού αέρα.