8 εντυπωσιακοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το απορρυπαντικό στον κήπο και τα φυτά σας

Όλοι μας έχουμε συνηθίσει τα χρησιμοποιούμε το απορρυπαντικό για τα ρούχα μας. Και όχι άδικα, διότι η χρήση του μας βοηθάει να καθαρίσουμε τα ρούχα και να διώξουμε τους λεκέδες από αυτά. Εκτός όμως από τη χρήση του απορρυπαντικού για τα ρούχα, έχετε σκεφτεί ποτέ να το χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας; Αν δεν το έχετε κάνει, τότε ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε όσα γνωρίζατε για τη χρήση του απορρυπαντικού. Αν και στην αρχή μπορεί να ακούγεται παράλογο, υπάρχουν πολλές χρήσεις απορρυπαντικών για τα φυτά σας που μπορείτε να δοκιμάσετε στον κήπο σας! Μπορείτε λοιπόν να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα από την αγορά χημικών λιπασμάτων ή την αγορά φυτοφαρμάκων για να σκοτώσετε επιβλαβή έντομα και όχι μόνο στον κήπο! Θα σας παρουσιάσω 8 εντυπωσιακούς τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το απορρυπαντικό στον κήπο και τα φυτά σας!

- Διαφήμιση -

εξαλείψτε τα ζιζάνια

Μία από τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές λύσεις για την αντιμετώπιση των ζιζανίων αποτελεί το απορρυπαντικό! Απλά, ένας συνδυασμός που περιέχει μισό φλιτζάνι αλάτι, 4 λίτρα ξίδι και μερικές δόσεις απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων/πιάτων μπορεί να καταστρέψει γρήγορα τα ζιζάνια μέσα σε 2-3 ώρες!

αντιμετωπίστε τη μούχλα

Τα σημάδια της μούχλας μπορούν να καταστρέψουν ακόμη και τα υγιή φυτά σας στον κήπο σας. Είναι εύκολο να αντιμετωπίσετε τη μούχλα με μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα, μισή κουταλιά υγρό πιάτων και 4 λίτρα νερό. Ποτίστε καλά τα φυτά σας πριν ψεκάσετε αυτό το διάλυμα στην πληγείσα περιοχή. Επίσης, δοκιμάστε το μείγμα σε ένα φύλλο πριν το ψεκάσετε σε όλα τα φύλλα του φυτού.

ενισχύστε την ανάπτυξη των τριαντάφυλλων

Τα τριαντάφυλλα είναι δύσκολο να διατηρηθούν μερικές φορές, ειδικά όταν πρόκειται για τα άνθη. Ένας τρόπος για να διασφαλίσετε ότι οι τριανταφυλλιές σας λαμβάνουν τη φροντίδα που χρειάζονται είναι χρησιμοποιώντας ένα αραιωμένο απορρυπαντικό σπρέι στα φύλλα τους κάθε τόσο. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε, 2,5 κουταλιές φυτικό λάδι, 2,5 κουταλιές σαπούνι πιάτων χωρίς διαλύτες λιπών, αρώματα και χρώμα και 4 λίτρα απεσταγμένο νερό. Ανακατέψτε τα καλά και ψεκάστε το μείγμα επάνω στα τριαντάφυλλα.

παγίδα για μύγες

Το αραιωμένο υγρό σαπούνι ή το απορρυπαντικό πιάτων είναι ένα εργαλείο χαμηλού κόστους που δεν βλάπτει τα πολύτιμα φυτά σας και εξακολουθεί να καταφέρνει να παγιδεύει αποτελεσματικά τις μύγες. Ανακατέψτε 6-8 σταγόνες απορρυπαντικού σε ένα μπολ που περιέχει λευκό ξίδι και τοποθετήστε το στον κήπο σας. Η αδιαμφισβήτητη μυρωδιά του ξιδιού θα προσελκύσει τις μύγες, αλλά το διάλυμα σαπουνιού θα τις εμποδίσει να πετάξουν μακριά.

πότισμα του γκαζόν

Το γκαζόν αναπτύσσει μια αντιαισθητική καφέ απόχρωση όταν δεν ποτίζεται συχνά και ξεραίνεται. Εάν ένα γκαζόν δεν ποτιστεί επαρκώς, η επιφάνεια γίνεται σκληρή και αδιαπέραστη. Ως εκ τούτου, το νερό δεν είναι ικανό να διεισδύσει βαθιά μέσα στο έδαφος για να έχει πρόσβαση στη βάση και να θρέψει το χόρτο. Εδώ μπορεί να βοηθήσει το απορρυπαντικό: Προσθέστε μισό ή ολόκληρο κουταλάκι του γλυκού ανά 4 λίτρα νερού και ανακατέψτε το σε έναν ψεκαστήρα χειρός για να περιποιηθείτε το γκαζόν σας. Η επιφανειοδραστική ιδιότητα του απορρυπαντικού δρα στη διάσπαση της επιφανειακής τάσης στο γρασίδι, επιτρέποντας στο νερό να διεισδύσει στα πιο ανθεκτικά εδάφη και να φτάσει στις ρίζες.

ως διαλυτικό μέσο

Η χρήση απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων ή υγρού σαπουνιού πιάτων είναι ένας έξυπνος τρόπος για να βελτιώσετε την απόδοση των διαλυμάτων ασθενειών με ψεκασμό. Όταν αναμιγνύεται με λιπάσματα, ζιζανιοκτόνα ή εντομοκτόνα, το ήπιο απορρυπαντικό ή το σαπούνι πιάτων επιτρέπει στις χημικές ουσίες να προσκολλώνται και να διεισδύουν καλύτερα στο γρασίδι/χώμα. Θα πρέπει να αναμίξετε 4-5 σταγόνες υγρού σαπουνιού/απορρυπαντικού στο λίπασμα πριν το εφαρμόσετε.

εξολοθρεύστε τα σαλιγκάρια

Μετά από μια νεροποντή, αφαιρέστε απαλά τους γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια από τα φυτά σας και ρίξτε τα σε έναν κουβά με απορρυπαντικό και νερό. Το μείγμα σαπουνιού θα διαλύσει τις μεμβράνες των εντόμων και θα διαταράξει την ωσμωτική τους ισορροπία, προκαλώντας τελικά τον θάνατο τους. Για καλύτερα αποτελέσματα, κάντε το κάθε πρωί.

εξαλείψτε μυρμήγκια και κατσαρίδες

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τοξικές χημικές ουσίες για την εξάλειψη των μυρμηγκιών και των κατσαρίδων από τα αγαπημένα σας φυτά. Απλώς ανακατέψτε λίγο απορρυπαντικό και νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και, στη συνέχεια, ανακινήστε καλά για να αναμειχθούν και ψεκάστε το αμέσως πάνω τους για να απαλλαγείτε από αυτά.

- Διαφήμιση -