20 ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο ή τις γλάστρες σας με ένα όμορφο λουλούδι με κοσμικό όνομα, την αλστρομέρια

Η αλστρομέρια είναι ένα εξαιρετικό λουλούδι με ένα όμορφο και ελαφρώς κοσμικό όνομα, το οποίο συνδυάζει την ανατολίτικη-εξωτική μοναδική χάρη των ορχιδέων και την περήφανη ύπαρξη των κρίνων. Αποτελεί ιδανικό λουλούδι για τη διακόσμηση μπαλκονιών, κήπων, παρτεριών όπως επίσης και για βάζα, καθώς μπορεί να διατηρήσει το χρώμα του σε κομμένη μορφή για έως και δύο εβδομάδες. Θα σας παρουσιάσω 20 ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο ή τις γλάστρες σας με ένα όμορφο λουλούδι με κοσμικό όνομα, την αλστρομέρια!

- Διαφήμιση -

τύποι αλστρομέριας

Η ποικιλία της αλστρομέριας αντιπροσωπεύεται από περισσότερα από 75 άγρια ​​είδη, το ύψος των οποίων σπάνια φτάνει το 1 m, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για τις καλλιεργούμενες ποικιλίες. Η ποικιλία και η υβριδική αλστρομέρια συχνά φτάνουν τα 2 μέτρα, έχουν μεσαίου μεγέθους άνθη (μέγιστη διάμετρο 5 cm) διαφόρων χρωμάτων. Τέτοια είδη είναι ψηλά και συνήθως τοποθετούνται στα παρτέρια. Υπάρχουν επίσης μικρού μεγέθους εκπρόσωποι της αλστρομέριας που διακοσμούν μικτές φυτεύσεις σε εξοχικά σπίτια, περβάζια διαμερισμάτων, αυλές. Χρησιμοποιούνται επίσης για τη δημιουργία φρακτών.

φροντίδα αλστρομέριας

Πριν φυτέψετε τον πρώτο θάμνο αυτού του υπέροχου λουλουδιού, πρέπει να εξοικειωθείτε με σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το πώς να τον φροντίζετε σωστά. Μόνο δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες για το φυτό, μπορείτε να το προστατέψετε από διάφορες ασθένειες και να θαυμάσετε την όμορφη ανθοφορία του.

θερμοκρασία

Τα περισσότερα είδη αλστρομέριας είναι πολύ θερμόφιλα, αν και υπάρχουν υβρίδια που αντέχουν τους παγετούς έως και -20C. Το βέλτιστο εύρος για κανονική ανάπτυξη θα είναι + 20 ° … + 22 C, και το χειμώνα περίπου + 14 C. Κατά την περίοδο εκβλάστησης, καθώς και την ανθοφορία, η θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου + 16C.

πότισμα

Η αλστρομέρια αγαπά το τακτικό, μέτριο πότισμα, το οποίο σταματά με την έναρξη του φθινοπωρινού κρύου καιρού. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την αποφυγή υπερχείλισης ή ξηρασίας. Μια επαρκής δόση θα είναι μία φορά την εβδομάδα, και εάν δημιουργηθεί ζεστός καιρός, μπορεί να αυξηθεί έως και δύο φορές. Σε αυτή την περίπτωση, το έδαφος πρέπει να υγραίνεται συνεχώς σε βάθος 2 cm, διαφορετικά το φυτό θα χάσει το διακοσμητικό του αποτέλεσμα.

λίπασμα

Το πρώτο λίπασμα κομποστοποίησης πρέπει να υπάρχει στο έδαφος τη στιγμή της φύτευσης. Στη συνέχεια, πρέπει να ταΐζετε τακτικά το λουλούδι, εξασφαλίζοντας έτσι πλούσια ανθοφορία. Η διαδικασία εκτελείται πολλές φορές το μήνα. Συνιστάται η χρήση σύνθετης λίπανσης ορυκτού τύπου, που περιέχει τα απαραίτητα συστατικά καλίου, φωσφόρου, αζώτου και άλλων ουσιών. Δεν θα βλάψει να προσθέτετε στάχτη ξύλου στον θάμνο από καιρό σε καιρό. Βιολογικά συμπληρώματα όπως περιττώματα πουλερικών ή φλόμος σε χαμηλή συγκέντρωση μπορούν επίσης να προστεθούν ως μικρή ποσότητα.

παράσιτα και ασθένειες

Η αλστρομέρια είναι ευαίσθητη σε ασθένειες όπως το φουζάριο και η σήψη των ριζών. Μια κοινή αιτία της εμφάνισής τους είναι η ακατάλληλη φροντίδα, ιδίως η υπερβολική υγρασία στο έδαφος, το στάσιμο νερό. Αυτό ισχύει επίσης για ασθένειες όπως ο βοτρύτης (γκρίζα σήψη), που μπορεί να εμφανιστεί με υψηλή υγρασία, ανεπαρκή αποστράγγιση και επίσης εάν η φύτευση στο ανοιχτό έδαφος πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων. Ένα άρρωστο φυτό πρέπει να ψεκάζεται πολλές φορές την εβδομάδα με ένα διάλυμα μυκητοκτόνου, ψεκάζοντας το και ποτίζοντας τις ρίζες. Με αυτή την πάθηση, ένα λουλούδι σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης σπάνια σώζεται – τις περισσότερες φορές αφαιρείται από τον κήπο.

Τα κύρια παράσιτα που βλάπτουν συχνότερα τον πολιτισμό είναι οι θρίπες και τα ακάρεα της αράχνης. Η παρουσία του πρώτου μπορεί να προσδιοριστεί από την παρουσία ασημί κηλίδων στα φύλλα, ίχνη τρυπημάτων. Τα τσιμπούρια προκαλούνται από τη διατήρηση του φυτού σε θερμές συνθήκες. Μπορείτε να καταπολεμήσετε τα παράσιτα με τη βοήθεια εντομοκτόνων, ποτίζοντας το έδαφος με αυτά.

πώς να μεταμοσχεύσετε αλστρομέρια

Οι καλλιέργειες σε γλάστρες μεταφυτεύονται ετησίως την άνοιξη, προσθέτοντας φλοιό πεύκου, χούμο, τύρφη στο νέο έδαφος. Πρέπει να υπάρχει καλή αποστράγγιση στον πάτο της γλάστρας. Όταν επιλέγετε ένα μέρος για φύτευση σε παρτέρια, πρέπει να προσέχετε το έδαφος να είναι χαλαρό και ελαφρύ, γιατί αυτό είναι το κλειδί για εξαιρετική ανθοφορία. Μεταμοσχεύονται καλλιέργειες που κατά κανόνα έχουν φτάσει στην ηλικία των τριών ετών. Μετά τη φύτευση απαιτείται τακτικό, μέτριο πότισμα. Χρησιμοποιώντας σάπια φύλλα θα βοηθήσετε να πνιγούν τα ζιζάνια, να δημιουργήσετε ένα στρώμα που διατηρεί το έδαφος χαλαρό.

- Διαφήμιση -