8 φυτά που απωθούν τα μυρμήγκια από τον κήπο και την αυλή μας

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον κήπο μας, είναι η ύπαρξη μυρμηγκιών. Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερο είδη μυρμηγκιών δεν προσβάλλουν τα φύλλα των φυτών μας αλλά υπάρχουν και κάποια, τα οποία μπορούν δημιουργήσουν έντονο πρόβλημα. Γι’ αυτό θα πρέπει να λάβουμε τις κατάλληλες προφυλάξεις ώστε να μην έχουμε προβλήματα στα φυτά μας από τα κουνούπια.

- Διαφήμιση -

Η χρήση εντομοκτόνων δεν είναι καλή ιδέα, ειδικά στα παρτέρια και γύρω από τα βρώσιμα φυτά σας. Γνωρίζετε λοιπόν ότι υπάρχουν φυτά που αποτρέπουν τα μυρμήγκια; Η καλλιέργεια τους είναι ένας φυσικός τρόπος για να κρατήσετε αυτά τα κοινά έντομα μακριά από τον κήπο σας! Θα σας παρουσιάσω 8 φυτά που απωθούν τα μυρμήγκια από τον κήπο και την αυλή μας!

μέντα

Αυτό το πολυετές βότανο έχει αναρίθμητα οφέλη, από τα οποία ένα πλεονέκτημα της είναι ότι κρατά τα μυρμήγκια μακριά! Καλλιεργήστε μέντα σε γλάστρες κοντά σε πόρτες και κάτω από παράθυρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μέντα λειτουργεί καλύτερα καθώς η έντονη μυρωδιά της παρεμβαίνει στα μονοπάτια της μυρωδιάς των μυρμηγκιών, τις φερομόνες και τις επικοινωνίες.

δεντρολίβανο

Το δεντρολίβανο κάνει το σπίτι άνετο και ζεστό με το άρωμά του, ενώ όταν βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, προστατεύει τα φυτά του κήπου και το έδαφος από τα μυρμήγκια, τα σκαθάρια, τα κουνούπια και άλλα παράσιτα.

θυμάρι

Το θυμάρι έχει αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορούν να εμποδίσουν τα μυρμήγκια να εισέλθουν στο έδαφος γύρω του. Για να το κάνετε πιο αποτελεσματικό, απλώς συνθλίψτε μερικά από τα φύλλα του και τοποθετήστε το στο μονοπάτι των μυρμηγκιών.

λεβάντα

Αυτό το αρωματικό βότανο που αυτοσπορεύεται απελευθερώνει ένα δυνατό άρωμα που κρατά τα μυρμήγκια μακριά από τα φυτά. Μπορείτε να περικλείσετε τον κήπο με λεβάντα για να αποτρέψετε την είσοδο των μυρμηγκιών.

σκόρδο

Το σκόρδο είναι αποτελεσματικό αποτρεπτικό για τα μυρμήγκια! Φυτέψτε αυτό το πολυετές φυτό γύρω από τις πόρτες και κάτω από τα παράθυρα. Αναπτύσσεται καλά σε πλήρες ηλιακό φως σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη.

λεμονόχορτο

Το λεμονόχορτο έχει έλαιο κιτρονέλλας, το οποίο δρα ως εξαιρετικό απωθητικό για τα μυρμήγκια. Θρυμματίστε τα φύλλα και απλώστε τα γύρω από τα φυτά του κήπου για να αποτρέψετε τα μυρμήγκια.

φασκόμηλο

Το φασκόμηλο έχει γίνει ένα ισχυρό συστατικό σε πολλά φυσικά αιθέρια έλαια. Μπορείτε να το καλλιεργήσετε για να απωθεί τα μυρμήγκια και άλλα έντομα στον κήπο σας.

κουρκουμάς

Η σκόνη από ρίζες κουρκουμά χρησιμοποιείται για να αποτρέψει τα μυρμήγκια, πράγμα που σημαίνει ότι είναι φυσικά απωθητικό των μυρμηγκιών. Αναπτύξτε το σε μια περιοχή με τάση για μυρμήγκια για να δείτε τα αποτελέσματα.

- Διαφήμιση -