5 τρόποι για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά μούχλας στα ρούχα

Μία από τις άσχημες μυρωδιές που μπορεί να εμφανιστούν στα ρούχα μας είναι αυτή της μούχλας! Είναι αρκετά συχνό πρόβλημα το οποίο όμως αντιμετωπίζεται και μάλιστα άκρως αποτελεσματικά! Είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα, ειδικά σε περιορισμένους ή υγρούς χώρους. Στις μέρες μας, υπάρχουν πολλά αρωματικά χημικά για την εξουδετέρωση των δυσάρεστων μυρωδιών. Επίσης, υπάρχουν λύσεις για να απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες μυρωδιές στις ντουλάπες. Ωστόσο, αν προτιμάτε φυσικές εναλλακτικές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν από τους 5 τρόπους που θα σας παρουσιάσω στην συνέχεια.

- Διαφήμιση -

Το πρώτο βήμα είναι να αξιολογήσετε γιατί τα ρούχα σας μυρίζουν μούχλα. Με βάση αυτό, μπορείτε να κάνετε κάποια βήματα για να αρχίσετε να το αποφεύγετε. Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, εφαρμόστε τα παρακάτω κόλπα.

καθαρίστε το πλυντήριο των ρούχων

Είναι σημαντικό να απολυμάνετε το πλυντήριό σας για να εξαλείψετε τους μικροοργανισμούς που ευθύνονται για τις άσχημες μυρωδιές. Αρχικά μπορείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία για το σέρβις του πλυντηρίου σας. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να το καθαρίζετε τακτικά, φροντίζοντας να απολυμαίνετε όλα τα μέρη του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρό σαπούνι ή λευκό ξύδι και διαλύματα μαγειρικής σόδας. Επίσης μετά από κάθε χρήση του πλυντηρίου αφήστε το ανοιχτό και να μη ξεχνάτε να στεγνώνετε τα λάστιχα και να βεβαιώνεστε ότι δεν έχουν μούχλα!

λευκό ξύδι

Το λευκό ξύδι είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος για να φροντίζετε τα ρούχα σας και να μην μυρίζουν μούχλα, όπως άλλωστε και σε πολλούς άλλους τομείς στην καθαριότητα του σπιτιού. Αρχικά ρίξτε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι σε μία από τις θήκες του πλυντηρίου και ξεκινήστε τον κύκλο πλύσης ως συνήθως. Εάν πλένετε τα ρούχα σας στο χέρι, βυθίστε τα ρούχα σας σε διάλυμα νερού και λευκού ξυδιού για 20 λεπτά. Η μυρωδιά θα φύγει όταν το ρούχο σας στεγνώσει.

λεμόνι και αλάτι

Πρόκειται για μια πολύ απλή συνταγή που μπορείτε να εφαρμόσετε σε λευκά, χρωματιστά και μαύρα ρούχα. Ο μόνος περιορισμός που έχετε είναι τα μην το χρησιμοποιήσετε σε πολύ ευαίσθητα υφάσματα. Φτιάξτε μία παχύρρευστη κρέμα από το χυμό μισού λεμονιού, μισό φλιτζάνι και ένα ποτήρι νερό. Αναμείξτε καλά το μείγμα και στη συνέχεια απλώστε το πάνω στους λεκέδες της μούχλας. Τρίψτε καλά τα σημεία της μούχλας με ένα πανί, ή ένα σφουγγαράκι. Αφήστε το μείγμα σας να δράσει, αλλά όχι για περισσότερο από μια ώρα. Τέλος, πλύντε τα ρούχα στο πλυντήριο, σύμφωνα με τις οδηγίες στις ετικέτες τους.

στεγνώστε τα ρούχα σε εξωτερικό χώρο

Μια άλλη αιτία των άσχημων μυρωδιών είναι η μέθοδος στεγνώματος που χρησιμοποιείτε γιατί, αν δεν είναι επαρκής, τα ρούχα συσσωρεύουν εύκολα άσχημες μυρωδιές, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα σας είναι εντελώς στεγνά πριν τα βάλετε στην ντουλάπα σας. Αρχικά κρεμάστε τα ρούχα σας για να στεγνώσουν αμέσως μετά το πλύσιμό τους. Αποφύγετε να αφήνετε τα ρούχα σας μέσα στο πλυντήριο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προσπαθήστε να στεγνώσετε τα ρούχα σας στον ήλιο (αρκεί να μην επηρεάζει το ύφασμα).
Αφήστε τα έξω όσο πρέπει να στεγνώσουν καλά.

καθαρίστε καλά τις ντουλάπες

Συχνά, το πρόβλημα της άσχημης μυρωδιάς στα ρούχα δεν έγκειται στις διαδικασίες πλύσης ή στεγνώματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πρόβλημα είναι όταν κρεμάτε τα ρούχα σας στην ντουλάπα σας. Γιατί; Γιατί πολύ απλά οι ντουλάπες σας μπορεί να έχουν υγρασία και τα ρούχα να ΄΄αρπάζουν΄΄ άσχημη μυρωδιά από εκεί! Αρχικά ελέγξτε όλα τα σημεία της ντουλάπας σας για να δείτε αν έχετε πρόβλημα υγρασίας. Εάν ναι, αγοράστε ένα προϊόν για να την εξαλείψετε και να την αποτρέψετε. Παράλληλα φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά ολόκληρη την ντουλάπα σας με διάλυμα νερού και λευκού ξιδιού. Αυτό το προϊόν απολυμαίνει και εξουδετερώνει τις οσμές. Επίσης φροντίστε να αερίζετε την ντουλάπα σας τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Για αυτό, αφήστε τις πόρτες της ντουλάπας ανοιχτές για αρκετές ώρες. Αν παρατηρήσετε μια ανεπιθύμητη οσμή, βάλτε λίγους κόκκους καφέ στις γωνίες της ντουλάπας σας. Έτσι θα μυρίζει όμορφα. Αν δεν έχετε κόκκους καφέ, δοκιμάστε θαλασσινό αλάτι.

- Διαφήμιση -