5 λάθη που κάνουν τον καθαρισμό της κουζίνας σας πολύ πιο δύσκολο από όσο χρειάζεται

Ακόμα κι αν καθαρίζετε την κουζίνα σας τακτικά, το πιθανότερο είναι ότι μπορεί να κάνετε μερικά λάθη καθαρισμού, τα οποία να κάνουν ακόμη πιο δύσκολο τον καθαρισμό! Είναι πολλά τα σημεία και οι συσκευές μέσα στην κουζίνα που χρειάζονται τακτικό καθαρισμό, επομένως θα πρέπει να έχουμε την κουζίνα όσο πιο τακτοποιημένη και οργανωμένη για να μπορούμε να κάνουμε ευκολότερα τη δουλειά μας! Θα σας παρουσιάσω 5 λάθη που κάνουν τον καθαρισμό της κουζίνας πολύ πιο πιο δύσκολο από όσο χρειάζεται!

- Διαφήμιση -

έχετε υπερβολική ακαταστασία στην κουζίνα σας

Δεν λέμε ότι η κουζίνα σας πρέπει να είναι πλήρως τακτοποιημένη! Άλλωστε αυτό δεν είναι εύκολο τις περισσότερες φορές! Αλλά μια γεμάτη κουζίνα κάνει τον καθαρισμό πολύ πιο δύσκολο. Ο μεγαλύτερος ένοχος είναι πιθανώς ο πάγκος της κουζίνας σας, ένα καταφύγιο για αχρησιμοποίητες συσκευές, πιάτα που πρέπει να αφεθούν μακριά, γάντια και άλλα πράγματα. Πολλά πράγματα μάλλον καταλήγουν στον πάγκο της κουζίνας σας. Και, αν πρέπει να μετακινήσετε ένα σωρό πράγματα από τους πάγκους σας για να μπορέσετε να τα σκουπίσετε, τότε ο καθαρισμός γίνεται ακόμη πιο δύσκολος και προβληματικός. Ρίξτε λοιπόν μια καλή, προσεκτική ματιά στους πάγκους της κουζίνας σας και σκεφτείτε: Χρησιμοποιώ αυτή τη συσκευή καθημερινά; Αυτό το αντικείμενο ανήκει στην κουζίνα; Δοκιμάστε να αφήσετε το μίξερ σας μακριά και δείτε αν κάνει τη διαφορά.

αφήνετε τα βρώμικα πιάτα σας να συσσωρεύονται στο νεροχύτη

Όσο περισσότερο αφήνετε τα βρώμικα πιάτα σας να κάθονται, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τα καθαρίσετε. Είναι επιστήμη: τα τρόφιμα σκληραίνουν, οι λεκέδες σχηματίζονται και τα ακαθάριστα πράγματα γίνονται πιο χοντροκομμένα. Στην ιδανική περίπτωση, φορτώνετε το πλυντήριο πιάτων ή τα πιάτα στο χέρι καθώς τα χρησιμοποιείτε. Αν απλά δεν έχετε όρεξη να πλύνετε τα πιάτα σας αμέσως μετά το φαγητό, θυμηθείτε το εξής: Τα βρώμικα πιάτα δεν μπαίνουν στο νεροχύτη. Τα βρώμικα πιάτα ξεπλένονται και στην συνέχεια τοποθετούνται στο πλυντήριο πιάτων. Εάν δεν έχετε πλυντήριο πιάτων ή δεν θέλετε να το φορτώσετε αμέσως, τα πιάτα στοιβάζονται δίπλα στο νεροχύτη, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νεροχύτη για να τα ξεπλύνετε ή να τα καθαρίσετε. Εάν έχετε κατσαρόλες και τηγάνια που χρειάζονται μούλιασμα, γεμίστε τα με ζεστό σαπουνόνερο και βγάλτε τα από το νεροχύτη. Με αυτόν τον τρόπο, όταν έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσετε τον νεροχύτη, δεν χρειάζεται να βγάλετε όλα τα βρώμικα πιάτα από τον νεροχύτη για να μπορέσετε να αρχίσετε να τα καθαρίζετε.

δεν ξεδιαλύνετε τα καθαριστικά σας

Έχετε πάρα πολλά καθαριστικά στην κουζίνα, αρκετά εκ των οποίων είναι άδεια; Έχετε άδεια μπουκάλια υγρού πιάτων, μερικά κουρελιασμένα σφουγγάρια και μερικές βούρτσες καθαρισμού που δεν μπορείτε να είστε 100 τοις εκατό σίγουρες ότι δεν έχετε χρησιμοποιήσει για να καθαρίσετε την τουαλέτα; Εδώ είναι το θέμα για τον καθαρισμό της κουζίνας: Δεν χρειάζεστε πολλές προμήθειες. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες εργασίες μπορούν να γίνουν με σαπούνι πιάτων και πανί από μικροΐνες.

Πρώτα συγκεντρώστε όλες τις προμήθειες σας, συνδυάστε τες όπου είναι δυνατόν και πετάξτε όλα τα παλιά σφουγγάρια, τις βούρτσες με κομμάτια φαγητού μέσα τους και οτιδήποτε άλλο αμφισβητήσιμης καθαριότητας. Στη συνέχεια, βρείτε ένα χώρο για να αποθηκεύσετε ό,τι έχει απομείνει. Θα θέλετε ένα μέρος που να είναι προσβάσιμο, αλλά κρυφό, όπως κάτω από το νεροχύτη.

δεν σκουπίζετε τους λεκέδες και τις βρωμιές καθώς συμβαίνουν

Βασικά, κάθε τρόπος για τον καθαρισμό της κουζίνας ξεκινά με κάτι από τα εξής: Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε αυτό και το άλλο καθαρό είναι να σκουπίζετε τους λεκέδες, τα λίπη και τα πιτσιλίσματα καθώς συμβαίνουν. Και εδώ είναι το μυστικό! Αυτή η σάλτσα ντομάτας/τηγανέλαιο/τα ζυμαρικά θα εξαφανιστούν γρήγορα και εύκολα, αν τα καθαρίσετε αμέσως.

τα ράφια και τα ντουλάπια σας είναι ανοργάνωτα ή γεμάτα

Ένα μέρος για όλα και όλα στη θέση τους! Είναι ένα κλασικό ρητό για κάποιο λόγο. Εάν τα ντουλάπια σας είναι ένα αποδιοργανωμένο χάος και δεν υπάρχει μέρος για να βάλετε το ελαιόλαδο για παράδειγμα, παρόλο που μόλις το βγάλατε, φυσικά η τακτοποίηση θα είναι πιο δύσκολη από όσο χρειάζεται. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει χώρος για τα πιάτα, τις κατσαρόλες, τα τηγάνια, τα μαχαιροπήρουνά σας κ.λπ. Εάν δεν έχετε ντουλάπια, σκεφτείτε μερικές μεθόδους μεγιστοποίησης χώρου ή χρησιμοποιήστε τοίχους και δάπεδα.

- Διαφήμιση -