10 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στον πάγκο της κουζίνας σας

Εάν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, πιθανότατα χρησιμοποιείτε τον πάγκο της κουζίνας σας ως αποθηκευτικό χώρο για διάφορα πράγματα. Κρατάτε επάνω στον πάγκο τα βάζα με τα μπαχαρικά σας, τα μαχαίρια, το ελαιόλαδο και άλλα πράγματα τα οποία δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί! Θα σας παρουσιάσω 10 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στον πάγκο της κουζίνας!

- Διαφήμιση -

συσκευές που χρησιμοποιούνται σπάνια

Πολύ συχνά, οι πάγκοι της κουζίνας γίνονται το σημείο για να αποθηκεύσετε πράγματα που δεν ξέρετε πού αλλού να βάλετε, κάτι που τους γεμίζει πολύ γρήγορα! Και, επιπλέον, υπάρχουν πολλά είδη κουζίνας που στην πραγματικότητα καλύτερα να μην τα κρατάτε στον πάγκο σας. Για παράδειγμα, ο πάγκος της κουζίνας σας μπορεί να φαίνεται σαν το προφανές μέρος για να κρατήσετε τοστιέρες, μπλέντερ, μίξερ και άλλες συσκευές από την στιγμή που είναι εργαλεία κουζίνας. Αλλά αν τα χρησιμοποιείτε μόνο κάθε τόσο, δεν έχει νόημα να καταλαμβάνουν χώρο στον πάγκο σας.

χαρτιά

Αυτό είναι εύκολο να το καταλάβετε. Είναι πολύ πιο εύκολο να πετάτε απλά καθημερινά χαρτιά στον πάγκο σας παρά να τα διαβάσετε και να τα ταξινομήσετε όλα. Είτε πρόκειται για περιοδικά, εφημερίδες, ανεπιθύμητη αλληλογραφία ή όχι και τόσο άχρηστη αλληλογραφία, όπως λογαριασμοί, τα χαρτιά μπορεί να συσσωρεύονται γρήγορα και όσο περισσότερα, τόσο πιο δύσκολη είναι η οργάνωση τους. Και η ακατάστατη εμφάνιση δεν είναι ο μόνος λόγος για να κρατήσετε τα χαρτιά μακριά από τον χώρο μαγειρέματος σας. Εάν τα χαρτιά, ειδικά τα περιοδικά, βραχούν ενώ κάθεστε στον πάγκο σας, τότε δημιουργείται ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.

είδη σερβιρίσματος

Όπως και με τις συσκευές, δεν χρειάζεται τα φανταχτερά σερβίτσια και τα σερβίτσια που χρησιμοποιείτε μόνο για επίσημα τραπέζια να τα έχετε στον πάγκο σας καθημερινά. Άλλωστε είναι εφιάλτης να σκουπίζετε όλα αυτά τα πράγματα σχεδόν καθημερινά. Αντί να κρατάτε φανταχτερά πιάτα στον πάγκο σας για να συλλέγετε κυριολεκτικά τη σκόνη, σκεφτείτε να τα αποθηκεύσετε σε ένα γυάλινο ντουλάπι ή να τα κρεμάσετε σε έναν τοίχο. Το ίδιο ισχύει για τα διακοσμητικά μπιχλιμπίδια και άλλα μη λειτουργικά αντικείμενα, ειδικά αν είναι μικρά, υπάρχουν πιθανώς πολλά μέρη που μπορείτε να τα αποθηκεύσετε.

βαζάκια για τρόφιμα

Δεν θα σας κατηγορήσουμε που θέλετε να κρατήσετε τα συχνά αρκετά διακοσμητικά δοχεία που περιέχουν τη ζάχαρη, το αλεύρι και άλλα τέτοια συστατικά σε κοινή θέα στον πάγκο σας. Αλλά δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι μερικές φορές μπορεί να είναι ογκώδη και να καταλαμβάνουν αρκετό χώρο. Αυτό είναι πραγματικά θέμα προσωπικής προτίμησης, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ εύκολο και βολικό να τα κρατήσετε σε ένα ντουλάπι ακριβώς πάνω από τον πάγκο σας.

μπαχαρικά

Μπορεί να αποτελεί έκπληξη, αλλά ο πάγκος σας μάλλον δεν είναι το καλύτερο μέρος για να διατηρήσετε τη συλλογή μπαχαρικών σας. Ειδικότερα, βεβαιωθείτε ότι δεν αποθηκεύετε μπαχαρικά κοντά στο φούρνο ή το μάτι της κουζίνας, όπου η συσσωρευμένη θερμότητα μπορεί να αποδυναμώσει τις γεύσεις τους με την πάροδο του χρόνου.

μαχαίρια

Τα φανταχτερά μπλοκ μαχαιριών φαίνονται όμορφα και ως εκ τούτου, μπορεί να θέλετε να τα κρατήσετε σε εμφανές σημείο. Και δεν υπάρχει τίποτα κακό από το να το κάνετε αυτό, φυσικά. Αλλά απλά πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι το ασφαλέστερο μέρος για να αποθηκεύσετε τα μαχαίρια σας, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι. Και, εκτός από την ασφάλεια, μπορεί απλώς να μην έχετε ένα μεγάλο κομμάτι μαχαιριού να καταλαμβάνει πολύ χώρο στον πάγκο σας, ειδικά αν δεν χρησιμοποιείτε τακτικά τα περισσότερα από αυτά τα μαχαίρια.

ελαιόλαδο

Εδώ είναι ένα άλλο φαγητό που πιθανότατα έχετε αποθηκεύσει στον πάγκο σας και μειώνετε κατά λάθος την ποιότητά του. Ακριβώς όπως τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο μπορεί να χαλάσει πιο γρήγορα εάν αποθηκευτεί σε άμεσο φως και θερμότητα. Το ίδιο ισχύει και για άλλους τύπους λαδιών, τα οποία θα διατηρηθούν καλύτερα σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.

πρόχειρο φαγητό

Σας αρέσουν τα σνακ και το πρόχειρο φαγητό; Όσο πιο ορατά και προσβάσιμα είναι τα ένοχα σνακ σας, τόσο πιο πιθανό είναι να τα αρπάξετε, να αρχίσετε να τρώτε και να μην σταματάτε. Η διατήρηση των γλυκών και των σνακ σε λιγότερο βολικά, λιγότερο προσβάσιμα μέρη δεν θα σας επιτρέψει να δελεάζεστε κάθε τρεις και λίγο. Το ίδιο ισχύει και για οποιονδήποτε άλλο στο νοικοκυριό σας. Και, επιπλέον, τα αρτοσκευάσματα και τα γλυκά μπορούν να αφήσουν κολλώδη υλικά και ψίχουλα στον πάγκο σας, κάτι που, λοιπόν, δεν είναι η καλύτερη, πιο υγιεινή αισθητική κουζίνας.

προϊόντα καθαρισμού

Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές στην αποθήκευση των προϊόντων καθαρισμού! Με απλά λόγια, τα τρόφιμα και τα προϊόντα καθαρισμού με χημική συσκευασία δεν αναμειγνύονται! Δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να χύσετε κάποια από αυτές τις μη βρώσιμες ουσίες στο φαγητό σας ή στις περιοχές όπου το προετοιμάζετε. Ακόμη πιο φιλικά προς την κουζίνα προϊόντα, όπως το σαπούνι πιάτων και το απολυμαντικό, θα πρέπει να φυλάσσονται σε μια ντουλάπα ή ένα ντουλάπι, όπως ένα κάτω από το νεροχύτη, αλλά όχι όταν είναι ανοιχτά. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να χυθούν στον χώρο προετοιμασίας της κουζίνας σας, κάτι που, εκτός από δυνητικά επικίνδυνο, προκαλεί μεγάλο χάος.

ηλεκτρονικά είδη

Με την αυξανόμενη δημοτικότητα των οικιακών συσκευών που μπορούν να είναι πολύ χρήσιμες κατά το μαγείρεμα, είναι δελεαστικό να τις κρατάτε εύχρηστες στον πάγκο της κουζίνας σας. Αλλά λαμβάνοντας υπόψη την ποσότητα νερού που χύνεται, το πλύσιμο των πιάτων και την τυχαία διαρροή που συμβαίνει κατά την προετοιμασία του φαγητού, είναι καλύτερο να είστε ασφαλείς παρά να λυπηθείτε χαλώντας κάποια συσκευή. Κρατήστε τα τηλέφωνα, τους φορητούς υπολογιστές, τα ηχεία σας και άλλα ηλεκτρονικά είδη μακριά από τον πάγκο σας και εκτός εμβέλειας τυχούσας ζημιάς από το νερό.

- Διαφήμιση -