18 απίθανες ιδέες διακόσμησης σπιτιού στο πράσινο χρώμα της μέντας

Το πράσινο της μέντας είναι ένα εξαιρετικά φρέσκο ​​και συναρπαστικό χρώμα που συνδέεται με την Άνοιξη και το Καλοκαίρι συνήθως αλλά όχι μόνο. Αν θέλετε να διατηρήσετε τις αναμνήσεις σας από τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού περισσότερο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρώμα της μέντας στους δικούς σας τέσσερις τοίχους. Η απόχρωση λειτουργεί υπέροχα τόσο ως βαφή τοίχου όσο και ως στοιχείο διακόσμηση. Θα σας παρουσιάσω 18 απίθανες ιδέες διακόσμησης σπιτιού στο πράσινο της μέντας.

- Διαφήμιση -

Το χρώμα της μέντας μπορεί να είναι παστέλ ή λίγο πιο δυνατό. Θα πρέπει να είναι ένα μείγμα λευκού, μπλε και τιρκουάζ. Οι αναλογίες των χρωστικών που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό της τελικής απόχρωσης αυτού του χρώματος είναι αρκετές, επομένως είναι δύσκολο να προσδιοριστούν με ακρίβεια.

Το πράσινο της μέντας αποτελεί τη νέα τάση στο χώρο της διακόσμησης και προορίζεται να αντανακλά την ατμόσφαιρα και συνδυάζει μια ζεστή φυσικότητα με μια φουτουριστική πινελιά. Το παστέλ χρώμα, αλλά ελαφρώς λαμπερό πράσινο της μέντας εκφράζει την έντονη επιθυμία να επιστρέψει στις ρίζες και γιορτάζει τη λατρεία της φυσικότητας. Από την άλλη πλευρά, είναι ένας φόρος τιμής στη σύγχρονη κοινωνία υψηλής τεχνολογίας, η οποία δίνει μεγάλη αξία στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης και στην αυξανόμενη ψηφιοποίηση.

Το χρώμα μέντας είναι ιδιαίτερα ευχάριστο στο μάτι ως χρώμα τοίχου και είναι τέλειο για την κουζίνα, το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο ή το παιδικό δωμάτιο. Ταιριάζει επίσης σε κάθε στυλ επίπλωσης. Από μοντέρνο έως λαμπερό – το πράσινο της μέντας είναι ευέλικτο και υπέροχα δροσερό. Σε ένα σκανδιναβικό επιπλωμένο σαλόνι, για παράδειγμα, φέρνει μια χαλαρή φυσικότητα. Ακόμη και τα δωμάτια σε ζεστό vintage ή εξοχικό στυλ μπορούν να είναι διακοσμημένα με παστέλ πράσινο.

Ένας τοίχος σε χρώμα μέντας δημιουργεί μια ευχάριστη, φρέσκια ατμόσφαιρα και δίνει σε ολόκληρο το δωμάτιο μια φυσική, ήρεμη εμφάνιση. Μπορεί να είναι μια εντυπωσιακή προφορά, αλλά και ένα λεπτό φόντο – εξαρτάται από εσάς το αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε. Αν θέλετε να τονίσετε απαλά την αισθητική του εσωτερικού – έπιπλα ή διακόσμηση – αξίζει να βάψετε τους τοίχους σε μια πολύ ανοιχτή απόχρωση μέντας, που τυλίγει απαλά το δωμάτιο και παίζει υποστηρικτικό αλλά σημαντικό ρόλο στο σύνολο. Ωστόσο, θα πρέπει κανείς να είναι προσεκτικός με το έντονο πράσινο της μέντας και να το χρησιμοποιεί καλύτερα ως διακόσμηση. Για να μην φαίνεται υπερφορτωμένο το δωμάτιο, είναι καλύτερο να συμπληρώνεται με ουδέτερα χρώματα όπως λευκό, γκρι ή καφέ.

Το να βάψετε τοίχους σε πράσινο της μέντας δεν είναι ο μόνος τρόπος για να φέρετε αυτό το όμορφο χρώμα στους δικούς σας τέσσερις τοίχους. Η μεγάλη ποικιλία επίπλων και αξεσουάρ σε παστέλ χρώματα σας διευκολύνει να διαλύσετε επιδέξια την ατμόσφαιρα με λίγα μόνο μικρά στοιχεία. Ένας καναπές ή μια συρταριέρα σε παστέλ πράσινο αποπνέει δροσερή ενέργεια σε κάθε σαλόνι. Τα μικρότερα έπιπλα όπως πολυθρόνες, τραπεζάκια σαλονιού ή καρέκλες κάνουν αμέσως το δωμάτιο να φαίνεται πιο ζωντανό. Μικρότερα αξεσουάρ, όπως φωτιστικά, βάζα, κουβέρτες, κουρτίνες ή διακοσμητικά μαξιλάρια σε χρώμα μέντας είναι επίσης επαρκή για αυτό το αποτέλεσμα.

Το πράσινο της μέντας είναι ένα διακριτικό χρώμα που δεν διαταράσσει την αρμονία ολόκληρου του εσωτερικού. Φυσικά, θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τα υπόλοιπα χρώματα του δωματίου ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται και να σχηματίζουν ένα αρμονικό σύνολο. Ποια χρώματα ταιριάζουν λοιπόν με τη μέντα; Το γκρι και το λευκό είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα χρώματα για το πράσινο της μέντας στη διακόσμηση. Σε συνδυασμό με το γκρι δημιουργείται μια κομψή ατμόσφαιρα που παραπέμπει στο σκανδιναβικό στυλ.

- Διαφήμιση -