Δημιουργήστε ένα εξαιρετικό καθαριστικό βάζοντας οδοντόκρεμα στο λεμόνι και θα εξοικονομήσετε πολλά χρήματα

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζονται είναι μερικά συστατικά για να δημιουργήσετε φιλικές προς το περιβάλλον και οικονομικές λύσεις που μπορούν να ενταχθούν στη ρουτίνα καθαρισμού του σπιτιού σας. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι ο συνδυασμός μεταξύ οδοντόκρεμας και λεμονιού. Η οδοντόκρεμα έχει αποτέλεσμα τριβής που μπορεί να αφαιρέσει την πλάκα και να καθαρίσει τα δόντια. Ωστόσο, μπορεί να συνδυαστεί με άλλα υλικά για να εκμεταλλευτείτε όλες τις ιδιότητές της: μια από αυτές είναι το λεμόνι. Το λεμόνι περιέχει πολύ κιτρικό οξύ, ένα οξύ που βρίσκεται συνήθως στα φρούτα. Το οξύ λεμονιού είναι πολύ ισχυρό και χρησιμοποιείται συχνά σε απορρυπαντικά, σαμπουάν, κρέμες και λοσιόν. Για το λόγο αυτό, με αυτά τα δύο συστατικά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φανταστικό πολυχρηστικό μείγμα που είναι τέλειο για κάθε επιφάνεια. Θα σας παρουσιάσω πως να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό καθαριστικό βάζοντας οδοντόκρεμα στο λεμόνι και θα εξοικονομήσετε πολλά χρήματα!

- Διαφήμιση -

πώς να δημιουργήσετε την οικολογική και οικονομική λύση με λεμόνι και οδοντόκρεμα

Αρχικά, για να δημιουργήσετε το τέλειο μείγμα χρειάζεστε ένα λεμόνι και ένα σωληνάριο οδοντόκρεμα. Το πρώτο βήμα είναι να κόψετε το λεμόνι σε κύβους: πρώτα, αφαιρέστε το από τις άκρες, κόψτε το σε φέτες περίπου ενός εκατοστού και τέλος κόψτε τις φέτες στα τέσσερα τέταρτα.

Τοποθετήστε τους κύβους λεμονιού σε ένα μπλέντερ, προσθέστε ένα ποτήρι νερό και λειτουργήστε το μπλέντερ μέχρι να αποκτήσετε έναν ημι-υγρό πολτό. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και πιέστε μέσα 6 με 7 εκατοστά οδοντόκρεμα. Η οδοντόκρεμα είναι ένα μείγμα που είναι δύσκολο να διασπαστεί, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να ανακατέψετε δυνατά μέχρι να αναμειχθούν τέλεια τα υλικά.

Μόλις τελειώσετε, σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε την πάστα να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά. Μόλις περάσει η ώρα, κάντε μικρές τρύπες με μια οδοντογλυφίδα και βάλτε το στο ψυγείο για να εξαφανιστούν όλα τα βακτήρια. Αφήστε να δράσει για 5 ώρες ώστε το κιτρικό οξύ μαζί με την οδοντόκρεμα να απελευθερώσει τις απολυμαντικές και αναζωογονητικές του ιδιότητες.

Μετά από πέντε ώρες, χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο, στραγγίστε το υγρό από το μείγμα σε ένα μικρό μπολ. Με ένα κουτάλι πιέζουμε καλά ώστε ο πολτός λεμονιού και η οδοντόκρεμα να βγάλουν όλο το μαγικό υγρό. Τέλος, μεταφέρετε το υγρό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, έτοιμο για χρήση!

Η πάστα λεμονιού και οδοντόκρεμας που δημιουργήθηκε είναι ιδανική για τον καθαρισμό βρώμικων πιάτων. Η δράση του κιτρικού οξέος και της οδοντόκρεμας μαζί, καθαρίζει και απολυμαίνει με τον ίδιο τρόπο και το υπολειμματικό λίπος από τα τρόφιμα θα ξεκολλήσει με τη μια. Ακόμα και η επίμονη βρωμιά από την κουζίνα θα αφαιρεθεί εύκολα. Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικοί ψεκασμοί και ένα σκούπισμα με ένα σφουγγάρι για να επαναφέρετε τη λάμψη της. Η οδοντόκρεμα και το λεμόνι είναι επίσης ιδανικά για την αφαίρεση αλάτων από το νερό της βρύσης του μπάνιου. Οι επιφάνειες θα λάμπουν και θα φαίνονται σαν καινούριες.

- Διαφήμιση -