Οι κουζίνες είναι τα μέρη όπου βρίσκονται πιο συχνά οι νοικοκυρές. Αν η κουζίνα είναι μεγάλη τότε γίνεται σημείο συνάντησης με φίλους. Όταν η κουζίνα είναι τόσο χρησιμοποιημένος χώρος, υπάρχουν προφανή σημεία που πρέπει να καθαρίζονται συχνά. Ενώ τα ορατά σημεία είναι πάντα καθαρά, η βρωμιά, η σκόνη, το λάδι και άλλα υπολείμματα συσσωρεύονται σε αόρατα, συνεχώς κλειστά ντουλάπια κουζίνας. Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα μείγματα μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, κολλώντας στην επιφάνεια σαν κολλώδης ουσία. Θα σας παρουσιάσω λοιπόν 4 εύκολους τρόπους για να καθαρίσετε τα ντουλάπια της κουζίνας!

τακτικός καθαρισμός: εξωτερικός

Μία εύκολη και απλή λύση για τον καθαρισμό των ντουλαπιών της κουζίνας αποτελεί ο συνδυασμός του ζεστού νερού με το απορρυπαντικό. Αυτή η λύση είναι ενδεδειγμένη για πολλούς τύπους επιφανειών, συμπεριλαμβανομένων μεταλλικών, πλαστικών, βαμμένων ξύλινων ντουλαπιών και βινυλίου.

Αυτή η απλή και ελαφριά λύση είναι επαρκής για την αφαίρεση λεκέδων από τρόφιμα, σκόνη και συσσώρευσης ελαφρού στρώματος λαδιού στα ντουλάπια. Το σαπούνι πιάτων δρα ως απολιπαντικό και αφαιρεί ακόμη και ορισμένες σκληρές εναποθέσεις. Μην ξεχνάτε τις άκρες και τα πλαϊνά του ντουλαπιού κατά τον καθαρισμό. Ξεπλύνετε καλά με ένα άλλο καθαρό πανί πριν στεγνώσετε με το τελευταίο πανί. Δεν πρέπει να υπάρχει περίσσεια νερού στα ντουλάπια. Διαφορετικά, μπορεί να υπάρξει αποχρωματισμός και αλλοίωση τους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλα καθαριστικά. Ωστόσο, μπορείτε να καταλάβετε ότι αυτά τα καθαριστικά δεν καταστρέφουν τα ντουλάπια δοκιμάζοντας σε ένα μικρό μέρος το οποίο δεν είναι εμφανές.

βαθύς εξωτερικός καθαρισμός

Υπάρχουν καθαριστικά σχεδιασμένα για τον καθαρισμό ντουλαπιών κουζίνας που είναι λερωμένα από λάδια, σκόνη και δύσκολους λεκέδες. Τα αγαπημένα μας είναι τα καθαριστικά με λάδι πορτοκαλιού. Αυτά αφαιρούν και καθαρίζουν τα παχιά στρώματα λαδιού που έχουν συσσωρευτεί στις επιφάνειες του ντουλαπιού. Πριν από τη χρήση, διαβάστε τις οδηγίες και δοκιμάστε το σε κάποιο κρυφό μέρος. Ξεκινήστε να καθαρίζετε από το επάνω μέρος του ντουλαπιού προς τα κάτω. Αφού καθαρίσετε το ντουλάπι, μπορείτε να ψεκάσετε το καθαριστικό απευθείας στην επιφάνεια και να επαναλάβετε τη διαδικασία σκουπίσματος.

ΔEITE
5 πράγματα που δεν πρέπει να βρίσκονται στα ντουλάπια της κουζίνας σας

εσωτερικός καθαρισμός ντουλαπιού

Ξεκινήστε από την κορυφή. Το ντουλάπι πρέπει να είναι άδειο. Εάν υπάρχουν καλύμματα ραφιών στις επιφάνειες του ντουλαπιού, αφαιρέστε τα. Αν υπάρχουν ψίχουλα και υπολείμματα στα ντουλάπια, καλό είναι να τα σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα. Στη συνέχεια σκουπίστε τις εσωτερικές επιφάνειες του ντουλαπιού με ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων. Ξεπλύνετε και στεγνώστε με ένα στεγνό πανί για να μην μείνει υγρό και σχηματιστεί υγρασία.

καθαρισμός πραγμάτων που βρίσκονται μέσα στο ντουλάπι

Μουλιάστε ένα υγρό πανί σε ένα μείγμα ζεστού νερού και απορρυπαντικού και σκουπίστε με αυτό τα κουτιά, τα βάζα και όποια άλλα δοχεία έχετε. Αφαιρέστε φυσικά τα ληγμένα προϊόντα. Σκουπίστε τα καλά τα κουτιά και τοποθετήστε τα στο ντουλάπι αφού στεγνώσουν τελείως. Όταν ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία, αφήστε τις πόρτες του ντουλαπιού ανοιχτές για 1-2 ώρες για να φύγει η υγρασία.

πώς να αφαιρέσετε παχιά στρώματα λίπους

Μερικές φορές δεν είναι τόσο εύκολο να αφαιρέσετε το συσσωρευμένο λάδι στα ντουλάπια της κουζίνας. Μπορεί να σχηματιστεί μια παχιά πορτοκαλί και κολλώδης ουσία μέσα στα ντουλάπια. Σε αυτή την περίπτωση, μια από τις καλύτερες λύσεις μπορεί να είναι το καθαριστικό με λάδι πορτοκαλιού. Αφήστε το καθαριστικό από λάδι πορτοκαλιού στα λιπαρά ντουλάπια για 2-4 λεπτά. Στη συνέχεια τρίψτε την περιοχή με μια ελαφριά βούρτσα. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία αρκετές φορές. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Απλώστε αυτή την πάστα στα ντουλάπια. Τρίψτε με ένα πινέλο. Θα δείτε ότι έχει βγει όλο το λάδι από το ντουλάπι.