7 λόγοι για τους οποίους πρέπει να σταματήσετε να πλένετε τα πιάτα στο χέρι και να τα βάζετε στο πλυντήριο πιάτων

Τα πλυντήρια πιάτων εφευρέθηκαν για πρώτη φορά το 1850, αλλά παρά το γεγονός ότι υπάρχουν για περισσότερο από έναν αιώνα, πολλοί από εμάς εξακολουθούμε να πλένουμε τα πιάτα μας με το χέρι. Στην πραγματικότητα, μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός ατόμων που πλένουν τα πιάτα στο χέρι από εκείνους που χρησιμοποιούν το πλυντήριο των πιάτων. Φυσικά, υπάρχουν διάφοροι λόγοι πίσω από αυτό. Για πολλούς ανθρώπους δεν είναι οικονομικά εφικτό να επενδύσουν σε ένα πλυντήριο πιάτων. Για όσους όμως μπορούν να αντέξουν οικονομικά την αγορά ενός πλυντηρίου πιάτων αλλά εξακολουθούν να μην τα χρησιμοποιούν, υπάρχουν πολλές παρανοήσεις σχετικά με τα πλυντήρια πιάτων που τους εμποδίζουν να αγοράσουν ένα….Οι πιο κοινές παρερμηνείες περιλαμβάνουν την αντίληψη ότι τα πλυντήρια πιάτων χρησιμοποιούν πολύ νερό και δεν κάνουν ενδελεχή καθαρισμό. Ωστόσο, όχι μόνο η χρήση ενός πλυντηρίου πιάτων είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον, αλλά είναι και πιο ενεργειακά αποδοτική. Τα πλυντήρια πιάτων αφήνουν πολύ λίγο αποτύπωμα άνθρακα και είναι ιδανικά για το πλύσιμο μεγάλων φορτίων πιάτων. Καθαρίζουν τα πιάτα σας καλύτερα και πιο σχολαστικά. Επιπλέον, εξοικονομείτε ενέργεια και χρόνο, τα οποία και τα δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνετε κάτι άλλο ή απλά να χαλαρώσετε.

- Διαφήμιση -

Θα σας παρουσιάσω 7 λόγους για τους οποίους πρέπει να σταματήσετε να πλένετε τα πιάτα σας στο χέρι και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το πλυντήριο πιάτων:

καθαρίζουν καλύτερα

Είναι γνωστό ότι η μεγαλύτερη συγκέντρωση μικροβίων βρίσκεται στην κουζίνα ενός σπιτιού. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε να εξαλείφονται όλα τα μικρόβια από τα σκεύη του φαγητού μετά από κάθε χρήση. Αυτή είναι μία διαδικασία που δεν μπορεί να επιτευχθεί με το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι. Για να βεβαιωθείτε ότι θα σκοτωθούν όλα τα μικρόβια πρέπει να ξεπλύνετε τα πιάτα με ζεστό νερό. Η ελάχιστη θερμοκρασία είναι οι 80 βαθμοί κελσίου. Σε αυτή τη θερμοκρασία, δεν μπορείτε να χειριστείτε το νερό με γυμνά χέρια και σφουγγάρι. Όμως σε ένα πλυντήριο πιάτων, το μηχάνημα μπορεί εύκολα να χρησιμοποιεί ζεστό νερό για να απολυμαίνει εύκολα όλα τα πιάτα σας.

προλαμβάνετε τα μικρόβια

Όντας η κουζίνα το πιο βρώμικο μέρος του σπιτιού, έχει πολλά σημεία όπου μαζεύονται και λιμνάζουν τα μικρόβια. Ο νεροχύτης και η τρύπα της αποχέτευσης είναι δύο από εκείνα τα σημεία όπου συγκεντρώνονται τα περισσότερα μικρόβια. Ο νεροχύτης είναι επίσης το μέρος όπου συλλέγονται και φυλάσσονται όλα τα βρώμικα πιάτα σας, εάν σκοπεύετε να τα πλύνετε με τα χέρια σας. Η διαδικασία συλλογής νερού στο νεροχύτη και το πλύσιμό τους μέσα σε αυτόν δημιουργεί μικρόβια αντί να τα ξεπλένει. Τα μικρόβια και τα βακτήρια εγκαθίστανται στα πιάτα αντί να καθαρίζονται και αργότερα καταλήγουν στο σώμα σας. Εκτός από τον νεροχύτη, τα σφουγγάρια αποτελούν επίσης εστία αναπαραγωγής μικροβίων. Ένα μόνο σφουγγάρι μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10 εκατομμύρια βακτήρια. Αυτά τα βακτήρια μεταφέρονται και στα πιάτα σας. Η χρήση πλυντηρίου πιάτων λοιπόν μας απαλλάσει από τα μικρόβια.

είναι φιλικά προς το περιβάλλον

Οι περισσότεροι άνθρωποι που πλένουν τα πιάτα στο χέρι το κάνουν πιστεύοντας ότι εξοικονομούν πόρους, όπως νερό και ηλεκτρισμό, κάνοντας αγγαρεία με το χέρι. Ωστόσο δεν είναι αλήθεια. Ενώ οι πρώτες εκδόσεις των πλυντηρίων πιάτων χρησιμοποιούσαν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας, τα μηχανήματα που είναι διαθέσιμα σήμερα είναι εξαιρετικά ενεργειακά αποδοτικά και σπαταλούν λιγότερο νερό από αυτό που απαιτείται όταν πλένουμε πιάτα στο χέρι. Δεδομένου ότι δεν τρέχει συνεχώς νερό ενώ τρίβετε, σαπουνίζετε, και ξεπλένετε τα πιάτα σας, η ποσότητα νερού που χρησιμοποιείται για το πλύσιμο των πιάτων είναι ελάχιστη. Συνολικά, η χρήση πλυντηρίου πιάτων είναι καλύτερη για το περιβάλλον.

είναι οικονομικά και αποδοτικά

Δεδομένου ότι τα πλυντήρια πιάτων καταναλώνουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και λιγότερο νερό, εξοικονομούν λιγότερα ποσά λογαριασμών και επομένως είναι οικονομικά καλύτερη επιλογή.

είναι αποδοτικά στο χρόνο

Το πλύσιμο των πιάτων απαιτεί να αφιερώσετε χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα. Τις ημέρες που έχετε πολλές δουλειές να κάνετε στο σπίτι ή αν εργάζεστε, είναι δύσκολο να αφιερώσετε έστω και πέντε λεπτά για το πλύσιμο των πιάτων. Η ολοκλήρωση του πλυσίματος των πιάτων στο χέρι διαρκεί τουλάχιστον 20 λεπτά αν έχετε να πλύνετε κατσαρόλες, τηγάνια και ταψιά. Αν λοιπόν τοποθετήσετε τα άπλυτα σε ένα πλυντήριο πιάτων θα αφιερώσετε μόνο λίγα λεπτά και μετά αφήνετε το πλυντήριο να κάνει τη δουλειά του ενώ θα έχετε εξοικονομήσει χρόνο για τις άλλες δουλειές του σπιτιού ή απλά για να χαλαρώσετε.

μειώνει το άγχος

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναβάλλουν τις δουλειές τους. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η ποσότητα ακαταστασίας στο σπίτι ή οι δουλειές που αφήνετε σε εκκρεμότητα είναι ανάλογη με τα επίπεδα άγχους. Η σκέψη του πλυσίματος των πιάτων μπορεί να σας προκαλέσει άγχος. Το να έχετε πλυντήριο πιάτων αφαιρεί την ανησυχία σας για αυτή την ομολογουμένως καθημερινή και κουραστική αγγαρεία. Απλώς τοποθετείτε τα βρώμικα πιάτα στο πλυντήριο και καθαρίζονται αυτόματα.

διατηρείτε καθαρό το σπίτι χωρίς ακαταστασία

Εάν είστε άτομο που σας αρέσει να διοργανώνετε δείπνα ή εκδηλώσεις, τότε θα θέλετε να διατηρήσετε το σπίτι σας όσο το δυνατόν πιο καθαρό και τακτοποιημένο. Τα πλυντήρια πιάτων απομακρύνουν την ταλαιπωρία από την αγγαρεία και βοηθούν ώστε να διατηρείτε την κουζίνα και το σπίτι σας καθαρά και τακτοποιημένα. Επίσης αν οργανώνετε συχνά τραπέζια στο σπίτι, τότε ο καθαρισμός θα γίνει ευκολότερος εάν έχετε πλυντήριο πιάτων. Μπορείτε να εστιάσετε στο μαγείρεμα, τη φιλοξενία, το φαγητό και την απόλαυση χωρίς να ανησυχείτε για το χάος που συσσωρεύεται.

Στο τέλος της ημέρας, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στη χρήση του πλυντηρίου των πιάτων αντί του πλυσίματος των πιάτων στο χέρι. Εξοικονομεί νερό και ηλεκτρισμό, και το πιο σημαντικό: πολύ χρόνο. Επενδύστε σε ένα καλό μοντέλο και αξιοποιήστε καλύτερα τον χρόνο σας!

- Διαφήμιση -