Η αγορά των ηλεκτρικών μας συσκευών κοστίζει μία ολόκληρη περιουσία! Είναι λοιπόν αποκαρδιωτικό να τις βλέπετε να μην λειτουργούν αποτελεσματικά ή όπως υποτίθεται ότι λειτουργούν. Αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείτε αυτές τις συσκευές μπορεί να ευθύνεται για τη βλάβη τους; Αποφύγετε λάθη και αντιμετωπίστε σωστά τις συσκευές σας για να μην έχετε προβλήματα με αυτές! Θα σας παρουσιάσω 8 κακές συνήθειες που καταστρέφουν τις οικιακές συσκευές σας!

ζεστό νερό στην αποχέτευση

Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά το ζεστό νερό δεν είναι καλό για τον καθαρισμό των υπολειμμάτων της κουζίνας από τον νεροχύτη. Όταν χρησιμοποιείτε το χώρο απόρριψης σκουπιδιών για να αλέσετε τρόφιμα, χρησιμοποιήστε κρύο νερό. Το ζεστό νερό λιώνει το λίπος και τα λάδια, γεγονός που οδηγεί μόνο σε βουλωμένες αποχετεύσεις και μηχανικές βλάβες.

νομίσματα στο πλυντήριο ρούχων

Ελέγξτε προσεκτικά όλες τις τσέπες σας για λογαριασμούς και κέρματα πριν βάλετε το παντελόνι στο πλυντήριο. Τα νομίσματα μπορεί να καταστρέψουν το τύμπανο και μπορεί να φτάσουν μόνα τους σε γωνίες και σχισμές, προκαλώντας εμπλοκή που θα απαιτήσει αρκετά χρήματα.

υπερφόρτωση του καταψύκτη

Είναι αλήθεια ότι ένας γεμάτος καταψύκτης λειτουργεί πιο αποτελεσματικά από έναν άδειο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το παρακάνουμε! Η υπερβολική φόρτωση του καταψύκτη μπορεί να μπλοκάρει τους αεραγωγούς, να περιορίσει τη ροή του κρύου αέρα και να επιβαρύνει υπερβολικά τον συμπυκνωτή του ψυγείου σας, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε καύση.

υπερφόρτωση του πλυντηρίου ρούχων

Είναι δελεαστικό να γεμίζετε το πλυντήριο των ρούχων σας μέχρι το χείλος, ειδικά όταν τα ρούχα στοιβάζονται. Αλλά μην το κάνετε. Ένα υπερφορτωμένο πλυντήριο ρούχων ασκεί πίεση στα ρουλεμάν, εκτρέπει το τύμπανο εκτός ευθυγράμμισης και μπορεί να οδηγήσει σε πρόβλημα στην συσκευή.

αφήνετε διαρροές στο φούρνο

Οι διαρροές φαγητών και λαδιών είναι μία φυσιολογική κατάσταση κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Αλλά οτιδήποτε χυθεί στο φούρνο σας πρέπει να καθαριστεί αμέσως, διαφορετικά μπορεί να καταστρέψει τα θερμαντικά σώματα. Συμβουλή: Στρώστε τη σχάρα του φούρνου σας (όχι το κάτω μέρος του φούρνου) με αλουμινόχαρτο, ώστε να αφαιρούνται γρήγορα και εύκολα τα χυμένα υλικά.

αφαιρέστε το χνούδι του στεγνωτηρίου

Θυμηθείτε να καθαρίζετε την παγίδα χνούδι στο στεγνωτήριο ρούχων σας μετά από κάθε φόρτωση. Εάν δεν το κάνετε, η απόδοση του στεγνωτηρίου σας θα μειωθεί δραστικά. Και είναι και θέμα ασφάλειας. Το χνούδι που φράσσεται στον σωλήνα εξαερισμού μπορεί να προκαλέσει φωτιά και κανείς δεν το θέλει αυτό.

αιχμηρά αντικείμενα στο πλυντήριο πιάτων

Αποφύγετε να βάζετε αιχμηρά αντικείμενα στο πλυντήριο πιάτων. Εάν πρέπει να πλύνετε τα μαχαίρια στο πλυντήριο πιάτων, βάλτε τα σε ένα καλάθι μαχαιροπήρουνων με τις αιχμηρές άκρες να δείχνουν προς τα πάνω για να αποφύγετε το σκάσιμο των σχάρων. Τυχούσες εγκοπές στην επίστρωση βινυλίου των ραφιών θα οδηγήσουν σε σκουριά, η οποία θα λερώσει τα πιάτα σας.

χρήση χυτοσιδήρου στην κεραμική κουζίνα σας

Ο πάτος ενός ταψιού από χυτοσίδηρο είναι τραχύς, γεγονός που διευκολύνει το ξύσιμο της λείας κεραμικής εστίας. Επομένως, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε μαντεμένια μαγειρικά σκεύη που δεν έχουν επικάλυψη. Με όλες τις κατσαρόλες και τα τηγάνια, φροντίστε να μην τις σύρετε πάνω και κάτω από την εστία, αλλά να τις σηκώνετε με προσοχή!

Ακολουθήστε το Tospitakimou.gr στο Google News!