Εύκολος τρόπος για να αφαιρέσετε τις γρατζουνιές από τα ασημένια μαχαιροπήρουνα

Το ασήμι είναι το πιο συνηθισμένο υλικό για τα μαχαιροπήρουνα. Τα ασημένια μαχαιροπήρουνα έχουν ασημένια επίστρωση που εφαρμόζεται πάνω σε άλλο μέταλλο, όπως ορείχαλκο, κασσίτερο, χαλκό, κασσίτερο ή ψευδάργυρο. Δεδομένου ότι το ασήμι είναι ένα μαλακό μέταλλο, μπορείτε εύκολα να ξύσετε τα μαχαιροπήρουνα λόγω ακατάλληλης φροντίδας ή λάθος καθαρισμού. Αυτές οι γρατζουνιές θα κάνουν τα ασημικά να φαίνονται θαμπά και άσχημα. Γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει να αφαιρείτε τις γρατζουνιές από τα ασημένια μαχαιροπήρουνα αρκετά τακτικά. Αφού αφαιρέσετε τις γρατζουνιές, λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να αποτρέψετε περαιτέρω ζημιά στα μαχαιροπήρουνα. Για παράδειγμα, μην χρησιμοποιείτε λειαντικά καθαριστικά γιατί θα αφήσουν γρατζουνιές στην επιφάνεια. Θα σας παρουσιάσω έναν εύκολο τρόπο για να αφαιρέσετε τις γρατζουνιές από τα ασημένια μαχαιροπήρουνα!

- Διαφήμιση -

υλικά

Ήπιο σαπούνι πιάτων

Μαλακά πανιά

Μαλακές πετσέτες πιάτων

Απεσταγμένο νερό

Σόδα πλυσίματος

Οινόπνευμα

Βήμα 1

Πλύνετε τα επάργυρα μαχαιροπήρουνα όπως θα κάνατε συνήθως, με ζεστό νερό και υγρό σαπούνι πιάτων με ένα μαλακό πανί. Ξεπλύνετε τα μαχαιροπήρουνα με ζεστό νερό και σκουπίστε τα με μια μαλακή πετσέτα πιάτων.

Βήμα 2

Συνδυάστε ίση ποσότητα απεσταγμένο νερό, σόδα πλυσίματος και οινόπνευμα σε ένα μικρό μπολ για να σχηματίσετε μια πάστα.

Βήμα 3

Βγάλτε μια μικρή ποσότητα της πάστας από το μπολ με ένα μαλακό πανί. Τρίψτε την πάστα στις γρατζουνιές με κυκλικές κινήσεις.

Βήμα 4

Αφήστε την πάστα να στεγνώσει για αρκετά δευτερόλεπτα πριν ξεπλύνετε τα μαχαιροπήρουνα με απεσταγμένο νερό. Ξεπλύνετε τα μαχαιροπήρουνα για δεύτερη φορά με ίση ποσότητα απεσταγμένο νερό και οινόπνευμα. Σκουπίστε τα επάργυρα μαχαιροπήρουνα με μια μαλακή πετσέτα.

Συμβουλή: Αποθηκεύστε τα ασημένια μαχαιροπήρουνα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα δοχείο ασημικών για να αποφύγετε την αμαύρωση.

- Διαφήμιση -