12 έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το σπίτι σας γρήγορα και εύκολα

Ο χρόνος είναι ένα πολύτιμο αγαθό που δεν μπορείτε να αγοράσετε, να νοικιάσετε, να δανειστείτε, να αποθηκεύσετε ή να το σώσετε. Επομένως, είναι λογικό οι περισσότερες να προτιμάμε να αφιερώνουμε λιγότερο χρόνο σε καθημερινές εργασίες όπως ο καθαρισμός του σπιτιού, ώστε να μπορούμε να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε πράγματα που έχουν πραγματικά σημασία. Είναι εκπληκτικό τι μπορείς να πετύχεις όταν κάνεις πολλαπλές εργασίες. Εάν τυχαίνει να συνομιλείτε στο τηλέφωνο, βάλτε τη συνομιλία σας στο ηχείο για να διπλώσετε τα ρούχα, να τακτοποιήσετε τα ρούχα, να ξεσκονίσετε τα ράφια, να αδειάσετε το πλυντήριο πιάτων. Θα σας παρουσιάσω 12 έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το σπίτι σας γρήγορα και εύκολα!

- Διαφήμιση -

απολυμάνετε τα πόμολα της πόρτας με μαντηλάκια

Τα χερούλια από τις πόρτες είναι ένα από τα πιο κοινά μέρη όπου ζουν επιβλαβή μικρόβια και βακτήρια. Γι’ αυτό, ένας από τους πιο σίγουρους τρόπους για την πρόληψη οικιακών ασθενειών είναι η απολύμανση των λαβών και των πόμολων των θυρών. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να σκουπίσετε τα πόμολα της πόρτας με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι.

πλένετε τα βρώμικα πιάτα καθώς μαγειρεύετε

Μειώστε τον χρόνο πλυσίματος πιάτων μετά το φαγητό πλένοντας καθώς μαγειρεύετε. Εάν δεν μπορείτε να πάρετε το μάτι σας από τη κουζίνα σας για αρκετή ώρα για να καθαρίσετε, δοκιμάστε αυτό: Γεμίστε τον νεροχύτη σας με ζεστό σαπουνόνερο και τοποθετήστε τα χρησιμοποιημένα πιάτα να μουλιάσουν ενώ τρώτε. Τα μουσκεμένα πιάτα καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα και πιο γρήγορα!

αφήστε στην άκρη το σίδερο

Είναι αλήθεια πως το σιδέρωμα είναι μία από τις πιο βαρετές δουλειές στο σπίτι που οι περισσότεροι αρνούνται να κάνουν. Αντί να ανάψετε το σίδερο, αφαιρέστε τα ρούχα από το στεγνωτήριο και διπλώστε τα ή κρεμάστε τα αμέσως για να αποφύγετε τις ζάρες. Για ρούχα με ζάρες, βρέξτε τα με λίγο νερό και στη συνέχεια αχνίστε τα ρούχα στο στεγνωτήριο για δεκαπέντε λεπτά. Όχι μόνο θα εξαφανιστούν οι ζάρες, αλλά θα έχετε εξοικονομήσει τον κουραστικό χρόνο που αφιερώνετε στο σιδέρωμα.

καθαρίστε το ντους καθημερινά

Μετά το καθημερινό σας ντους, ψεκάστε τους τοίχους με ένα σπρέι καθαρισμού και σκουπίστε το για να κρατήσετε μακριά τα υπολείμματα σαπουνιού και το νερό. Αφιερώνοντας αυτά τα επιπλέον λίγα λεπτά κατά τη διάρκεια του καθημερινού σας ντους θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τη συσσώρευση, η οποία μπορεί να χρειαστεί πολύ τρίψιμο για να αφαιρεθεί εάν αφεθεί ανέγγιχτη.

αφαιρέστε άσχημες μυρωδιές από τον κάδο σκουπιδιών

Η μυρωδιά του κάδου των σκουπιδιών σας μπορεί να γίνει αρκετά δυσάρεστη και δύσοσμη με την πάροδο του χρόνου. Παρ΄ όλα αυτά υπάρχει ένα απλό κόλπο για να διατηρήσετε τη μυρωδιά φρεσκάδας. Κόψτε ένα λεμόνι σε κομμάτια και βάλτε το σε μια παγοθήκη. Προσθέστε λευκό ξύδι και παγώστε το. Κάθε λίγες μέρες, ρίξτε μερικούς κύβους στον κάδο των σκουπιδιών σας και ενεργοποιήστε την για να εξαφανίσετε τη μυρωδιά του κάδου σας.

ξεβουλώστε την κεφαλή του ντους

Ο ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσετε μια βουλωμένη κεφαλή ντους είναι να χρησιμοποιήσετε αποσταγμένο ξύδι σε μια ανθεκτική πλαστική σακούλα που είναι στερεωμένη πάνω από την κεφαλή του ντους. Αφήστε το να μουλιάσει για μια ώρα για να διαλυθεί το άλας. Αφαιρέστε τη σακούλα και ξεπλύνετε. Η κεφαλή του ντους σας θα είναι αστραφτερή και δεν θα βουλώνει ενώ εσείς φροντίζετε άλλα πράγματα.

καθαρίστε τον φούρνο μικροκυμάτων σας εύκολα

Όταν τα τρόφιμα στο φούρνο μικροκυμάτων πετάγονται στους τοίχους και την οροφή της συσκευής, ο καθαρισμός τους μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Εξοικονομήστε τον χρόνο σας ζεσταίνοντας ένα μπολ με ½ φλιτζάνι νερό και ½ φλιτζάνι λευκό ξύδι στο φούρνο μικροκυμάτων για δέκα λεπτά. Ο ατμός θα χαλαρώσει τυχόντα πιτσιλίσματα έτσι ώστε να μπορούν να σκουπιστούν εύκολα με ένα υγρό σφουγγάρι.

ένα πλυντήριο πιάτων δεν είναι μόνο για πιάτα

Το πλυντήριο πιάτων είναι μια από τις καλύτερες συσκευές κουζίνας που σας εξοικονομεί χρόνο, αλλά μην περιορίζετε τη χρήση του μόνο στο πλύσιμο των πιάτων. Πολλά είδη οικιακής χρήσης πρέπει να απολυμαίνονται σε τακτική βάση—και τα περισσότερα μπορούν να πλυθούν με ασφάλεια στο πλυντήριο πιάτων. Πλαστικά παιχνίδια, βάσεις οδοντόβουρτσας, φίλτρα αναρρόφησης και σφουγγάρια είναι μερικά μόνο αντικείμενα που μπορεί να καθαρίσει με ασφάλεια το πλυντήριο πιάτων σας.


χρησιμοποιήστε πεπιεσμένο αέρα για να καθαρίσετε τους ανεμιστήρες του μπάνιου

Είναι εκπληκτικό που μπορεί να μαζευτεί σκόνη και βρωμιά, αλλά ορισμένα μέρη είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν από άλλα. Πολλοί άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει πεπιεσμένο αέρα για να καθαρίσουν τη βρωμιά από τα ηλεκτρονικά είδη, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση βρωμιάς από τους ανεμιστήρες του μπάνιου. Λόγω της υγρασίας, η βρωμιά που κολλάει στον ανεμιστήρα του μπάνιου τείνει να είναι επίμονη, αλλά μια έκρηξη αέρα μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνσή της. Έτσι, αν δεν έχετε χρόνο να καθαρίσετε με ένα σφουγγάρι, δοκιμάστε πεπιεσμένο αέρα.

διατηρήστε καθαρές τις αποχετεύσεις

Οι αποχετεύσεις μαζεύουν ό,τι δεν μπορεί να περάσει από μέσα τους. Έτσι, αν παραμελήσετε αυτή τη δουλειά, μπορεί σύντομα να το μετανιώσετε. Για να αποτρέψετε τη συσσώρευση μαλλιών στο ντους ή στο νιπτήρα του μπάνιου, ρίξτε βραστό νερό στις αποχετεύσεις μία φορά την εβδομάδα. Για επίμονα φράγματα, μπορεί να χρειαστεί να φορέσετε ένα λαστιχένιο γάντι και να καθαρίσετε χειροκίνητα την αποχέτευση και στη συνέχεια να ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Αυτή η μικρή τεχνογνωσία καθαρισμού μπορεί να εξοικονομήσει μια δαπανηρή επισκευή υδραυλικών εργασιών αργότερα.

διώξτε την σκόνη

Είναι εκπληκτικό πόσο πολλή σκόνη μπορεί να κρύβεται στις γωνίες που φτάνει σε σημείο να μετατρέπονται σε τούφες. Για να μην μαζεύονται, κρατήστε τις γωνίες απαλλαγμένες από ακαταστασία. Εάν έχετε έπιπλα τοποθετημένα σε γωνίες, πιάστε μια σκούπα ή ηλεκτρική σκούπα και να αντιμετωπίζετε τακτικά αυτές τις περιοχές. Ένα ξεσκονιστήρι με λαστιχένια άκρη λειτουργεί καλά για να αποτρέψει την ενοχλητική σκόνη.

- Διαφήμιση -