2 τρόποι για να καθαρίσετε τα ακουστικά του κινητού τηλεφώνου

Τα ακουστικά του κινητού τηλεφώνου αποτελούν ένα από τα πιο βασικά αξεσουάρ των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Μαζί με τις θήκες κινητών και τις προστασίες οθόνης είναι τα πιο must αξεσουάρ. Είναι λοιπόν πάρα πολύ σημαντικό να φροντίζουμε για την καλή τους κατάσταση και να τα διατηρούμε καθαρά.

- Διαφήμιση -

Στην περίπτωση που τα ακουστικά σας είναι βρώμικα, τότε μπορεί να έχετε προβλήματα με τον ήχο αλλά και να εκθέσετε το εσωτερικό των αυτιών σας στα μικρόβια που θα έχουν αναπτυχθεί πάνω και μέσα σε αυτά.

Τα περισσότερα από τα hands-free που κυκλοφορούν στην αγορά μπορούν να καθαριστούν ακόμη και με σαπούνι και νερό, απλά είναι σημαντικό να θυμάστε πως στην περίπτωση που τα ακουστικά διαθέτουν ένα εξτρά μαξιλαράκι θα πρέπει να το αφαιρέσετε και να το καθαρίσετε ξεχωριστά.

Ας δούμε λοιπόν τους 3 τρόπους με τους οποίους μπορούμε να καθαρίσουμε τα ακουστικά του κινητού τηλεφώνου!

1. Οξυζενέ

καθαρισμός ακουστικών με οξυζενέ

Χρησιμοποιείστε ένα μαλακό καθαρό πανί το οποίο θα έχετε βρέξει με οξυζενέ.

Αφαιρέστε να πρόσθετα μαξιλαράκια και καθαρίστε τα ξεχωριστά. Έπειτα σκουπίστε τα και αφήστε τα στην άκρη για να στεγνώσουν καλά.

Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί για να καθαρίσετε την εμφανή βρωμιά επάνω στα ακουστικά. Έπειτα κάντε ένα πέρασμα με το πανί που έχετε βρέξει με οξυζενέ. Στην συνέχεια αφήστε τα στην άκρη για 3 λεπτά μέχρι να δράσει το οξυζενέ.

Πάρτε μια οδοντόβουρτσα και τρίψτε την επιπλέον βρωμιά από τα hands – free.

Σκουπίστε καλά τα ακουστικά και βάλτε στην άκρη να στεγνώσουν.

Τέλος επανατοποθετείτε τα πρόσθετα μέρη και τα ακουστικά σας είναι έτοιμα για χρήση και καθαρά όπως την πρώτη μέρα που τα αγοράσατε.

2. Σαπούνι και νερό

καθαρισμός ακουστικών με σαπούνι και νερό

Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε νερό με μία μικρή ποσότητα από απορρυπαντικό πιάτων. Πάρτε ένα μαλακό πανί και μουλιάστε το στο νερό. Έπειτα σιγουρευτείτε ότι το έχετε στύψει όσο περισσότερο μπορείτε και συνεχίστε να καθαρίζετε ακολουθώντας τα ίδια βήματα που αναφέραμε προηγουμένως.

Δηλαδή αφαιρούμε και καθαρίζουμε τα πρόσθετα μέρη κι έπειτα καθαρίζουμε τα ακουστικά. Το επιπλέον βήμα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι αφού τρίψουμε τα ακουστικά θα πρέπει να κάνουμε και ένα πέρασμα με καθαρό νερό χωρίς σαπούνι. Τέλος σκουπίζουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσουν.

Συχνά λάθη στον καθαρισμό των ακουστικών

Στην περίπτωση που έχετε κρατήσει τις οδηγίες χρήσης των ακουστικών, να τις συμβουλευτείτε για τυχόν οδηγίες για τον καθαρισμό τους. Εννοείται πως η μαμά εταιρεία ξέρει να σας προτείνει τον ιδανικό τρόπο για να χειριστείτε το προϊόν της.

Δεν χρειάζεται να αποσυναρμολογήσετε όλα τα μέρη από τα ακουστικά προκειμένου να τα καθαρίσετε. Αρκεί να αφαιρέσετε τα προστατευτικά μαξιλαράκια, στην περίπτωση που υπάρχουν, όπως αναφέραμε και παραπάνω.

Τέλος ΜΗΝ επιχειρήσετε να καθαρίσετε τα ακουστικά σας ενώ είναι ακόμη συνδεδεμένα με το κινητό σας τηλέφωνο ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή. Θα μου πείτε, εννοείται αυτό, αλλά καλύτερα να το αναφέρουμε για να είμαστε βέβαιοι πως κανένα “παιδάκι” δεν θα ξεχαστεί και θα κάνει αυτό το λάθος.

- Διαφήμιση -