9 τρόποι για να καθαρίσετε το μπάνιο σας χρησιμοποιώντας λευκό ξύδι

Ενώ το λευκό ξύδι είναι περισσότερο γνωστό για τις μαγειρικές του χρήσεις, μπορεί να κάνει θαύματα και στην καθαριότητα του σπιτιού! Το μπάνιο είναι ένας χώρος όπου το λευκό ξύδι μπορεί να μας φανεί πάρα πολύ χρήσιμο! Επαινείται για το ισχυρό του διάλυμα οξικού οξέος και γι’ αυτό βοηθά στη διάλυση των εναποθέσεων ορυκτών, βακτηρίων, βρωμιάς και λίπους. Δεν είστε σίγουρες πώς να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι για να καθαρίσετε το μπάνιο, την τουαλέτα ή τον νιπτήρα σας; Θα σας παρουσιάσω 10 τρόπους για να καθαρίσετε το μπάνιο σας με λευκό ξύδι!

- Διαφήμιση -

τηλέφωνο ντουζιέρας

Δεν είστε σίγουρες πώς να καθαρίσετε αποτελεσματικά την κεφαλή του τηλεφώνου του ντους σας; Απλώς ρίξτε λίγο λευκό ξύδι σε μια πλαστική σακούλα και στερεώστε το γύρω από την κεφαλή του τηλεφώνου σας δένοντάς το. Αφήστε το όλη τη νύχτα και αφαιρέστε το επόμενο πρωί. Θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα!

ντουζιέρα

Το καθάρισμα της ντουζιέρας μπορεί να φαίνεται απλό έργο, αλλά φαίνεται ότι πολλές από εμάς είμαστε μπερδεμένες με το πώς να την καθαρίσουμε σωστά. Βράστε λευκό ξύδι και στην συνέχεια χρησιμοποιήστε το ζεστό ξύδι για να σκουπίσετε την πόρτα και τους τοίχους της ντουζιέρας. Διατηρήστε τα υγρά σκουπίζοντάς τα κάθε πέντε έως οκτώ λεπτά για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, βρέξτε ένα πανί από μικροΐνες σε ξύδι, πασπαλίστε με μαγειρική σόδα και τρίψτε.

τουαλέτα

Θέλετε να καθαρίσετε την τουαλέτα σας σαν επαγγελματίας; Για καλύτερα αποτελέσματα, ρίξτε απλώς ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι στο μπολ και αφήστε το να καθίσει όλη τη νύχτα. Το πρωί πασπαλίζουμε με μαγειρική σόδα και τρίβουμε καλά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τα πάντα και θα έχετε με μια πεντακάθαρη τουαλέτα.

ξεβουλώστε την αποχέτευση

Δεν ξέρετε τι πρέπει να κάνετε για να ξεβουλώσετε την αποχέτευση; Ρίξτε μια κατσαρόλα με βραστό νερό στην αποχέτευση. Στη συνέχεια, ρίξτε 125 γραμμάρια μαγειρικής σόδας στην αποχέτευση και στη συνέχεια ένα ποτήρι βραστού νερού και ένα ποτήρι λευκού ξυδιού. Περιμένετε πέντε έως 10 λεπτά πριν ξαναβράσει το νερό στην αποχέτευση.

μπανιέρα

Οι μπανιέρες μπορούν να φιλοξενήσουν βρωμιά, λίπη και βακτήρια με την πάροδο του χρόνου. Ενώ πολλές από εμάς θα χρησιμοποιήσουμε φυσικά το πλησιέστερο σπρέι μπάνιου ή χημικό καθαριστικό για να την καθαρίσουμε, το ξύδι λειτουργεί ακόμα καλύτερα. Για να καθαρίσετε, σκουπίστε την μπανιέρα με λευκό ξύδι και μετά πασπαλίστε με λίγη μαγειρική σόδα, πριν χρησιμοποιήσετε ένα ανθεκτικό στις γρατσουνιές πανί για να τρίψετε και να ξεπλύνετε.

πλακάκια μπάνιου

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καθαρίσετε τα πλακάκια του μπάνιου είναι να αναμίξετε ½ φλιτζάνι λευκό (απεσταγμένο) ξύδι μαζί με ένα λίτρο ζεστό νερό. Στη συνέχεια, βάλτε το διάλυμα σε ένα μαλακό πανί και τρίψτε καλά. Όχι μόνο θα κάνει τα πλακάκια σας να φαίνονται τόσο όμορφα όσο καινούργια, αλλά θα διατηρήσει επίσης τη μυρωδιά του μπάνιου σας φρέσκια.

κουρτίνα μπάνιου

Εάν η κουρτίνα του μπάνιου σας πλένεται στο πλυντήριο, απλά ρίξτε την στον κάδο με το κανονικό σας απορρυπαντικό και 125 γραμμάρια μαγειρικής σόδας. Πλύνετε σε ζεστό νερό στο υψηλότερο επίπεδο. Στον κύκλο ξεβγάλματος, προσθέστε 125 g λευκού ξυδιού. Αν είναι υφασμάτινη κουρτίνα, αφήστε τη να περάσει τον κύκλο του στυψίματος, αλλά αν είναι πλαστική, αφαιρέστε την εκ των προτέρων και αφήστε την να κρεμαστεί στο μπάνιο.

αρμούς στα πλακάκια

Για να επαναφέρετε τη λάμψη του μπάνιου σας, ψεκάστε μη αποσταγμένο λευκό ξύδι κατευθείαν πάνω στους βρώμικους αρμούς από τα πλακάκια και αφήστε το για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα και τρίψτε τα. Είναι τόσο απλό.

λεκέδες στην τουαλέτα

Με τα χρόνια, μπορεί να παρατηρήσετε ότι η τουαλέτα σας φέρει περισσότερους λεκέδες στο κάτω μέρος του μπολ και στο χείλος της λεκάνης. Για να τη διατηρήσετε καθαρή μουλιάστε μερικές χαρτοπετσέτες με λευκό ξύδι και μετά βάλτε τις πετσέτες κάτω από το χείλος του μπολ. Αφήστε τες για μερικές ώρες, αφαιρέστε τις χαρτοπετσέτες και μετά τρίψτε τη λεκάνη με λευκό ξύδι.

- Διαφήμιση -