5 τρόποι για να απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά του πάγου στην κατάψυξη

Ο πάγος στην κατάψυξη έχει μια μυρωδιά παρόμοια με τη μυρωδιά της μούχλας ή της άλγης, η οποία εξαπλώνεται με την πάροδο του χρόνου στην κατάψυξη ή ακόμα και σε ολόκληρο το ψυγείο. Υπάρχουν ορισμένα χημικά προϊόντα διαθέσιμα για την αφαίρεση αυτής της μυρωδιάς. Ωστόσο, όπως για κάθε πρόβλημα, υπάρχουν φυσικές μέθοδοι απόσμησης για την οσμή στην κατάψυξη. Όμως η πιο πρακτική και ενδεδειγμένη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε τον πάγο στην κατάψυξη χωρίς να τον αφήνετε πολύ. Αν έχει περάσει ένας ή δύο μήνες και ο πάγος δεν έχει χρησιμοποιηθεί, είναι μια πολύ καλύτερη εναλλακτική λύση για να λιώσει ο πάγος χωρίς να του δώσετε την ευκαιρία να μυρίσει. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί πάντα να χρησιμοποιηθεί φρέσκο ​​κατεψυγμένο νερό. Θα σας παρουσιάσω 5 τρόπους για να απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά του πάγου στην κατάψυξη!

- Διαφήμιση -

λεμόνι

Θα είναι μια πολύ επιτυχημένη διαδικασία να ρίξετε μία ή δύο σταγόνες λεμόνι στο νερό στις φόρμες πάγου για να μην μυρίσει ο πάγος που έμεινε μήνες στην κατάψυξη. Χάρη σε μία ή δύο σταγόνες λεμονιού, αποτρέπεται η μυρωδιά του πάγου στην κατάψυξη και αναδύεται μια φρέσκια μυρωδιά κάθε φορά που ανοίγει το καπάκι της κατάψυξης.

ανθρακούχο νερό

Είναι σημαντικό να προσέχετε το συχνό καθάρισμα του πάγου στην κατάψυξη για να μην μυρίζει άσχημα. Χρησιμοποιώντας ανθρακούχο νερό κατά τον καθαρισμό της κατάψυξης θα δείτε ότι η οσμή στην κατάψυξη εξαφανίζεται για τουλάχιστον έναν με δύο μήνες. Ο καθαρισμός με ανθρακούχο νερό απομακρύνει τις άσχημες οσμές και αποτρέπει τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς που θα σχηματιστούν στην κατάψυξη με την πάροδο του χρόνου.

γάλα

Το γάλα είναι επίσης μια φυσική επιλογή για την πρόληψη του σχηματισμού δυσάρεστων μυρωδιών στην κατάψυξη και την απομάκρυνση των υπαρχουσών οσμών. Τόσο πολύ που βάζοντας το γάλα σε ένα πλαστικό ποτήρι στην καθαρισμένη κατάψυξη και παγώνοντάς το εκεί θα απομακρύνει την άσχημη μυρωδιά του πάγου στην κατάψυξη.

ελληνικός καφές

Όσοι δεν θέλουν να έχουν άσχημη μυρωδιά μετά τον καθαρισμό της κατάψυξης πρέπει να βάλουν τον ελληνικό καφέ σε ένα μικρό πλαστικό φλιτζάνι ή πιάτο με ανοιχτό στόμιο στην κατάψυξη. Ο ελληνικός καφές θα καλύψει την άσχημη μυρωδιά της κατάψυξης χάρη στην αρωματική του μυρωδιά. Πιο συγκεκριμένα, ο καφές που χύνεται αφού καθαριστεί τελείως θα απλώσει το δικό του άρωμα σε όλη την κατάψυξη. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αποφευχθεί η δυσοσμία του πάγου στην κατάψυξη.

φύλλο μέντας

Είναι μια πολύ αρωματική λύση για να ρίξετε ένα φύλλο φρέσκιας μέντας στις φόρμες πάγου πριν παγώσουν, ώστε ο πάγος στην κατάψυξη να μην μυρίζει άσχημα και να μυρίζει ακόμη και η φρεσκάδα της μέντας. Η αναζωογονητική επίδραση της μέντας θα φανεί στον πάγο που θα χρησιμοποιηθεί με ποτά και η μυρωδιά του πάγου στην κατάψυξη θα αποτραπεί εντελώς!

- Διαφήμιση -