8 Εναλλακτικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας

Η μαγειρική σόδα πέρα από τις γνωστές χρήσεις της στην κουζίνα μπορεί να φανεί ένας «σύμμαχος» σε πολλές άλλες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε στο σπίτι μας.

- Διαφήμιση -

Δείτε ποιες είναι οι πιθανές και… απίθανες χρήσεις του προϊόντος αυτού και πώς μπορούμε να την αξιοποιήσουμε:

-Για λευκά δόντια: Το περιοδικό βούρτσισμα των δοντιών με μαγειρική σόδα αφαιρεί τις κιτρινίλες και χαρίζει ένα λαμπερό χαμόγελο. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κόλπο για τους καπνιστές.

-Για να καθαρίζουμε το μελάνι: Ένα βρεγμένο σφουγγάρι με λίγη σόδα, μπορεί να κάνει παρελθόν τις «αταξίες» των μικρών και τις απροσεξίες των μεγαλύτερων από στυλό και μαρκαδόρους.


-Σε περίπτωση φωτιάς: 
Αν από λάθος ξεχάσαμε ένα τηγάνι με λάδι πάνω σε αναμμένο μάτι και πάρει φωτιά, η πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι αντί για νερό να ρίξουμε σόδα.

-Αποτελεσματικότερος καθαρισμός των μαγειρικών σκευών: Πριν τα πλύνετε τα μαγειρικά σας σκεύη, μπορείτε να ρίξετε λίγη σόδα πάνω στις λερωμένες επιφάνειες.


– Απολέπιση προσώπου:
 Παρασκευάστε ένα μείγμα από ένα μέρος νερού και τρία μέρη σόδας και κάντε μασάζ στο πρόσωπο, χωρίς όμως να πλησιάσετε την περιοχή των ματιών.


-Αντιμετώπιση λεκέδων από γράσα:
 Λερώθηκε μια επιφάνεια από λάδια αυτοκινήτου; Τρίβοντας με μαγειρική σόδα θα γίνουν παρελθόν.

-Ξεβούλωμα του σιφονιού: Ρίξτε 1 φλιτζάνι μαγειρικής σόδας σε συνδυασμό με αντίστοιχη ποσότητα ξυδιού στο σιφόνι. Στη συνέχεια περιμένετε 5 λεπτά και ρίξτε δύο λίτρα ζεστού νερού.

-Αφαιρέστε λεκέδες από ανοξείδωτα σκεύη: Καθαρίστε τα ανοξείδωτα σκεύη σας, χρησιμοποιώντας μείγμα από 250 γραμ. νερού στο οποίο έχετε διαλύσει 4 κουταλιές σόδας.

- Διαφήμιση -