5 τρόποι για να στεγνώνετε εύκολα τα ρούχα σας το Χειμώνα

Το στέγνωμα των ρούχων είναι μια πολύ πιο δύσκολη πράξη από το πλύσιμο των ρούχων. Ειδικά τον χειμώνα, το στέγνωμα των ρούχων μπορεί να γίνει ένα βασανιστήριο. Τα βρεγμένα ρούχα, που δεν μπορούν να απλωθούν στο μπαλκόνι ή σε εξωτερικούς χώρους λόγω της βροχόπτωσης, στεγνώνουν πολύ δύσκολα στον στενό χώρο μέσα στο σπίτι. Παρ’ όλα αυτά μην αγχώνεστε…υπάρχουν τρόποι για να στεγνώσουν τα ρούχα! Θα σας παρουσιάσω 5 τρόπους για να στεγνώσετε εύκολα τα ρούχα σας τον Χειμώνα!

- Διαφήμιση -

στεγνωτήριο

Τα στεγνωτήρια είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να στεγνώσετε τα ρούχα που πρέπει να στεγνώσουν μέσα στο σπίτι το χειμώνα. Αυτά τα μηχανήματα, που επιτρέπουν στα ρούχα να στεγνώνουν γρήγορα, επιτρέπουν επίσης την εξάτμιση και την αφαίρεση των χημικών συστατικών των ρούχων. Τα μειονεκτήματα των στεγνωτηρίων είναι ότι είναι ακριβά λόγω της υψηλής ενέργειας και αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά, προκαλούν φθορά των ρούχων.

απλώστρα ρούχων ή κρεμάστρα

Οι κρεμάστρες είναι μάλλον ο πιο εύκολος τρόπος για να στεγνώσετε τα ρούχα σας, ενώ με μία κίνηση εξασφαλίζετε ότι θα αποφύγετε και το σιδέρωμα, καθώς θα στεγνώσουν ομοιόμορφα, χωρίς ζάρες. Εάν όμως τα ρούχα που θέλετε να στεγνώσετε είναι πολλά, η συμπεριλαμβάνονται και σεντόνια, τότε μία απλώστρα εσωτερικού χώρου θα σας βοηθήσει να κρεμάσετε τα υφάσματα με τέτοιο τρόπο ώστε να κυκλοφορεί σωστά ο αέρας ανάμεσά τους.

πετσέτα

Οι πετσέτες είναι ιδιαίτερα απορροφητικές, επομένως μπορούν να επιταχύνουν κατά πολύ τη διαδικασία του στεγνώματος. Αρχικά τοποθετήστε το ρούχο που θέλετε να στεγνώσετε πάνω σε μία στεγνή, καθαρή πετσέτα και τυλίξτε το σε κυλινδρικό σχήμα. Στην συνέχεια ρολάρετε τον κύλινδρο αυτόν, ασκώντας παράλληλα πίεση προκειμένου να αφαιρεθεί η υγρασία. αν χρειαστεί επαναλάβετε τη διαδικασία με δεύτερη πετσέτα, εάν χρειάζεται. Αν το ρούχο έχει τσαλακωθεί τότε σιδερώστε το. Το σιδέρωμα επίσης βοηθά στο να στεγνώσει το νωπό σας ρούχο ακόμα πιο γρήγορα.

πιστολάκι μαλλιών

Εάν ψάχνετε έναν γρήγορο τρόπο για να στεγνώσετε τα ρούχα σας, τότε το πιστολάκι των μαλλιών είναι η ιδανική λύση! Στεγνώνετε τα ρούχα σας γρήγορα, απλά και χωρίς σημάδια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στεγνώσετε το ρούχο από πάνω προς το κάτω μπρος-πίσω, χρησιμοποιώντας τη χαμηλή ή τη μεσαία ένταση και θερμότητα (για να προστατεύσετε το ύφασμα). Έπειτα, μπορείτε να γυρίσετε το μπλουζάκι μέσα-έξω και να επαναλάβετε τη διαδικασία, προκειμένου να εξασφαλίσετε πως θα έχει στεγνώσει πλήρως.

καλοριφέρ

Τα καλοριφέρ, που χρησιμοποιούνται ως μέσο θέρμανσης του σπιτιού κατά τους χειμερινούς μήνες, είναι επίσης μια από τις πιο προτιμώμενες μεθόδους για το στέγνωμα των ρούχων. Ωστόσο, το σημείο που πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερα υπόψη είναι ότι τα ρούχα πρέπει να αφαιρούνται από το καλοριφέρ αμέσως μόλις στεγνώσουν. Το κακό με αυτή την μέθοδο είναι ότι δημιουργείται υγρασία μέσα στο σπίτι, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές!

- Διαφήμιση -