Εύκολοι τρόποι για την εξάλειψη της μυρωδιάς του τσιγάρου από ρούχα

Η μυρωδιά ενός σπιτιού από το τσιγάρο είναι πραγματικά άσχημη. Γι’ αυτό όσοι καπνίζουν, καλό είναι να μην καπνίζουν μέσα στο σπίτι! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ακόμη και έξω να καπνίζετε ότι τα ρούχα σας δεν παίρνουν άσχημη μυρωδιά. Πηγαίνετε σε ένα κλαμπ, στα μπουζούκια, σε μία καφετέρια ή σε οποιοδήποτε κλειστό χώρο όπου καπνίζουν και μυρίζουν τα ρούχα σας…Εάν λοιπόν σας ενοχλεί η άσχημη μυρωδιά του τσιγάρου στα ρούχα, εμείς σας έχουμε τη λύση! Θα σας παρουσιάσω εύκολους τρόπους για να εξαλείψετε τη μυρωδιά του τσιγάρου από τα ρούχα!

- Διαφήμιση -

Σωστός αερισμός

Αερίστε τα ρούχα σας μολυσμένα με καπνό σε εξωτερικούς χώρους. Εάν δεν μπορείτε να κρεμάσετε τα πράγματα έξω, κρεμάστε τα ρούχα σε ένα ζεστό, ηλιόλουστο δωμάτιο γεμάτο με φυτά για να απορροφήσετε τις οσμές. Χρησιμοποιήστε έναν ανεμιστήρα για να δημιουργήσετε κίνηση αέρα. Ο χρόνος που χρειάζεστε για να αερίσετε τα ρούχα εξαρτάται από το πόσο κορεσμένα είναι τα ρούχα με καπνό και πόσο ευαίσθητοι είστε στην μυρωδιά. 

μουλιάστε τα

Για να αφαιρέσετε τις άσχημες μυρωδιές στα ρούχα, βάλτε τα σε ζεστό νερό στο νιπτήρα ή στο πλυντήριο ρούχων πριν πλύνετε τα ρούχα και μουλιάστε τα σε μαγειρική σόδα. Μια νύχτα στο νερό είναι αρκετή.

πλύσιμο

Μετά το μούλιασμα, πλύνετε σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας φροντίδας ρούχων, χρησιμοποιώντας απορρυπαντικό ρούχων χωρίς άρωμα. Προσθέστε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι στον κύκλο ξεβγάλματος και σταματήστε τον κύκλο. Αφήστε τα ρούχα να μουλιάσουν στο διάλυμα του ξυδιού με το νερό για μία ώρα πριν ολοκληρώσετε τον κύκλο ξεβγάλματος.

Εάν τα ρούχα πλένονται με το χέρι, ακολουθήστε τη συνήθη ρουτίνα σας, αλλά προσθέστε καθαρό λευκό ξύδι στο νερό ξεβγάλματος.

στέγνωμα και αερισμός

Προσπαθήστε να στεγνώσετε φρεσκοπλυμένα ρούχα και κλινοσκεπάσματα στο φως του ήλιου. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ηλιακού φωτός βοηθούν στην απομάκρυνση των άσχημων μυρωδιών. Ωστόσο, το έντονο φως του ήλιου μπορεί να προκαλέσει εξασθένιση των χρωμάτων, οπότε κρεμάστε σκούρα χρώματα στη σκιά!

βάλτε μαγειρική σόδα

Ένας άλλος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές που διαπερνούν τα ρούχα σας είναι να τα διατηρήσετε σε κλειστό μέρος με μαγειρική σόδα. Χάρη στην ικανότητα απορρόφησης της οσμής της μαγειρικής σόδας, η μυρωδιά στα ρούχα σας θα εξαφανιστεί.

πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του τσιγάρου από τα χαλιά

Εάν καπνίζετε συχνά σε εσωτερικούς χώρους στο σπίτι, είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρέσετε τη μυρωδιά καπνού από το χαλί και την ταπετσαρία. Ωστόσο, εάν οι καλεσμένοι σας έχουν πιει και έχουν κάνει και λίγα τσιγαράκια, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι τα χαλιά και οι ταπετσαρίες σας θα μυρίσουν τσιγαρίλα! Αδειάστε όλα τα τασάκια το συντομότερο δυνατό και πετάξτε τα αποτσίγαρα. Ανοίξτε όσο το δυνατόν περισσότερα παράθυρα και αφήστε τον καθαρό αέρα να κυκλοφορήσει. Στην συνέχεια ρίξτε λευκό ξύδι σε μικρά μπολ ή δοχεία και τοποθετήστε τα στα δωμάτια. Πλένετε μαξιλάρια που πλένονται και πασπαλίστε μαγειρική σόδα στα χαλιά. Αφήστε τη μαγειρική σόδα να μείνει στο χαλί για μια ώρα και μετά σκουπίστε την με την ηλεκτρική σκούπα.

- Διαφήμιση -