10 υπέροχα κόλπα για να καθαρίσετε πράγματα που πιστεύατε ότι θα έμεναν βρώμικα για πάντα

Για πολλές από εμάς, η καθαριότητα είναι μια από τις λιγότερο αγαπημένες μας δραστηριότητες. Αλλά ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνουμε αυτή τη δυσάρεστη δουλειά τόσο εύκολη. Και το σημαντικό είναι ότι όλα απαιτούν μόνο έναν ελάχιστο χρόνο και προσπάθεια και μπορούν να επιτευχθούν χωρίς να χρειάζεται να επενδύσετε σε ειδικά χημικά. Για να κάνουμε τη ζωή σας πιο εύκολη, βρήκαμε 10 υπέροχα κόλπα για να καθαρίσουμε πράγματα που πιστεύαμε ότι θα έμενα βρώμικα για πάντα!

- Διαφήμιση -

κουφώματα παραθύρων

Ένα από τα σημεία στο σπίτι που είτε ξεχνάμε να καθαρίσουμε είτε είναι δύσκολα στον καθαρισμό, είναι τα κουφώματα των παραθύρων! Πασπαλίστε το κάτω μέρος του πλαισίου με μαγειρική σόδα. Χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού νερού γεμάτο με νερό και ξύδι σε αναλογία 1:1, ψεκάστε τη σόδα. Στη συνέχεια, τρίψτε καλά με μια παλιά οδοντόβουρτσα και σκουπίστε πρώτα με μια χαρτοπετσέτα και μετά με ένα βρεγμένο πανί.

ταπετσαρία

Οι λεκέδες στην ταπετσαρία, πολλές φορές αποτελούν σημαντικό πρόβλημα! Ανακατέψτε μαζί 1 κουταλιά της σούπας σόδα, 1/3 του ποτηριού ξύδι, λίγο ζεστό (αλλά όχι βραστό) νερό και 1 κουταλιά της σούπας σκόνη πλυσίματος. Το μείγμα λειτουργεί τέλεια για την αφαίρεση λεκέδων από την ταπετσαρία. Από μόνη της, η μαγειρική σόδα μπορεί να προσθέσει λίγη φρεσκάδα στον καναπέ σας – απλώς πασπαλίστε μια λεπτή στρώση από πάνω και αφήστε τη για μερικές ώρες και στη συνέχεια σκουπίστε την με την ηλεκτρική σκούπα.

καθαρισμός αρμών στα πλακάκια του μπάνιου

Η βρωμιά και η μούχλα που συσσωρεύονται στα κενά ανάμεσα στα πλακάκια του μπάνιου σας μπορούν να αφαιρεθούν τρίβοντας την πληγείσα περιοχή με ένα μείγμα ξυδιού και μαγειρικής σόδας. Αφήστε το μείγμα στην επιφάνεια για μερικά λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό και σκουπίστε το.

φούρνος

Ρίξτε λίγη αμμωνία σε ένα μικρό δοχείο και αφήστε το στον κρύο φούρνο όλη τη νύχτα. Το πρωί, η βρωμιά θα είναι εύκολο να καθαριστεί από τα τοιχώματα του φούρνου. Η μυρωδιά δεν θα μείνει για πολύ, αλλά θυμηθείτε να κρατάτε τα παράθυρα ανοιχτά όταν καθαρίζετε και να φοράτε πάντα λαστιχένια γάντια.

βρύσες

Για να διατηρήσετε τις βρύσες σας καθαρές όσο το δυνατόν περισσότερο, σκουπίστε τις με χαρτί κεριού. Σύντομα θα ανακαλύψετε ότι ξοδεύετε πολύ λιγότερο χρόνο για να καθαρίσετε το μπάνιο σας.

φούρνος μικροκυμάτων

Ρίξτε 1 ποτήρι νερό σε ένα μεγάλο δοχείο και προσθέστε αρκετές κουταλιές της σούπας ξύδι. Τοποθετήστε το στο φούρνο μικροκυμάτων, ανάψτε τον και περιμένετε μέχρι το παράθυρο να αρχίσει να αχνίζει. Σβήστε τον και αφήστε τον να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά πριν ανοίξετε την πόρτα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το δοχείο και σκουπίστε το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων με ένα υγρό σφουγγάρι.

χαλιά

Σκουπίστε τη λεκιασμένη περιοχή ενός χαλιού για να γίνει υγρή. Πασπαλίστε την περιοχή με μαγειρική σόδα, αφήστε την για 10 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε την με την ηλεκτρική σκούπα. Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας υγρό πιάτων με 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι και προσθέστε το μείγμα σε λίγο ζεστό νερό (χρειάζεστε περίπου 2 ποτήρια). Τρίψτε καλά την περιοχή όπου είναι ο λεκές και αφήστε το να στεγνώσει.

ασημικά

Πάρτε ένα μεγάλο δοχείο και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο. Γεμίστε το με ζεστό νερό και προσθέστε μισό φλιτζάνι αλάτι και μισό φλιτζάνι σόδα. Μουλιάστε τα ασημικά σας σε αυτό το μείγμα για 30 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε και σκουπίστε με ένα μαλακό στεγνό πανί. Όλοι οι λεκέδες πρέπει να εξαφανιστούν.

σανίδες κοπής

Βεβαιωθείτε ότι η σανίδα είναι στεγνή και στη συνέχεια τρίψτε την με αλάτι. Τώρα τρίψτε το καλά χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι ή βούρτσα, αφού το βυθίσετε σε ζεστό νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία εάν απαιτείται.

ταπετσαρίες αυτοκινήτου

Ανακατέψτε νερό και υγρό πιάτων σε ένα μπουκάλι ψεκασμού σε αναλογία 1:1. Ψεκάστε το μείγμα πάνω στην ταπετσαρία από απόσταση 10 cm. Τρίψτε με μια βούρτσα που έχει μαλακές τρίχες και μετά με ένα καθαρό πανί και λίγο ζεστό νερό. Προσπαθήστε να καθαρίζετε μόνο μικρές περιοχές κάθε φορά και θυμηθείτε να αφαιρείτε περιστασιακά τη βρωμιά από το πανί. Τέλος, χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών για να στεγνώσει η ταπετσαρία.

- Διαφήμιση -