7 λάθη που κάνετε όταν χρησιμοποιείτε τον καταψύκτη σας

Προκειμένου να έχουμε τη καλύτερη δυνατή απόδοση για μία ηλεκτρική συσκευή, θα πρέπει να τηρούμε κάποιους συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας τους! Ο καταψύκτης δεν ξεφεύγει από τον συγκεκριμένο κανόνα! Αν θέλουμε να λειτουργεί σωστά η κατάψυξή μας, τότε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικές ώστε τα φαγητά να μη χάσουν τη γεύση και τη μυρωδιά τους και ταυτόχρονα ο καταψύκτης να λειτουργεί αποτελεσματικά! Θα σας παρουσιάσω 7 λάθη που κάνετε όταν χρησιμοποιείτε τον καταψύκτη σας!

- Διαφήμιση -

αφήνετε την πόρτα ανοιχτή

Δεν ξέρω για εσάς φίλες μου, αλλά εγώ αρκετές φορές έχω ξεχάσει την πόρτα της κατάψυξης ανοιχτή για αρκετή ώρα! Ευτυχώς άλλαξα ψυγείο και πλέον αν αφήσω την πόρτα ανοιχτή…σφυρίζει! Μπορεί να κάνει ζέστη το καλοκαίρι και να θεωρούμε ίσως αθώο να ανοίξουμε λίγο την πόρτα παραμένοντας δίπλα για να απολαύσουμε αυτή την απίστευτα ανακουφιστική δροσιά αλλά πρέπει να γίνει κάτι απόλυτα σαφές: Η κατάψυξη δεν είναι κλιματιστικό. Ακόμα και αν δεν το κάνετε αυτό, όταν η πόρτα της κατάψυξης παραμένει για πολλή ώρα ανοιχτή, δημιουργείται περισσότερος πάγος.

διατηρείτε τον καταψύκτη σας πολύ γεμάτο ή πολύ άδειο

Ο καταψύκτης σας δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ γεμάτος ούτε πολύ άδειος. Βασικά, εάν ο καταψύκτης σας είναι πολύ άδειος, πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να διατηρήσει όλα τα τρόφιμά σας παγωμένα. Εάν από την άλλη είναι πολύ γεμάτος, ο αέρας δεν θα κυκλοφορήσει όπως πρέπει, κάτι που μπορεί να τραντάξει το επάνω μέρος του συμπυκνωτή και επίσης να δυσκολέψει τη διατήρηση όλων των φαγητών σας παγωμένων.

δεν πακετάρετε σωστά το φαγητό σας

Δύο λάθη γίνονται συνήθως όταν θέλουμε να βάλουμε τα περισσεύματα του φαγητού στην κατάψυξη. Μπορεί να μην βγάζουμε όλο τον αέρα από τις σακούλες για να αποτρέψετε το κάψιμο του καταψύκτη ή μπορεί να γεμίζετε υπερβολικά τα δοχεία σας προκαλώντας έγκαυμα στην κατάψυξη.

δεν καταψύχετε τα φρούτα σας εκ των προτέρων

Καταψύχετε τα φρέσκα φρούτα σας για να έχετε ένα νόστιμο φρούτο το πρωί; Το σωστό είναι να βάλετε τα φρούτα σας σε ένα δίσκο μέσα στην κατάψυξη πριν τα βάλετε σε polybag. Παγώστε τα πρώτα στο δίσκο και μετά βάλτε το σε μια σακούλα με φερμουάρ ή στο polybag. Τα εμποδίζετε με αυτόν τον τρόπο να κολλήσουν μεταξύ τους.

περιμένετε πολύ για να καταψύξετε το φαγητό σας

Βάζετε το φαγητό σας στην κατάψυξη λίγο πριν σχεδόν χαλάσει; Αυτό είναι λάθος. Βάλτε ένα φαγητό που φτιάχνετε στην κατάψυξη λίγη ώρα μετά αφού τελειώσετε το μαγείρεμα!

δεν βάζετε ετικέτες στα φαγητά σας

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι νοικοκυρές με την κατάψυξη, είναι να ψάχνουμε να βρούμε το κρέας ή τα λαχανικά μας και να μην μπορούμε να είμαστε σίγουρες! Εδώ λοιπόν υπάρχει λύση και είναι πάρα πολύ απλή! Πριν να βάλουμε στην κατάψυξη κάποιο προϊόν, βάζουμε μία ετικέτα επάνω στην σακούλα και την επόμενη φορά που θα αναζητήσουμε τα φαγητά, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα! Γι’ αυτό θα πρέπει να βάλετε ετικέτα στο φαγητό σας πριν το βάλετε στην κατάψυξη.

αποθηκεύετε το παγωτό σου στην πόρτα της κατάψυξης

Η πόρτα του καταψύκτη σας είναι το πιο ζεστό μέρος της κατάψυξης, επομένως μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το σημείο για να αποθηκεύσετε πράγματα άλλου είδους και όχι το παγωτό. Διαφορετικά, μπορεί να βρείτε ένα παγωτό, το οποίο δεν θα είναι κατάλληλα παγωμένο και θα έχει περίεργη υφή.

- Διαφήμιση -