10 τρόποι με τους οποίους καταστρέφουμε την κουζίνα μας χωρίς να το καταλάβουμε

Η κουζίνα είναι ο χώρος ο οποίος περνάμε αρκετό χρόνο μέσα στην ημέρα φτιάχνοντας φαγητά, γλυκά και τρώγοντας. Η ατελείωτη δράση και η δημιουργία που συμβαίνει στην κουζίνα μας όμως μπορεί να μας δυσκολέψει αν κάνουμε κάποια λάθη κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος, του καθαρισμού ή της αποθήκευσης πραγμάτων. Για παράδειγμα, ακόμη και μια χαρτοπετσέτα μπορεί να προκαλέσει ζημιά. Γι’ αυτό θα πρέπει να γνωρίζουμε τι πράγματα πρέπει να προσέχουμε στην κουζίνα προκειμένου να διατηρούμε τα πράγματα μας! Θα σας παρουσιάσω λοιπόν 10 τρόπους με τους οποίους καταστρέφουμε την κουζίνα χωρίς να το καταλάβουμε!

- Διαφήμιση -

χρησιμοποιείτε χαρτοπετσέτες και χαρτί κουζίνας για να σκουπίσετε κάθε επιφάνεια

Αποδεικνύεται ότι οι χαρτοπετσέτες και το χαρτί κουζίνας δεν είναι κατάλληλες για το σκούπισμα κάθε επιφάνειας, όπως για παράδειγμα, γυάλινοι ή βερνικωμένοι ξύλινοι πάγκοι και τραπέζια κουζίνας. Οι χαρτοπετσέτες μπορεί να είναι λειαντικές, επομένως υπάρχει κίνδυνος να αφήσουν γρατσουνιές σε αυτές τις ευαίσθητες επιφάνειες. Αντίθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό πανί που δεν θα καταστρέψει τίποτα.

λάθος αποθήκευση των μαχαιριών της κουζίνας

Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουμε πολλές από εμάς είναι να βάζουμε όλα τα μαχαίρια μαζί στο ίδιο συρτάρι. Οι λεπίδες τους δεν προστατεύονται εκεί από τη συνεχή σύγκρουση μεταξύ τους καθώς το συρτάρι ανοίγει και κλείνει ξανά και ξανά. Θα οδηγήσει σε πρώιμη ζημιά τους. Αντίθετα, μπορείτε να σκεφτείτε να αποθηκεύσετε τα μαχαίρια σας σε μία βάση για μαχαίρια ή να καλύψετε κάθε λεπίδα με κάτι που μπορεί να αποτρέψει οποιαδήποτε βλάβη σε αυτά.

χρησιμοποιείτε ξύδι για να καθαρίσετε τα πάντα

Θα πρέπει να αποφεύγετε να τρίβετε με ξύδι πράγματα όπως πάγκους από γρανίτη και μάρμαρο, πέτρινα πλακάκια δαπέδου, μεταλλικές επιφάνειες ή δάπεδα από σκληρό ξύλο. Αυτό το υγρό είναι πολύ όξινο και θα φθείρει αυτές τις επιφάνειες πολύ πιο γρήγορα από το κανονικό. Από την άλλη, είναι ασφαλές να καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων, το πλυντήριο πιάτων, το ψυγείο, τον νεροχύτη και τις βρύσες σας με αυτό.

ανάμειξη ζεστών προϊόντων στο μπλέντερ

Τα ζεστά υγρά ή τα τρόφιμα σε ένα μπλέντερ με κλειστό καπάκι μπορεί να είναι επικίνδυνα. Το υγρό μπορεί να διασταλεί και η ζεστασιά των προϊόντων θα δημιουργήσει ατμό, οδηγώντας σε μεγάλη πίεση μέσα στο κύπελλο. Κάποια στιγμή, όλα θα μπορούσαν να εκραγούν σε όλη την κουζίνα σας, προκαλώντας ζημιά όχι μόνο στην ίδια την κουζίνα, αλλά και εγκαύματα.

πλένουμε το κρέας πριν το μαγειρέψουμε

Αυτό επηρεάζει άμεσα την υγεία σας. Το να πλένετε καλά το κρέας σας δεν θα σκοτώσει κανένα βακτήριο που μπορεί να είναι πάνω του. Αντίθετα, θα το ξεπλύνετε και θα προωθήσετε την εξάπλωσή του κάπου αλλού. Για παράδειγμα, στον νεροχύτη, τους πάγκους, τα τραπέζια κ.λπ. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο να αρρωστήσετε. Η θερμότητα από το τηγάνι ή τον φούρνο σας είναι υπεραρκετή για να απαλλαγείτε από τυχόντα βακτήρια.

μαγείρεμα ορισμένων φαγητών σε αντικολλητικό τηγάνι

Είναι καλύτερα να αποφεύγετε να προετοιμάζετε φαγητά όπως ντομάτες ή εσπεριδοειδή σε αντικολλητικά τηγάνια. Ο λόγος είναι ότι είναι πολύ όξινα και όταν έρθουν σε επαφή με την επιφάνεια του τηγανιού το καταστρέφουν και απλώς κάνουν τα αντικολλητικά τηγάνια σας να φθείρονται πιο γρήγορα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό τηγάνι, ή μια κατάλληλη κατσαρόλα.

χρήση γυάλινων επιφανειών κοπής

Η γυάλινη επιφάνεια κοπής είναι τόσο πυκνή και βαριά, που όταν τη χτυπήσει ένα μαχαίρι, θα θαμπώσει σε ελάχιστο χρόνο. Θα πρέπει πάντα να επιλέγετε κάτι που θα είναι πιο ήπιο με τα μαχαίρια σας. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές διαθέσιμες στην αγορά. Για παράδειγμα, μια καλή ξύλινη σανίδα κοπής ή ακόμα και πλαστική θα επιτρέψει στα μαχαίρια σας να διαρκέσουν περισσότερο.

ρίχνετε φλούδες πατάτας στον νεροχύτη

Με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύετε να φράξετε τον νεροχύτη σας. Οι φλούδες περιέχουν πολύ άμυλο που μπορεί να σβολιάσει και να μετατραπεί σε παχύρρευστο πολτό που μπορεί να μπλοκάρει τα πάντα. Επίσης τα φύλλα αγκινάρας και οι φλούδες καρότου δεν πρέπει να πετιούνται στον νεροχύτη, επειδή έχουν σκληρές ίνες και μπορούν να φράξουν και να καταστρέψουν τις λεπίδες απόρριψης. Είναι καλύτερα να μαζέψετε τα πάντα και απλά να τα πετάξετε στον κάδο σκουπιδιών.

χρησιμοποιείτε χλωρίνη για τον καθαρισμό των επίπλων κουζίνας

Να έχετε πάντα υπόψη σας ότι εάν τα ντουλάπια της κουζίνας σας είναι βαμμένα ή βερνικωμένα, ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται με προσοχή. Η χλωρίνη είναι ένα αρκετά επιθετικό υγρό και με αυτόν τον τρόπο, κινδυνεύετε να καταστρέψετε την επιφάνεια. Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο σαπούνι με ένα μαλακό πανί και ζεστό νερό.

τοποθέτηση ξύλινων σκευών στο πλυντήριο πιάτων

Υπάρχουν πολλά ξύλινα αντικείμενα που πλένονται στο πλυντήριο πιάτων, αλλά τα περισσότερα από αυτά δεν είναι. Για παράδειγμα, θα πρέπει να αποφεύγετε να πλένετε τα ξύλινα κουτάλια, τα πιάτα ή τις σανίδες κοπής μέσα σε αυτό. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το νερό φτάνει σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό μπορεί να καταστρέψει το υλικό και να προκαλέσει ρωγμές, παραμορφώσεις και αποχρωματισμό.

- Διαφήμιση -