Απολύμανση σφουγγαριού κουζίνας εύκολα και γρήγορα

Το σφουγγάρι της κουζίνας μας με το οποίο καθημερινά πλένουμε πιάτα, κατσαρόλες, ταψιά ή ακόμα καθαρίζουμε και τον πάγκο της κουζίνας, τα ντουλάπια και τις ηλεκτρικές συσκευές είναι μεγάλη πηγή μικροβίων. Χιλιάδες βακτήρια κάθονται εκεί επάνω με αποτέλεσμα να γίνεται το σφουγγάρι μας ένα από τα πιο βρώμικα μέρη του σπιτιού… Ναι καλά ακούσατε. Το σφουγγάρι που πλένουμε τα καθαρά πιάτα και τα ποτήρια τα οποία τρώμε και πίνουμε είναι τόσο βρώμικο. Είναι κρυφή πηγή μολύνσεων γι’ αυτό το λόγο πρέπει συχνά να το αποστειρώνουμε.

- Διαφήμιση -

Παρακάτω θα σας προτείνουμε τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο αποστείρωσης του σφουγγαριού σας. Επίσης, όχι μόνο δεν κοστίζει τίποτα αλλά με την σωστή συντήρηση του θα αποφύγετε και τις μολύνσεις αλλά και την συχνή αντικατάσταση του σφουγγαριού.

  • Είναι πολύ εύκολο. Αρχικά ξεπλύνετε το σφουγγάρι σας με μπόλικο κρύο νερό και απορρυπαντικό πιάτων, στη συνέχεια στραγγίξτε το πολύ καλά και τοποθετείστε το σε ένα μπόλ γεμάτο με κρύο νερό. Έπειτα βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά. Με την θερμότητα θα έχουν σκοτωθεί όλα τα μικρόβια και θα έχετε ένα αποστειρωμένο σφουγγάρι.

Καλό καθάρισμα και μην ξεχνάτε να το αποστειρώνετε 1 φορά την εβδομάδα τουλάχιστον.

Βρείτε μας στο instagram με το όνομα tospitakimou για περισσότερες ιδέες.

- Διαφήμιση -