3 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα στην κουζίνα


Η κουζίνα είναι ο χώρος με τα περισσότερα σκουπίδια στο πάτωμα! Είναι ο χώρος όπου μαγειρεύουμε και τρώμε, οπότε είναι πολύ φυσιολογικό αυτό. Υπάρχουν όμως και έκτακτες περιπτώσεις όπου πέφτουν πράγματα στο δάπεδο, τα οποία πρέπει να καθαρίσουμε αμέσως! Ποια λοιπόν είναι η πρώτη μας σκέψη σε μία τέτοια περίπτωση; Μα η ηλεκτρική σκούπα φυσικά!!! Η ηλεκτρική σκούπα είναι υπεροπολύτιμη αλλά όχι για όλα τα πράγματα! Θα σας παρουσιάσω 3 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα στην κουζίνα.

- Διαφήμιση -

Σπασμένα γυαλιά

Το σπασμένο γυαλί μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγάλη ζημιά στην ηλεκτρική σας σκούπα: Μπορεί να τρυπήσει την σακούλα, να σφηνώσει στον εύκαμπτο σωλήνα ή να δημιουργήσει γρατζουνιές σε άλλα σημεία του σπιτιού σκουπίζοντας τα.

Τι να κάνετε: Τυχόντα μικροσκοπικά κομμάτια που μπορεί να περισσέψουν είναι εντάξει για να τα χειριστεί η ηλεκτρική σας σκούπα. Τα πιο μεγάλα κομμάτια όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία φέτα ψωμί ή μια πατάτα αφού πρώτα την κόψετε στη μέση!

Υγρές τροφές

Η ηλεκτρική σας σκούπα δεν προορίζεται να μαζέψει οποιαδήποτε μορφής υγρά αντικείμενα. Είτε αυτά είναι μουσκεμένα δημητριακά, βρεγμένες τροφές για σκύλους ή ακόμα και νερό που χύθηκε στο πάτωμα.

Τι να κάνετε: Χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών για οτιδήποτε έχει υγρή μορφή.

Αλεύρι

Εάν κατά λάθος χύσετε αλεύρι στο πάτωμα, η πρώτη σας κίνηση είναι να πάρετε την ηλεκτρική σας σκούπα και να το καθαρίσετε. Η λεπτή σκόνη από το αλεύρι το πιθανότερο είναι ότι θα φράξει τα φίλτρα ή την σακούλα της σκούπας σας!

Τι να κάνετε: Χρησιμοποιήστε μια σκούπα και ένα φαράσι για να μαζέψετε όσο περισσότερο αλεύρι μπορείτε και στην συνέχεια χρησιμοποιήστε μια υγρή χαρτοπετσέτα για να σκουπίσετε τα υπόλοιπα. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα για να πάρετε ό, τι μπορεί να έχει απομείνει.

- Διαφήμιση -