5 λόγοι για να χρησιμοποιήσουμε μαγειρική σόδα στο πλυντήριο των ρούχων

Ακριβώς όπως το λευκό ξύδι, η μαγειρική σόδα έχει πολλά καθαριστικά οφέλη, ειδικά για τα ρούχα σας! Η μαγειρική σόδα (ή διττανθρακικό νάτριο) είναι μια ήπια αλκαλική σκόνη που αυξάνει την ισορροπία του pH του νερού όταν αναμιγνύεται μαζί του. Λειτουργεί ως φυσικό καθαριστικό, αποσμητικό και είναι επίσης ένα ήπιο αντισηπτικό. Μπορεί να φαίνεται παράδοξο, αλλά αν προσθέσετε μαγειρική σόδα και απορρυπαντικό, τα ρούχα βγαίνουν φωτεινότερα και λευκότερα. Αφορά κυρίως τα χρωματιστά ρούχα. Ας δούμε 5 λόγους για τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μαγειρική σόδα στο πλυντήριο των ρούχων!

- Διαφήμιση -

Φωτίζει τα ρούχα

Η μαγειρική σόδα περιέχει φυσικές αντισηπτικές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην απομάκρυνση της βρωμιάς που παραμένει στα ρούχα. Προσθέτοντας 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο κανονικό σας πλύσιμο (με απορρυπαντικό ρούχων) στη θήκη, τα ρούχα σας θα βγαίνουν πιο λαμπερά!

Ενισχυτικό απορρυπαντικού πλυντηρίου

Η προσθήκη μαγειρικής σόδας στο πλύσιμο των ρούχων σας, συμβάλλει στην ενίσχυση της απόδοσης των απορρυπαντικών, καθώς και στο να μαλακώσει την σκληρότητα του νερού στα ρούχα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πιο φρέσκα και απαλά ρούχα. Θα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε λιγότερο απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων.

Αφαιρεί Οσμές

Η μαγειρική σόδα λειτουργεί καλά στην εξουδετέρωση των οσμών, ακόμη και στον αέρα. οπότε θα κάνει θαύματα στο πλύσιμο σας! Εάν έχετε ρούχα που δεν σας αρέσει η μυρωδιά τους μετά το πλύσιμο, μπορείτε να τα μουλιάζετε εκ των προτέρων σε 1-2 φλιτζάνια μαγειρική σόδα αναμεμειγμένη με ζεστό νερό όλη τη νύχτα πριν τα πλύνετε κανονικά.

Φυσικό Μαλακτικό ρούχων

Αν θέλετε πιο απαλά ρούχα χωρίς να χρησιμοποιείτε μαλακτικό, η μαγειρική σόδα είναι μια εξαιρετική εναλλακτική! Δεδομένου ότι βοηθά στη ρύθμιση της ισορροπίας του pH του νερού, αναστέλλει επίσης τα υπολείμματα απορρυπαντικού και μετάλλων που κάνουν τα ρούχα σας να είναι σκληρά. Η μαγειρική σόδα είναι επίσης εξαιρετική για άτομα με ευαίσθητο δέρμα καθώς είναι ένα φυσικό ορυκτό. Απλώς προσθέστε 1/2 φλιτζάνι στο συρτάρι στο τελευταίο ξέβγαλμα.

Αφαιρεί λεκέδες

Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό καθαριστικό λεκέδων και είναι εξαιρετική για την αφαίρεση δύσκολων λεκέδων όπως λάδι, λίπος και τρόφιμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια πάστα μαγειρικής σόδας με νερό, να εφαρμόσετε στον λεκέ τρίβοντάς τον ελαφρά και να την αφήσετε να καθίσει. Ανάλογα με το πόσο σκληρός είναι ο λεκές, μπορείτε να αφήσετε την πάστα να παραμείνει για έως και 15 λεπτά ή να την αφήσετε όλη τη νύχτα.

- Διαφήμιση -