7 κόλπα για να καθαρίσετε το μπάνιο σας χωρίς να τρίβετε για ώρες

Η αλήθεια είναι πως ο καθαρισμός του μπάνιου είναι μία αρκετά βαρετή εργασία μέσα στο σπίτι! Αν μάλιστα τον αφήσουμε για αρκετές ημέρες τότε η κατάσταση γίνεται αρκετά δύσκολη και απαιτείται πολύ τρίψιμο και φυσικά πολύτιμος χρόνος. Αντί λοιπόν να χάνετε χρόνο με τον καθαρισμό στο μπάνιο, μπορείτε να το τακτοποιήσετε σε 10-15 λεπτά. Απλώς πρέπει να γνωρίζετε μερικά μικρά κόλπα και κυρίως με πράγματα τα οποία τα περισσότερα τα έχετε στο σπίτι σας! Θα σας παρουσιάσω 7 κόλπα για να καθαρίσετε το μπάνιο σας χωρίς να τρίψετε για ώρες!

- Διαφήμιση -

καθαρισμός νιπτήρα με λάδι τσαγιού

Το λάδι τσαγιού μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλαπλά οφέλη, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Γι’ αυτό η χρήση του στο μπάνιο είναι μια εξαιρετική ιδέα. Προσθέστε λίγο λάδι τσαγιού στη μαγειρική σόδα και κάντε ένα πολύ καλό τρίψιμο στον νιπτήρα σας. Το λάδι αφαιρεί εύκολα τη μούχλα και τα βακτήρια και αποκαθιστά την προηγούμενη λάμψη του νιπτήρα σας.

καθαρισμός καθρέφτη με αφρό ξυρίσματος

Για να αποτρέψετε την θολούρα των καθρεπτών μετά το ντους, απλώστε λίγο αφρό ξυρίσματος σε αυτούς. Αφήστε τον για 1 λεπτό και σκουπίστε τον με μια στεγνή πετσέτα. Λειτουργεί επίσης εξαιρετικά για να προστατεύει τους καθρέφτες σας από τις δαχτυλιές.

καθαρίστε τα πλακάκια με ξύδι

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τις κιτρινίλες στα πλακάκια εύκολα χωρίς να χρησιμοποιήσετε ακριβά προϊόντα. Απλώς χρησιμοποιήστε ξύδι, το οποίο χρησιμεύει ως ισχυρό φυσικό καθαριστικό. Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι με ζεστό νερό και κάντε ένα σχολαστικό τρίψιμο.

Ωστόσο, προσέξτε να μην καθαρίζετε το μάρμαρο με αυτό, διαφορετικά τα οξέα θα το καταστρέψουν.

καθαρισμός γυάλινης πόρτας ντουζ με εφημερίδα

Εάν δεν έχετε πανί από μικροΐνες στο χέρι, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε εφημερίδες. Δεν αφήνουν πίσω τους ίνες και επιπλέον, τρίβουν καλά. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε εφημερίδες με λευκό ξύδι για να αποκτήσετε άψογα παράθυρα.

αφαιρέστε τα υπολείμματα σαπουνιού με οδοντόκρεμα

Απλώστε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα σφουγγάρι και τρίψτε καλά για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση σαπουνιού. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το γυάλισμα βρυσών. Τρίψτε τη βρύση με ένα πανί και μετά ξεπλύνετε με νερό. Συνήθως λειτουργεί σε οποιοδήποτε είδος χρωμίου.

Φροντίστε να χρησιμοποιείτε αυτό το κόλπο περιστασιακά, καθώς τα λειαντικά της οδοντόκρεμας μπορεί να φθείρουν το φινίρισμα.

γυαλίστε τις βρύσες με baby oil

Βάλτε λίγο baby oil σε ένα πανί και τρίψτε το στις βρύσες, στις κεφαλές του ντους, ακόμα και στη λεκάνη της τουαλέτας σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα τους δώσετε μια ωραία λάμψη και θα απαλλαγείτε από τις δαχτυλιές.

κρατήστε μια αλατιέρα με μαγειρική σόδα κοντά στην τουαλέτα σας

Απλώς ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα στη λεκάνη της τουαλέτας πριν τη χρησιμοποιήσετε. Αυτό θα μειώσει την ανάγκη να καθαρίζετε συχνά τη λεκάνη της τουαλέτας. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να ξεβουλώσετε την τουαλέτα. Χρησιμοποιήστε 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 2 φλιτζάνια ξύδι και μετά από 30 λεπτά, η τουαλέτα σας θα ξεβουλώσει τελικά.

- Διαφήμιση -