Έξυπνο κόλπο για να καθαρίσετε τις πετσέτες της κουζίνας σας από βρωμιά και λίπη σε χρόνο μηδέν

Female hand cleaning dirty rag

Οι πετσέτες της κουζίνας είναι αναμφίβολα τα αξεσουάρ κουζίνας που γεμίζει με βρωμιά και λίπη πιο γρήγορα από όλα. Πρέπει όμως να διατηρούνται πάντα καθαρές γιατί ας μην ξεχνάμε ότι με αυτές είτε σκουπίζουμε τα πιάτα, τα ποτήρια και τα μαχαιροπήρουνα είτε ακόμη και τα χέρια μας. Σε περίπτωση λοιπόν που είναι βρώμικες, αυτό το οποίο κάνουμε είναι να μεταφέρουμε μικρόβια και βακτήρια σε άλλα αντικείμενα είτε και στα χέρια μας. Παράλληλα τα λίπη και η βρωμιά που μένουν στις πετσέτες, πολύ συχνά είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Θα σας παρουσιάσω ένα έξυπνο κόλπο για να καθαρίσετε τις πετσέτες της κουζίνας σας από βρωμιά και λίπη σε χρόνο μηδέν!

- Διαφήμιση -

Αρχικά είναι σημαντικό να πλένετε τις πετσέτες της κουζίνας σας τακτικά με ζεστό σαπουνόνερο για να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηρίων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αντιβακτηριακά καθαριστικά με ειδική φόρμουλα για την απομάκρυνση των μικροβίων. Θα πρέπει επίσης να στεγνώσετε τις πετσέτες της κουζίνας αρκετά πριν τις χρησιμοποιήσετε για να αποτρέψετε τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων.

Οι ειδικοί συνιστούν επίσης την αντικατάσταση βρώμικων πετσετών ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Συνήθως πρέπει να τις χρησιμοποιήσετε για δύο ημέρες και μετά να τις αντικαταστήσετε.

Ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλοι το μυστικό για τον σχολαστικό καθαρισμό των λερωμένων με λίπος πετσετών κουζίνας.

Έχετε βαρεθεί τις βρώμικες και γεμάτες λίπη πετσέτες κουζίνας; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς υπάρχουν φυσικές μέθοδοι για να τις διατηρήσετε καθαρές χωρίς τη χρήση χημικών. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ετοιμάσετε αυτή τη σπιτική θεραπεία με μερικά συστατικά που έχετε ήδη στο σπίτι.

Πάρτε ένα μπολ και αλέστε μία ασπιρίνη σε λεπτή σκόνη. Στη συνέχεια, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας αλάτι, μισό ποτήρι οξυζενέ και μερικές σταγόνες ουδέτερο απορρυπαντικό. Στην συνέχεια ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, βουτήξτε μέσα τις βρώμικες πετσέτες και αφήστε τες για μια ώρα. Όλα τα συστατικά αφαιρούν τις πιο σκληρές βρωμιές και λεκέδες λίπους.

Τέλος τρίψτε τες απαλά και όταν περάσει ο χρόνος, ξεπλύνετε με ζεστό σαπουνόνερο για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα βρωμιάς. Αφήστε τες να στεγνώσουν καλά πριν τις ξαναχρησιμοποιήσετε.

- Διαφήμιση -