6 χρήσεις για το αλουμινόχαρτο, που δε γνωρίζατε

Το αλουμινόχαρτο, πέρα από τις κλασσικές χρήσεις του, που τόσο πολύ μας βοηθάνε στην κουζίνα, έχει και άλλες χρήσεις που πιθανώς να μην ξέρατε!

- Διαφήμιση -

alouminoxarto 1. Στρώσε με αυτό το κάτω μέρος κάθε συρταριού

Όχι μόνο θα το καθαρίζεις ευκολότερα με ένα βρεγμένο χαρτάκι, αλλά θα δώσει κι άλλο “φως” στην υπόθεση.

2. Αντί για σύρμα

Αν έχεις να πλύνεις τηγάνια και κατσαρόλες με κατάλοιπα και δεν έχεις σύρμα μη σκας. Πάρε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και θα κάνεις τη δουλειά σου το ίδιο καλά.

3. Γυάλισε τα ασημικά σου

Κατά έναν περίεργο τρόπο, μια χημική αντίδραση που προκαλείται μεταφέρει τη σκουριά από τα ασημικά σου στο αλουμινόχαρτο στο λεπτό, ως εξής: Άπλωσε αλουμινόχαρτο στον πάτο μιας μεγάλης πλαστικής λεκάνης και τοποθέτησε εκεί τα ασημικά σου. Ρίξε μέσα ¼ σόδας μαγειρικής και πάνω από τέσσερα λίτρα νερό βραστό. Ανακάτεψε και άφησέ το να μουλιάσει για 10 με 15 λεπτά. Δεν θα τα αναγνωρίσεις τα αντικείμενα όταν τα βγάλεις από το νερό. Καλύτερα και από καινούρια…

4. Καθαρό γκριλ στο λεπτό

Τρίξε το γκριλ και το εσωτερικό του φούρνου με μια “μπαλίτσα” αλουμινόχαρτου και θα το δεις αμέσως σαν καινούριο.

5. Ενοχλητικά περιστέρια

Πώς κρεμάς CD για να κρατήσεις τους βρωμερούς αρουραίους του ουρανού όπως ονομάζονται χαρακτηριστικά τα συμπαθέστατα κατά τα άλλα- πτηνά; Ε, το ίδιο μπορείς να κάνεις με το αλουμινόχαρτο. Κόψε το σε λωρίδες έτσι ώστε να κάνει περισσότερο ντόρο και περίμενε τα καλύτερα αποτελέσματα…

6. Δώσε άλλη πνοή στο σίδερό

Το αλουμινόχαρτο αντανακλά τη θερμοκρασία, οπότε προσπάθησε να τοποθετήσεις ένα φύλο επάνω από τη σανίδα σιδερώματος και θα δεις πόσο πιο εύκολα θα ισιώνουν οι τσαλάκες.

Πηγή: womenonly

- Διαφήμιση -