2 απλοί τρόποι αφαίρεσης της τσίχλας από τα ρούχα

Δεν χωράει αμφιβολία πως δεν υπάρχει παιδί που να μην λατρεύει τις τσίχλες! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα πρέπει να τρώνε τσίχλες με την συχνότητα που επιθυμούν. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ο κίνδυνος να κολλήσει η τσίχλα στα ρούχα ή ακόμη και στα χαλιά και στα μαλλιά. Αν και είναι συνηθέστερο στα παιδιά, δεν σημαίνει ότι και οι μεγάλοι δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιο λάθος και να κολλήσει η τσίχλα και να μη βγαίνει!

- Διαφήμιση -

Οι κυριότερες αιτίες όπου η τσίχλα κολλάει σε διάφορα σημεία είναι ότι την παρατάμε κάπου και την ξεχνάμε ή οι φούσκες που κάνουμε. Το κακό με όλους τους τύπους της τσίχλας είναι η κολλώδης ουσία. Συνεπώς για να απαλλαγούμε από αυτόν τον λεκέ, θα πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθεια.

Απομάκρυνση λεκέ από τσίχλα

Η αφαίρεση της τσίχλας συνήθως απαιτεί είτε θερμότητα είτε πάγο. Για να θερμάνετε την τσίχλα και να κάνετε πιο εύκολη την αφαίρεσή της, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι για τα μαλλιά ή ένα σίδερο. Για να την παγώσετε, χρησιμοποιήστε δύο-τρία παγάκια.

Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε ένα απορρυπαντικό για την απομάκρυνση του λεκέ, το οποίο θα πρέπει να είναι κατάλληλο με το χρώμα και το είδος του υφάσματος.

Το να παγώσετε την τσίχλα για να αφαιρεθεί πιο εύκολα είναι απλό. Τοποθετήστε ένα παγάκι πάνω για δύο με τρία λεπτά μέχρι να παγώσει η τσίχλα και στη συνέχεια ξύστε την με ένα κουτάλι ή μαχαίρι.

Από την άλλη, το να θερμάνετε την τσίχλα είναι λίγο πιο δύσκολη διαδικασία. Χρησιμοποιήστε ένα πιστολάκι για τα μαλλιά για να μαλακώσετε την τσίχλα. Προσοχή: να μαλακώσετε και όχι να λιώσετε την τσίχλα. Έπειτα, τοποθετήστε ένα κομμάτι από χαρτόνι πάνω στην πλάκα του σίδερου και βάλτε το ρούχο επάνω στην πλάκα, ώστε η τσίχλα να ακουμπάει στο χαρτόνι. Επιλέξτε μέτρια θερμοκρασία για το σίδερο και σιδερώστε την πίσω πλευρά του ρούχου. Μέσα σε λίγα λεπτά η τσίχλα θα μαλακώσει αρκετά και θα κολλήσει στο χαρτόνι, οπότε μπορεί πολύ εύκολα πλέον να απομακρυνθεί από το ρούχο. Μόλις αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος της τσίχλας τότε χρησιμοποιήστε το κατάλληλο απορρυπαντικό για να φύγουν τα υπολείμματα του λεκέ.

Στην συνέχεια πλύντε το ρούχο, με τη συνηθισμένη σας διαδικασία. Τα υπολείμματα που υπάρχουν στο ρούχο θα απομακρυνθούν.

Προσοχή: Πριν τοποθετήσετε το ρούχο στο πλυντήριο επιβεβαιώστε ότι η τσίχλα έχει αφαιρεθεί εντελώς. Αν ο λεκές υπάρχει ακόμα, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία.

Αφαίρεση τσίχλας από ειδικούς τύπους υφασμάτων

Όταν θέλετε να αφαιρέσετε τσίχλα από συγκεκριμένους τύπους υφασμάτων, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό ειδικά στην περίπτωση που ακολουθείτε τη διαδικασία με τα παγάκια. Χρησιμοποιήστε ένα τσιμπιδάκι για να απομακρύνετε τα κομμάτια από την τσίχλα πάνω σε λεπτά κεντήματα, προκειμένου να αποφύγετε να καταστρέψετε ή να τραβήξετε τα νήματα.

Αν το ύφασμα πλένεται μόνο στο χέρι, χρησιμοποιήστε υγρό απορρυπαντικό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απομάκρυνσης του λεκέ από τσίχλα και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης της ετικέτας.

Αφαίρεση τσίχλας από ανοιχτόχρωμα ρούχα

Αν και τις περισσότερες φορές μπορείτε να απαλλαγείτε από τους λεκέδες από τσίχλα ακολουθώντας αυτά τα βήματα, υπάρχουν και ορισμένες εξαιρέσεις. Κάποιες τσίχλες, ειδικά αυτές που περιέχουν χρωστικές τροφίμων ή πολύ ζάχαρη, είναι δυνατό να δημιουργήσουν επιπλέον λεκέδες στα ρούχα σας. Όταν απομακρύνετε την τσιχλόφουσκα, χρησιμοποιήστε υγρό απορρυπαντικό, για να αφαιρέσετε όσο το δυνατό περισσότερο μέρος του λεκέ, πριν το πλύσιμο.

Η τσίχλα έχει την τάση να κολλάει παντού, ειδικά όταν έχετε παιδιά. Όμως, μην ανησυχείτε, η απομάκρυνση των λεκέδων από τσίχλα γίνεται εύκολη υπόθεση, όταν χρησιμοποιείτε τις κατάλληλες μεθόδους.

πηγή φωτογραφιών: wikihow

- Διαφήμιση -