7 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε με το υγρό πιάτων


Το σαπούνι πιάτων είναι υπέροχο! Είναι βολικό όχι μόνο για τα πιάτα, αλλά και για τον καθαρισμό κάθε είδους άλλων πραγμάτων. Καθαρίζει αμέσως τα λίπη και κάνει τα πράγματα να καθαρίζουν στην στιγμή. Πιστεύω πραγματικά ότι με ένα καλό σφουγγάρι, σαπούνι πιάτων και πολύ ζεστό νερό, μπορείτε να καθαρίσετε σχεδόν οτιδήποτε. Παρ’ όλα αυτά δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υγρό πιάτων για τα πάντα! Θα σας παρουσιάσω 7 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε με υγρό πιάτων!

- Διαφήμιση -

Μην το ανακατέψετε με χλωρίνη

Όταν πρόκειται για καθαριστικά, δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να τα ανακατεύετε. Γιατί; Επειδή ορισμένοι συνδυασμοί μπορεί να είναι τοξικοί! Και αν δεν είσαι χημικός, μάλλον δεν είσαι ειδικός. Ποτέ μην ανακατεύετε λοιπόν το υγρό πιάτων σας με χλωρίνη, αμμωνία ή οποιοδήποτε άλλο καθαριστικό.

Μην πλένετε το μαντεμένιο τηγάνι σας

Αυτός ο κανόνας είναι γενικά προς συζήτηση. Αν και είναι πολύ καλό να πλένετε το μαντεμένιο τηγάνι σας με υγρό πιάτων, ο εμπειρικός κανόνας είναι γενικά να μην το κάνετε και αν το θέλετε, δεν πρέπει να το κάνετε πολύ συχνά. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε λάδι και αλάτι.

Μην πλένετε τη συσκευή του καφέ

Στις συσκευές του καφέ όπως το moka pot, υπάρχουν έλαια που κάνουν τον καφέ να έχει καλύτερη γεύση! Εάν την καθαρίσετε με υγρό πιάτων, θα αφαιρέσετε αυτό το λεπτό λιπαρό στρώμα. Οι κατασκευαστές συνιστούν τον καθαρισμό με απλό νερό.

Μην το βάλετε στο πλυντήριο πιάτων

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να βάλετε υγρό πιάτων στο πλυντήριο πιάτων αν σας τελειώσει το απορρυπαντικό του πλυντηρίου, αλλά μην το κάνετε! Ενώ και τα δύο καθαρίζουν τα πιάτα, οι φόρμουλες είναι τελείως διαφορετικές, και το εξαιρετικά αρωματικό μείγμα του υγρού πιάτων θα μπορούσε να βλάψει το μηχάνημα ή, τουλάχιστον, να οδηγήσει σε αφθονία φυσαλίδων που θα βγουν έξω από το πλυντήριο πιάτων σας.

Μην το βάλετε στο πλυντήριο ρούχων

Διαφορετική συσκευή, ίδιο πρόβλημα με το πλυντήριο πιάτων: Το υγρό πιάτων δεν έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί στο πλυντήριό σας. Είναι καλό να το χρησιμοποιείτε για να καθαρίζετε πιο σκληρά υφάσματα (αλλά όχι ευαίσθητα όπως μετάξι ή δέρμα), αλλά το να ρίξετε λίγο μέσα στο πλυντήριο για να πλύνετε τα ρούχα σας μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερο αφρό από ό,τι μπορεί να αντέξει το μηχάνημά σας.

Μην πλένετε το αυτοκίνητό σας

Το υγρό πιάτων είναι πολύ δυνατό. Η βαφή του αυτοκινήτου σας φαίνεται δυνατή, αλλά στην πραγματικότητα είναι κάπως αδύναμη. Η χρήση ενός σκληρού καθαριστικού μπορεί να αφαιρέσει το φινίρισμα, αφήνοντάς το πιο ευάλωτο στα χτυπήματα και τη θαμπάδα. Αντ’ αυτού, αγοράστε ένα ειδικό καθαριστικό αυτοκινήτου.

Μην πλένετε το πρόσωπό σας

Το υγρό των πιάτων δεν είναι καλό να χρησιμοποιείται για το πλύσιμο του προσώπου μας! Πιθανότατα είναι πολύ δυνατό ακόμα και για τα χέρια σας — γι’ αυτό πολλές νοικοκυρές προτιμούν να φορούν γάντια όταν πλένουν τα πιάτα. Προτιμήστε ειδικό σαπούνι για το πρόσωπο.

- Διαφήμιση -