10 επαγγελματικά κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το σπίτι σας πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά


Αν έχετε βαρεθεί να ξοδεύετε πολύ χρόνο από τη ζωή σας για να καθαρίζετε το σπίτι σας, μην ανησυχείτε. Υπάρχουν πολλές συμβουλές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να επιταχύνετε τη διαδικασία καθαρισμού του σπιτιού σας. Αν χρησιμοποιήσετε τα σωστά εργαλεία καθαρισμού και έξυπνα κόλπα, μπορείτε να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό και οργανωμένο χωρίς να θυσιάσετε πολύ χρόνο. Έτσι, εάν είστε έτοιμες να κάνετε το καθάρισμα παιχνιδάκι, διαβάστε παρακάτω και ανακαλύψτε τα επαγγελματικά μας κόλπα που θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το σπίτι σας πιο γρήγορα και να το διατηρήσετε έτσι όλη την ημέρα. Θα σας παρουσιάσω 10 επαγγελματικά κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το σπίτι σας πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά!

- Διαφήμιση -

ξεκινήστε με την τακτοποίηση

Η τακτοποίηση του σπιτιού σας μπορεί να κάνει τον καθαρισμό πολύ πιο εύκολο και πιο γρήγορο. Μπορεί να σας φανεί κουραστικό, αλλά το να παραλείψετε αυτό το βήμα είναι εύκολο όταν βιάζεστε. Ωστόσο, αν βάλετε τα πάντα στη θέση τους πριν τον καθαρισμό, θα εξοικονομήσετε χρόνο και προσπάθεια μακροπρόθεσμα.

Για να ξεκινήσετε την τακτοποίηση, ασχοληθείτε με ένα δωμάτιο τη φορά. Μαζέψτε ό,τι πράγματα δεν χρησιμοποιείτε και βάλτε τα στη σωστή θέση. Αυτό περιλαμβάνει βιβλία, παιχνίδια και ηλεκτρονικές συσκευές. Μόλις βάλετε τα πάντα εκεί που πρέπει, θα μείνετε με ένα τακτοποιημένο δωμάτιο που καθαρίζεται πολύ πιο εύκολα.

χρησιμοποιήστε μια σακούλα σκουπιδιών

Όταν τακτοποιείτε το σπίτι σας, το να έχετε μια σακούλα σκουπιδιών κοντά μπορεί να σας βοηθήσει πολύ. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τυχόντα αντικείμενα που δεν χρειάζεστε πλέον ή που μπορεί να είναι σκουπίδια. Κάνοντας αυτό, θα εξοικονομήσετε χρόνο αργότερα, γατί δεν θα χρειαστείτε να γυρνάτε στο σπίτι και να μαζεύετε πράγματα για να τα πετάτε στους κάδους.

Επιπλέον, προσπαθήστε να απαλλαγείτε από αντικείμενα που δεν έχετε χρησιμοποιήσει για καιρό. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποτρέψετε την ακαταστασία και θα διευκολύνετε το να διατηρείτε το σπίτι σας τακτοποιημένο.

έχετε μαζί σας έναν κουβά με καθαριστικά

Όσον αφορά τον καθαρισμό, η επιλογή των σωστών καθαριστικών προϊόντων είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη ενός αστραφτερού καθαρού σπιτιού. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ακριβά ή υπερβολικά περίπλοκο καθαριστικά. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε βασικά προϊόντα καθαρισμού, όπως απολυμαντικά για την υγιεινή, χλωρίνη, καθαριστικό αλάτων για το μπάνιο, καθαριστικό τζαμιών, πανιά καθαρισμού και καθαριστικά βουρτσών.

Για να κάνετε τη ρουτίνα καθαρισμού σας πιο αποτελεσματική, συγκεντρώστε όλα τα είδη καθαρισμού σας σε έναν κουβά και μεταφέρετέ τα από δωμάτιο σε δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε στα χέρια σας και δεν θα χάνετε χρόνο ψάχνοντας για είδη καθαρισμού.

ξεσκονίστε πρώτα, σκουπίστε τελευταία

Σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα και σφουγγαρίζετε πρώτα ολόκληρο το σπίτι σας για να αποφύγετε τον δύσκολο καθαρισμό; Εάν το κάνετε, μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα δάπεδα και τα χαλιά σας εξακολουθούν να φαίνονται βρώμικα, όσο κι αν τα καθαρίζετε. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Όταν ξεσκονίζετε και καθαρίζετε επιφάνειες, το πρόβλημα είναι ότι όλη η βρωμιά, τα ψίχουλα και τα υπολείμματα πέφτουν στο πάτωμα. Έτσι, αν σκουπίσετε πρώτα με ηλεκτρική σκούπα, απλώς καθαρίζετε το πάτωμα από τα προηγούμενα υπολείμματα και προσθέτετε νέα βρωμιά σε αυτό. Ως αποτέλεσμα, τα δάπεδά σας καταλήγουν να γίνονται ακόμα πιο βρώμικα.

Για να αποφύγετε αυτό το ζήτημα, είναι σημαντικό να καθαρίσετε πρώτα το υπόλοιπο σπίτι σας και να αφήσετε για το τέλος τα πατώματα. Ακολουθώντας αυτήν τη μέθοδο, θα μπορείτε να διατηρήσετε τα δάπεδά σας πιο καθαρά και να διασφαλίσετε ότι οι προσπάθειές σας στον καθαρισμό αποδίδουν.

χρησιμοποιήστε ένα μοτίβο

Το καθάρισμα του σπιτιού σας μπορεί να είναι τρομακτικό, ειδικά όταν νιώθετε ότι δεν έχετε καθαρίσει όλα τα σημεία του σπιτιού. Τι θα γινόταν όμως αν σας λέγαμε ότι θα μπορούσατε να κάνετε τη ρουτίνα καθαρισμού σας πιο αποτελεσματική αλλάζοντας τη νοοτροπία σας; Αντί να καθαρίζετε μόνο εμφανώς βρώμικες επιφάνειες, θεωρήστε όλες τις επιφάνειες ακάθαρτες, ακόμα κι αν φαίνονται καθαρές.

Τα βακτήρια μπορεί να υπάρχουν σε μέρη που φαίνονται καθαρά, επομένως είναι απαραίτητο να καθαρίσετε κάθε γωνιά του σπιτιού σας. Ξεκινήστε μπαίνοντας σε κάθε δωμάτιο και καθαρίζοντας από αριστερά προς τα δεξιά το κάθε δωμάτιο με μοτίβο. Αυτή η μέθοδος διασφαλίζει ότι θα καθαρίσετε ολόκληρο το σπίτι σας χωρίς να χάσετε κανένα σημείο. Εφαρμόζοντας αυτό το απλό κόλπο, θα έχετε ένα καθαρότερο, πιο υγιεινό σπίτι σε χρόνο μηδέν!

μην τρίβετε, απλώς ψεκάστε

Η χρήση ενός καθαριστικού επιφανειών με σπρέι μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο σε σύγκριση με το τρίψιμο. Μπείτε σε ένα δωμάτιο και αρχίστε να ψεκάζετε όλες τις επιφάνειες από αριστερά προς τα δεξιά. Μετακινηθείτε στο διπλανό δωμάτιο και επαναλάβετε τη διαδικασία χωρίς να σκουπίσετε τίποτα.

Αφού ψεκάσετε όλα τα δωμάτια, αφήστε το καθαριστικό σπρέι να καθίσει για λίγο για να απορροφήσει τυχούσα βρωμιά ή λεκέδες. Στη συνέχεια, επιστρέψτε στο πρώτο δωμάτιο και αρχίστε να σκουπίζετε. Αυτή η απλή μέθοδος θα αφήσει τις επιφάνειές σας καθαρές και λαμπερές χωρίς την ταλαιπωρία του τριψίματος.

μην ξεχνάτε τα σοβατεπί

Τα σοβατεπί μπορούν να μαζέψουν πολύ σκόνη γρήγορα και συχνά παραβλέπονται κατά τον καθαρισμό επειδή δεν το θεωρούμε απαραίτητο. Ωστόσο, το σπίτι σας μπορεί να φαίνεται ακάθαρτο εάν τα σοβατεπί σας είναι βρώμικα.

Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα στο σπίτι σας, πάρτε ένα υγρό πανί και σκουπίστε τις σανίδες βάσης από αριστερά προς τα δεξιά καθώς καθαρίζετε τις επιφάνειες σε κάθε δωμάτιο. Χρειάζεται μόνο ένα λεπτό το πολύ ανά δωμάτιο, αλλά μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στη συνολική καθαριότητα του σπιτιού σας.

καθαρίστε τις ταπετσαρίες επίπλων με ατμό

Η διατήρηση της σωστής υγιεινής των ταπετσαρισμένων επίπλων είναι ζωτικής σημασίας, καθώς μπορεί να φιλοξενούν μεγάλες ποσότητες ακάρεων σκόνης και βακτηρίων. Ενώ η σκούπα μπορεί να αφαιρέσει ορισμένα υπολείμματα, μόνο ο καθαρισμός με ατμό μπορεί να εξαλείψει τα ακάρεα. Τα ταπετσαρισμένα έπιπλα, όπως καναπέδες και στρώματα, μπορεί να έχουν από 100.000 έως 10 εκατομμύρια ακάρεα σκόνης στην επιφάνεια, που τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και πολλαπλασιάζονται γρήγορα.

Ακόμα κι αν δεν είστε αλλεργικοί στη σκόνη ή τα ακάρεα, μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες στο μέλλον. Για να διατηρήσετε το σπίτι σας υγιές και απαλλαγμένο από ακάρεα, συνιστάται να καθαρίζετε τακτικά τα επικαλυμμένα έπιπλά σας με ατμό, ιδανικά κάθε 6 έως 12 μήνες, εκτός από την εβδομαδιαία ηλεκτρική σκούπα. Ενσωματώνοντας τον καθαρισμό με ατμό στη ρουτίνα καθαρισμού σας, μπορείτε να εξαλείψετε αποτελεσματικά τα ακάρεα σκόνης και τα βακτήρια και να αναπνεύσετε ευκολότερα στο σπίτι σας.

χρησιμοποιήστε υγρό πιάτων ως καθαριστικό για τα τζάμια

Αντί να ξοδεύετε χρήματα σε καθαριστικό τζαμιών, ξέρετε ότι μπορείτε να πετύχετε κρυστάλλινες επιφάνειες με υγρό πιάτων; Όχι μόνο αφήνει τις κολλώδεις επιφάνειες αστραφτερές, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αφαίρεση της συσσώρευσης αλάτων από τα παράθυρα και τους καθρέφτες του μπάνιου.

Το μυστικό της αποτελεσματικότητάς του βρίσκεται στα απορρυπαντικά του μόρια, τα οποία, όταν συνδυάζονται με νερό, δημιουργούν ένα υπερμόριο που απορροφά κάθε βρωμιά, λάδι ή υπολείμματα σε γυάλινες επιφάνειες. Ως αποτέλεσμα, τα γυαλιά, τα παράθυρα και τα πιάτα σας θα μείνουν αστραφτερά. Έτσι, αν ψάχνετε για έναν οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο για να καθαρίσετε τις γυάλινες επιφάνειές σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι πιάτων αντί για καθαριστικό τζαμιών.

καθαρίστε τις συσκευές αμέσως

Το να διατηρείτε τις ηλεκτρικές συσκευές σας καθαρές είναι ζωτικής σημασίας για να αποτρέψετε την είσοδο χημικών στο φαγητό σας. Για να αποφύγετε λεκέδες που μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, είναι σημαντικό να καθαρίζετε συσκευές όπως τοστιέρες, εστίες/φούρνους και φούρνους μικροκυμάτων αμέσως μετά τη χρήση τους. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν με τη θερμότητα και τη διαρροή τροφίμων, η οποία μπορεί εύκολα να προκαλέσει λεκέδες που γίνονται πιο δύσκολο να καθαριστούν καθώς κρυώνουν.

Εάν ο λεκές φαγητού ξαναθερμανθεί στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων, μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθεί χωρίς να προκληθεί ζημιά στο μέταλλο της συσκευής, επομένως φροντίστε να καθαρίσετε αμέσως τυχούσες διαρροές ή λεκέδες για να διατηρήσετε την καθαριότητα και την ασφάλεια των συσκευών σας.

- Διαφήμιση -