12 εντυπωσιακές ιδέες για να καλλιεργήσετε στο σπίτι σας το δέντρο του χρήματος, την παχίρα

Το … Money Tree, σύμφωνα με το Feng Shui, ταυτίζεται με την καλή τύχη και την οικονομική ευημερία που υποτίθεται ότι προκαλεί και αυτός είναι ένας από τους λόγους που έχουν κάνει την παχίρα ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου για το σπίτι αλλά και το γραφείο.

- Διαφήμιση -

Η παχίρα είναι ένα συνηθισμένο φυτό εσωτερικού χώρου που ονομάζεται δέντρο χρήματος. Το φυτό είναι επίσης γνωστό ως κάστανο Malabar ή καρύδι Saba. Τα δέντρα του χρήματος έχουν συχνά τους λεπτούς κορμούς τους πλεγμένους μεταξύ τους και είναι μια επιλογή χαμηλής συντήρησης για χώρους με τεχνητό φωτισμό. Η φροντίδα των φυτών του Money Tree είναι εύκολη και βασίζεται σε μερικές συγκεκριμένες συνθήκες. Θα σας παρουσιάσω 12 εντυπωσιακές ιδέες για να καλλιεργήσετε στο σπίτι σας το δέντρο του χρήματος, την παχίρα!

Με καταγωγή από την Κεντρική Αμερική, η τροπική παχίρα στο φυσικό της περιβάλλον μεγαλώνει σαν δέντρο που μπορεί να ξεπεράσει τα 20 μέτρα σε ύψος. Τα φυτά που καλλιεργούνται σε γλάστρες πλήρους ανάπτυξης φτάνουν τα 80-150 cm ύψος και 50-100 cm πλάτος και χαρακτηρίζονται από χοντρούς κορμούς που συνήθως πλέκονται μεταξύ τους για αισθητικούς-διακοσμητικούς λόγους. Το γυαλιστερό σκούρο πράσινο φύλλωμά του χωρίζεται σε διάταξη «φοίνικα» σε δέσμες 5 φύλλων.

Ανήκει σε γενικά εύκολα φυτά και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα πέρα ​​από τη στοιχειώδη για όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου.

Χρειάζεται φως αλλά δεν εκτίθεται στο άμεσο ηλιακό φως, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν χρειάζεται τόσο νερό όσο υγρασία και ευνοείται ιδιαίτερα από μέτριο έως αραιό πότισμα και ψεκασμό φύλλων μία φορά την εβδομάδα.

Το ριζικό του σύστημα, όπως και τα περισσότερα είδη εσωτερικού χώρου, είναι επιρρεπές σε υπερβολικό πότισμα και επομένως η γλάστρα του πρέπει να έχει πολύ καλή στράγγιση και να μην μένει νερό στο πιατάκι, ενώ το χειμώνα σε περιβάλλον με κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας σχεδόν δεν χρειάζεται πότισμα.

Το πλέξιμο των φύλλων εκτός από αισθητικούς λόγους «υπαγορεύεται» και αυτό από το Φενγκ Σούι. Το φύλλωμα θα φέρει τα λεφτά και οι δεμένοι κορμοί θα το… κρατήσουν στο σπίτι σας.
Οι κορμοί της παχίρας σίγουρα μπορούν να μεγαλώσουν και «ελεύθερα» χωρίς να μπλέκονται μεταξύ τους.

Ένα υγρό λίπασμα για φυτά εσωτερικού χώρου κάθε 15-20 ημέρες, από την αρχή της Άνοιξης έως το τέλος του καλοκαιριού, θα βοηθήσει την υγεία και την ανάπτυξη του φυτού που είναι γενικά ανθεκτικό και δεν είναι εύκολα ευαίσθητο στις ασθένειες. Ο πολλαπλασιασμός της γίνεται με μοσχεύματα. Κόψτε ένα κλαδάκι από αυτό που συχνά κόβεται από τους κορμούς και φυτέψτε σε ένα αφράτο χώμα μέχρι να ριζώσει, μια διαδικασία που είναι πιο αργή από άλλα φυτά και μπορεί να διαρκέσει έως και 6-8 εβδομάδες.

- Διαφήμιση -