Εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε τα δάπεδα από πλακάκια με μαγειρική σόδα

Τα δάπεδα από πλακάκια μπορεί να λερωθούν αρκετά. Μεταξύ της βρωμιάς και της σκόνης που μπορεί να εισχωρήσει στις αυλακώσεις των πλακιδίων και στη μούχλα και το ωίδιο που μπορεί να εισχωρήσει στους αρμούς, μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρήσετε το δάπεδο των πλακιδίων σας καθαρό. Παρ’ όλα αυτά αν χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα και ξίδι όλα μπορούν να γίνουν πιο εύκολα. Αυτό το μαγικό δίδυμο βοηθά στην απομάκρυνση όλης της βρωμιάς και των λεκέδων, αφήνοντας το δάπεδο από πλακάκια φρέσκο ​​και καθαρό. Θα σας παρουσιάσω έναν εύκολο τρόπο για να καθαρίσετε τα δάπεδα από πλακάκια με μαγειρική σόδα!

- Διαφήμιση -

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό

1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα

1/4 φλιτζάνι ξίδι

Μπουκάλι σπρέι

Πανί από μικροΐνες

Αιθέρια έλαια μέντας και λεμονιού (προαιρετικά)

Βήμα 1

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 2

Προσθέστε σιγά σιγά 1/4 φλιτζάνι ξίδι στο μείγμα νερού και μαγειρικής σόδας. Αφήστε τις φυσαλίδες να σβήσουν και μετά προσθέστε αιθέρια έλαια αν θέλετε. Τα αιθέρια έλαια βοηθούν στον καθαρισμό λίγο περισσότερο και προσθέτουν επίσης ένα ωραίο άρωμα στο καθαριστικό. Προσθέστε το μείγμα στο μπουκάλι ψεκασμού και ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση.

Υπόδειξη

Χρησιμοποιήστε μια παλιά σφουγγαρίστρα για τον καθαρισμό των δαπέδων σας. Απλώς προσθέστε το πανί από μικροΐνες στη σφουγγαρίστρα ξεσκονίσματος, τυλίγοντας το πανί από μικροΐνες γύρω από το κάτω μέρος και τρυπώντας το ύφασμα στις υποδοχές που παρέχονται στο επάνω μέρος.

Βήμα 3

Ψεκάστε ελεύθερα το διάλυμα απευθείας πάνω στις μικροΐνες και καθαρίστε τα δάπεδά σας. Σκουπίστε το πάτωμά σας ως συνήθως, κινούμενοι με κίνηση μπρος-πίσω. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

- Διαφήμιση -