8 πράγματα από τα οποία πρέπει να απαλλαγείτε από τους εξωτερικούς σας χώρους σύμφωνα με τους διακοσμητές

Ο σχεδιασμός του σπιτιού δεν πρέπει να σταματάει στην εξώπορτά σας. Εξάλλου, η καλή εμφάνιση της αυλής και της βεράντας σας μπορεί να αναδείξει την αισθητική του χώρου σας. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές στη διακόσμηση αλλά κυρίως στην οργάνωση των εξωτερικών μας χώρων. Υπάρχουν πράγματα που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στην αυλή ή τον κήπο μας αλλά είτε λόγω συναισθηματικού δεσίματος είτε λόγω ακαταστασίας παραμένουν, χαλώντας την εικόνα των εξωτερικών μας χώρων. Θα σας παρουσιάσω 8 πράγματα από τα οποία πρέπει να απαλλαγείτε από τους εξωτερικούς σας χώρους σύμφωνα με τους διακοσμητές!

- Διαφήμιση -

τα διακοσμητικά στο γκαζόν δεν φαίνονται όμορφα

Τα διακοσμητικά του γκαζόν μπορούν να μειώσουν την όμορφη εμφάνιση του σπιτιού σας. Τα διακοσμητικά του γκαζόν όπως καλικάντζαροι, μεταλλικά πουλιά ή επιγραφές με γράμματα είναι τόσο κλισέ, που πραγματικά αφαιρούν την αξία και την εμφάνιση του σπιτιού σας. Μπορείτε να προσθέσετε οργανικά χαρακτηριστικά όπως λουλούδια, σάπια φύλλα ή πέτρες αντί να κολλήσετε τεχνητά στολίδια στο γκαζόν σας.

αποφύγετε τα κεριά σιτρονέλας στον κήπο

Τα κεριά σιτρονέλας που χρησιμοποιούνται για την απώθηση των εντόμων, είναι σπατάλη χρημάτων και μπορούν να καταστρέψουν την ατμόσφαιρα της αυλής σας. Αυτά τα κεριά είναι συνήθως αρκετά αναποτελεσματικά ενάντια στα κουνούπια και τείνουν να μυρίζουν απαίσια. Αντί να ανάψετε ένα τεχνητό κερί, δοκιμάστε να φυτέψετε λίγο γρασίδι σιτρονέλλας ή να διακοσμήσετε τη βεράντα σας με εντομοαπωθητικά φυτά.

πετάξτε τα παλιά σας έπιπλα

Τα παλιά έπιπλα βεράντας μπορούν να κάνουν την αυλή σας να φαίνεται βρώμικη και όχι ελκυστική. Γι’ αυτό καλό είναι να πετάξετε ή να επισκευάσετε τα φθαρμένα έπιπλα βεράντας για να διατηρήσετε τον χώρο σας όμορφο. Τα παλιά έπιπλα μπορεί επίσης να διαβρωθούν ή να σαπίσουν, γεγονός που καθιστά επικίνδυνο το κάθισμα σε αυτά.

οι αχρησιμοποίητοι σωροί ξύλου μπορούν να φιλοξενήσουν παράσιτα

Τα αχρησιμοποίητα ξύλα στον κήπο αποτελούν ένα σημαντικό πρόβλημα. Βάλτε ένα προστατευτικό ζευγάρι γάντια και πετάξτε τυχόντες υγρούς ξύλινους σωρούς που έχουν μαζευτεί στην αυλή σας. Οι ξύλινοι σωροί μπορεί να σαπίσουν και να μετατραπούν σε ελκυστικά σπίτια για τα παράσιτα. Επιπλέον αποτελούν σημαντικό κίνδυνο πυρκαγιάς.

μην κρεμάτε γιορτινά φωτάκια

Αποφύγετε να κρεμάσετε εορταστικά φωτάκια στην αυλή σας, εκτός αν είναι στην πραγματικότητα η περίοδος των γιορτών. Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια μπορεί να φαίνονται άσχημα αν χρησιμοποιηθούν ως φωτιστικά και όχι ως διακόσμηση. Μπορείτε να αναβαθμίσετε τον χώρο σας με διακοσμητικά, εξωτερικά φωτιστικά με κορδόνια κρεμώντας τα κάτω από τις ομπρέλες της βεράντας σας, στην αυλή σας ή γύρω από ένα κιόσκι.

απαλλαγείτε από μελωδούς και κουδουνίστρες

Αν και συχνά όμορφη, η απαλή μουσική ενός μελωδού είναι πολύ ενοχλητική και μπορεί να εκνευρίσει τους γείτονές σας. Εάν είστε αποφασισμένοι να προσθέσετε έναν μελωδό στην αυλή ή στο αίθριο σας, επιλέξτε κάτι που κινείται και δεν κουδουνίζει.

τα υπαίθρια σετ γαλλικού μπιστρό μπορεί να φαίνονται ξεπερασμένα

Τα γαλλικά-μπιστρό σετ μπορεί να είναι ένα υπαίθριο λείψανο του παρελθόντος. Αν και για ένα διάστημα ήταν στη μόδα, τα γαλλικά μπιστρό σε λίγο καιρό θα είναι ξεπερασμένα. Η γαλλική, παραδοσιακή εμφάνιση σίγουρα απογειώθηκε, αλλά πλέον υπάρχουν πολλά από αυτά τα σύνολα και το στυλ αρχίζει να φαίνεται υπερβολικό. Εάν όμως δεν είστε έτοιμοι να πετάξετε το σετ μπιστρό σας, σκεφτείτε να το φινιρίσετε ή να το ξαναβάψετε για να του δώσετε μια νέα εμφάνιση.

πετάξτε αχρησιμοποίητα σετ παιχνιδιού

Τα παλιά σετ παιχνιδιού ή οι κούνιες μπορούν να κάνουν τον εξωτερικό σας χώρο να φαίνεται άσχημος. Εάν τα παιδιά σας έχουν μεγαλώσει και το σετ παιχνιδιού απλώς σαπίζει στην αυλή, ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσετε με ωραιότερη διακόσμηση. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ογκώδη, χρησιμοποιημένα σετ με ξαπλώστρες, κομμάτια τραπεζαρίας εξωτερικού χώρου ή κάποιο μπάρμπεκιου.

- Διαφήμιση -