9 αποτελεσματικοί τρόποι για να αφαιρέσετε γρήγορα τα μυρμήγκια από ζαρντινιέρες και γλάστρες

Τα μυρμήγκια είναι ένα από τα πιο κοινά έντομα που μπορούν να προσβάλουν τα φυτά στις γλάστρες στο σπίτι αλλά και τα φυτά εξωτερικού χώρου σε γλάστρες. Τα μυρμήγκια σε γλάστρες δεν είναι ασυνήθιστα για τους κηπουρούς. Τα μυρμήγκια έλκονται φυσικά από το γλυκό νέκταρ που παράγουν τα φυτά και μπορούν γρήγορα να γίνουν ενοχλητικά. Αν και μπορεί να μην προκαλέσουν άμεση βλάβη στο φυτό, μια προσβολή από μυρμήγκια μπορεί να είναι αντιαισθητική και να δυσκολέψει το φυτό να ευδοκιμήσει. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στις ζαρντινιέρες και τις γλάστρες. Θα σας παρουσιάσω 9 αποτελεσματικούς τρόπους για να αφαιρέσετε γρήγορα τα μυρμήγκια από ζαρντινιέρες και γλάστρες!

- Διαφήμιση -

γιατί τα μυρμήγκια έλκονται από τα φυτά σε γλάστρες

Η κατανόηση του γιατί τα μυρμήγκια έλκονται από τα φυτά σε γλάστρες μπορεί να σας βοηθήσει να τα κρατήσετε μακριά από τις ζαρντινιέρες σας. Εάν ξέρετε τι ψάχνουν, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να κάνετε τα φυτά σας λιγότερο ελκυστικά για τα μυρμήγκια.

Τα φυτά σε γλάστρες προσφέρουν μια πηγή τροφής για τα μυρμήγκια επειδή είναι συνήθως γεμάτα φρούτα πλούσια σε ζάχαρη ή παράγουν εκκρίσεις μελιτώματος. Η οργανική ύλη στο έδαφος της γλάστρας αποτελούν άλλον ένα σημαντικό πόλο έλξης για τα μυρμήγκια. Τα μυρμήγκια έλκονται από αυτές τις ουσίες και συχνά χτίζουν τις φωλιές τους κοντά σε φυτά σε γλάστρες για να έχουν πρόσβαση σε αυτήν την εύκολη πηγή τροφής. Εάν έχετε μυρμήγκια σε γλάστρες φυτών, ίσως μπορέσετε να τα ξεφορτωθείτε αφαιρώντας τυχόντα ώριμα φρούτα, λουλούδια και μπουμπούκια που τους ελκύουν.

Αν δείτε μυρμήγκια να σέρνονται στα φυτά σε γλάστρες, θα μπορούσε επίσης να υποδηλώνει ένα άλλο υποκείμενο πρόβλημα. Μερικά παράσιτα των φυτών, όπως οι αφίδες και ο αλευρώδης είναι ελκυστικές πηγές τροφής για τα μυρμήγκια. Τα μυρμήγκια μπορούν να προστατεύσουν τις αφίδες από φυσικούς θηρευτές και μπορούν επίσης να τις εξαπλώσουν σε άλλα φυτά. Για να αφαιρέσετε τα μυρμήγκια σε φυτά σε γλάστρες, θα πρέπει να φροντίσετε να διατηρήσετε τα φυτά σε γλάστρες απαλλαγμένα από αφίδες και αλευρώδεη.

Τα μυρμήγκια μπορούν επίσης να χτίσουν τις φωλιές τους σε φυτά σε γλάστρες επειδή το έδαφος παρέχει ένα κατάλληλο περιβάλλον για την ανατροφή των μικρών τους. Το έδαφος σε φυτά σε γλάστρες είναι συχνά χαλαρό και εύκολο να σκαφτεί, καθιστώντας το ένα τέλειο μέρος για να χτίσουν μια φωλιά μυρμηγκιών. Η ζεστασιά του ήλιου μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επώαση των αυγών των μυρμηγκιών, καθιστώντας τα φυτά σε γλάστρες ιδανικό περιβάλλον για την εκτροφή νεαρών μυρμηγκιών.

Με την πάροδο του χρόνου, το ξηρό έδαφος στη ζαρντινιέρα χάνει την ικανότητα να απορροφά νερό. Έτσι, όταν ποτίζετε το φυτό σε γλάστρα, το νερό παραμένει στην κορυφή του ξερού χώματος και στραγγίζει γρήγορα. Αυτό το υδρόφοβο έδαφος είναι ένα τέλειο μέρος για τα μυρμήγκια να δημιουργήσουν μια αποικία μυρμηγκιών. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε φρέσκο ​​χώμα ή χώμα για γλάστρες κάθε χρόνο για να κρατάτε τα μυρμήγκια μακριά από τις ζαρντινιέρες.

Τα φυτά σε γλάστρες έχουν συχνά ένα έντονο άρωμα που είναι ελκυστικό για τα μυρμήγκια. Η μυρωδιά μπορεί να προέρχεται από το φυτό ή το οργανικό υλικό του εδάφους της γλάστρας. Αυτές οι μυρωδιές μπορούν να βοηθήσουν να καλύψουν τη μυρωδιά της φωλιάς των μυρμηγκιών, καθιστώντας πιο δύσκολο για τα αρπακτικά να τα βρουν. Η μυρωδιά των φυτών σε γλάστρες μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προσέλκυση άλλων μυρμηγκιών στην περιοχή, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας μεγαλύτερης αποικίας μυρμηγκιών. Εάν έχετε μυρμήγκια στο φυτό σας σε γλάστρα, το άρωμα μπορεί να είναι ένας από τους λόγους.

οι καλύτεροι τρόποι για την πρόληψη της μόλυνσης από μυρμήγκια

Εάν θέλετε να σταματήσετε τα μυρμήγκια να σέρνονται στο φυτό σας σε γλάστρα, μπορείτε να κάνετε μερικά πράγματα για να αποτρέψετε τα μυρμήγκια και να τα αποτρέψετε από το να επιστρέψουν.

βάζουμε κάτω από τη γλάστρα ένα πιάτο με νερό

Η τοποθέτηση μιας γλάστρας σε ένα πιάτο με νερό δημιουργεί ένα φράγμα που δεν μπορούν να περάσουν τα μυρμήγκια. Το νερό θα εμποδίσει τα μυρμήγκια να φτάσουν στο φυτό σε γλάστρα, κάτι που θα τους εμποδίσει να το προσβάλουν. Αυτός είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να αποτρέψετε τα μυρμήγκια να φτάσουν στα φυτά σας.

χρησιμοποιήστε γλάστρες με πόδια

Εάν χρησιμοποιείτε πόδια στις γλάστρες, τα μυρμήγκια δεν θα μπορούν να ανέβουν στο πλάι της γλάστρας για να φτάσουν στο φυτό. Τα ανυψωτικά δοχείων δημιουργούν ένα κενό μεταξύ της γλάστρας και της επιφάνειας στην οποία προσπαθούν να σκαρφαλώσουν τα μυρμήγκια. Τα μυρμήγκια δεν θα μπορέσουν να γεφυρώσουν αυτό το χάσμα και δεν θα μπορέσουν να φτάσουν στα φυτά σας. Αυτός είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να εμποδίσετε τα μυρμήγκια να φτάσουν στα φυτά σας σε γλάστρες.

χρησιμοποιήστε λιγότερη οργανική ουσία στο χώμα

Η οργανική ύλη στο χώμα των γλαστρών μπορεί να προσελκύσει τα μυρμήγκια. Αυτό συμβαίνει επειδή η οργανική ύλη παρέχει μια πηγή τροφής για τα μυρμήγκια. Η χρήση λιγότερης οργανικής ύλης στο χώμα της γλάστρας σας δεν θα είναι τόσο ελκυστική για τα μυρμήγκια. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε πέτρες ή βότσαλα στο κάτω μέρος της ζαρντινιέρας και στην κορυφή των ζαρντινιέρων.

πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια σε ζαρντινιέρες και γλάστρες

Εάν έχετε μυρμήγκια στα φυτά σας σε γλάστρες, μην ανησυχείτε, υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τα ξεφορτωθείτε. Αρχικά, προσπαθήστε να προσδιορίσετε από πού προέρχονται. Εάν έρχονται από έξω, θα πρέπει να σφραγίσετε τυχούσες ρωγμές ή ανοίγματα που μπορεί να εισχωρήσουν. Θα πρέπει να βρείτε τη φωλιά και να την αφαιρέσετε εάν προέρχονται από το εσωτερικό της γλάστρας. Αφού προσδιορίσετε από πού προέρχονται τα μυρμήγκια, υπάρχουν μερικές φυσικές λύσεις και μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτά. Αυτές οι λύσεις μπορούν επίσης να εφαρμοστούν αν δείτε μυρμήγκια να σέρνονται πάνω σε φυτά κήπου.

κανέλα

Η χρήση κανέλας για μυρμήγκια σε φυτά σε γλάστρες είναι ένας από τους φυσικούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από αυτά. Ρίξτε λίγη κανέλα σε σκόνη γύρω από τη βάση του φυτού και τα μυρμήγκια θα φύγουν σύντομα. Μπορείτε επίσης να βάλετε ξυλάκια κανέλας στην κατσαρόλα για να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά.

γη διατόμων

Εάν έχετε μυρμήγκια σε ζαρντινιέρες, η σκόνη γη διατόμων μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια. Η γη διατόμων είναι μια φυσική ουσία που αποτελείται από απολιθωμένα υπολείμματα φυκιών. Λειτουργεί κόβοντας τους εξωσκελετούς των εντόμων, αφυδατώνοντας και σκοτώνοντάς τα. Ρίξτε λίγη γη διατόμων γύρω από τη βάση του φυτού. Μπορείτε επίσης να το πασπαλίσετε στην επιφάνεια του εδάφους για να μην επιστρέψουν τα μυρμήγκια.

χρησιμοποιήστε εντομοκτόνο (αλλά όχι πολύ!)

Τα εντομοκτόνα δρουν δηλητηριάζοντας τα μυρμήγκια που έρχονται σε επαφή μαζί τους. Χρησιμοποιήστε το εντομοκτόνο σπρέι απευθείας πάνω στα φυτά ή απλώστε το στο χώμα γύρω τους. Το δηλητήριο θα σκοτώσει τα μυρμήγκια που το καταπίνουν και θα αποθαρρύνει άλλα μυρμήγκια να εισέλθουν στην περιοχή. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούνται με φειδώ τα εντομοκτόνα, καθώς μπορούν επίσης να βλάψουν άλλα πλάσματα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων. Εάν χρησιμοποιείτε εντομοκτόνο, ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες και εφαρμόστε το μόνο σε περιοχές όπου τα μυρμήγκια είναι πρόβλημα.

χυμός εσπεριδοειδών

Τα εσπεριδοειδή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αφαιρέσετε τα μυρμήγκια από φυτά σε γλάστρες με φυσικό τρόπο. Το έντονο άρωμα εσπεριδοειδών θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών, χυμό εσπεριδοειδών ή ακόμα και να βάλετε μερικές φλούδες εσπεριδοειδών γύρω από τα φυτά σας. Εάν έχετε μυρμήγκια στις γλάστρες σας, απλά ψεκάζοντάς τα με ένα μείγμα νερού και χυμού εσπεριδοειδών θα βοηθήσει στην εξάλειψή τους.

λευκό ξίδι

Το ξίδι μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια κάνοντας ένα διάλυμα ψεκασμού. Ανακατέψτε ίση ποσότητα νερού και λευκό ξίδι και ψεκάστε το γύρω από την περίμετρο του σπιτιού σας ή όπου κι αν δείτε μυρμήγκια. Τα μυρμήγκια θα φύγουν σύντομα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λευκό ξίδι για να καθαρίσετε τυχόντα ίχνη μυρμηγκιών που βλέπετε. Μουλιάστε ένα βαμβάκι στο ξίδι και σκουπίστε το ίχνος του μυρμηγκιού.

αιθέρια έλαια

Μια ποικιλία αιθέριων ελαίων μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια. Μερικά από τα πιο αποτελεσματικά αιθέρια έλαια για την αφαίρεση των μυρμηγκιών περιλαμβάνουν το έλαιο μέντας, το έλαιο σιτρονέλας, το έλαιο κανέλας και το έλαιο λεμονόχορτου.

Ανακατέψτε μερικές σταγόνες από το λάδι με νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το περιμετρικά των ζαρντινιερών σας με μυρμήγκια ή οπουδήποτε βλέπετε μυρμήγκια. Το έντονο άρωμα θα σας βοηθήσει να τα κρατήσετε μακριά. Μπορείτε επίσης να βάλετε λίγο αιθέριο έλαιο σε ένα βαμβάκι και να το τοποθετήσετε κοντά σε ίχνη μυρμηγκιών. Το μυρμήγκι θα πάρει το άρωμα και σύντομα θα φύγει από το μέρος.

μουλιάστε το χώμα

Εάν έχετε μυρμήγκια στα φυτά σας σε γλάστρες, το να μουσκέψετε το χώμα μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να απαλλαγείτε από αυτά. Το νερό θα πνίξει τα μυρμήγκια και θα αποθαρρύνει άλλα μυρμήγκια να εισέλθουν στην περιοχή. Για να μουλιάσει το χώμα, γεμίστε ένα μεγάλο δοχείο ή γλάστρα με νερό. Τοποθετήστε τη μολυσμένη γλάστρα σε αυτό. Αφήστε το χώμα να μουλιάσει για τουλάχιστον μισή ώρα πριν στραγγίσετε το νερό. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάθε δεύτερη μέρα μέχρι να φύγουν τα μυρμήγκια.

diy σπρέι με βόρακα

Ο βόρακας είναι ένας αποτελεσματικός δολοφόνος μυρμηγκιών επειδή παρεμβαίνει στο πεπτικό σύστημα του μυρμηγκιού. Τα μυρμήγκια καταπίνουν τον βόρακα, ο οποίος στη συνέχεια τα σκοτώνει. Ο βόρακας είναι επίσης μια μη τοξική ουσία, καθιστώντας τον ασφαλή για χρήση γύρω από παιδιά και κατοικίδια.

Συστατικά:

1/4 φλιτζάνι βόρακας

1/4 φλιτζάνι ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι νερό

Οδηγίες:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο και τοποθετήστε το κοντά στη φωλιά των μυρμηγκιών.

αντικατάσταση χώματος

Η αντικατάσταση του χώματος στα φυτά σας σε γλάστρες μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια. Η διαδικασία είναι απλή: αντικαταστήστε το παλιό χώμα γλάστρας με ένα νέο μείγμα γλάστρας. Αυτό θα αφαιρέσει τυχόν ίχνη ή φωλιές μυρμηγκιών που μπορεί να υπάρχουν στο παλιό έδαφος και επίσης θα αποθαρρύνει άλλα μυρμήγκια να έρθουν στην περιοχή. Φροντίστε να πετάξετε το παλιό χώμα σε μια σφραγισμένη σακούλα, ώστε τα μυρμήγκια να μην μπορούν να ξεφύγουν και να επιστρέψουν.

τα μυρμήγκια βλάπτουν τα φυτά στις γλάστρες;

Όχι, τα μυρμήγκια δεν είναι επιβλαβή για τα φυτά σε γλάστρες. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι ευεργετικά γιατί βοηθούν στον αερισμό του εδάφους και στη διάδοση των θρεπτικών ουσιών τριγύρω. Επιπλέον, τα μυρμήγκια λεηλατούν πολλά παράσιτα που θα μπορούσαν να βλάψουν τα φυτά σας, όπως οι αφίδες και τα αλευρώδη. Ωστόσο, ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα επίμονο πρόβλημα με τα μυρμήγκια. Σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσε να υποδεικνύει ένα πιο σημαντικό ζήτημα, όπως κακή αποστράγγιση ή υπερβολική υγρασία στο μείγμα γλάστρας.

- Διαφήμιση -