25 εκπληκτικές ιδέες για να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά χαλίκια, βότσαλα και πέτρες στον κήπο και τα παρτέρια σας

Η διακοσμητική πέτρα είναι ένα καθολικό στοιχείο σχεδιασμού τοπίου που εναρμονίζεται τέλεια με το περιβάλλον, τα φωτεινά χρώματα και τα διάφορα σχήματα και δίνει με επιτυχία τόνους. Ένα τέτοιο στοιχείο διακόσμησης χρησιμοποιείται στη διάταξη πάρκων, κήπων, οικοπέδων και μονοπατιών πλακόστρωτων, για την κατασκευή πισινών και λιμνών. Θα σας παρουσιάσω 25 εκπληκτικές ιδέες για να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά χαλίκια, βότσαλα και πέτρες στον κήπο και τα παρτέρια σας!

- Διαφήμιση -

Η διακοσμητική πέτρα για το σχεδιασμό τοπίου έχει πολλά πλεονεκτήματα μεταξύ των οποίων:

Φιλικότητα προς το περιβάλλον και ασφάλεια

Αισθητική εμφάνιση

Μεγάλη επιλογή και πλούσια χρωματική κλίμακα

Καλά χαρακτηριστικά απόδοσης: αντοχή σε αρνητικούς εξωτερικούς παράγοντες, ανθεκτικότητα

Ευελιξία και πρωτοτυπία

Με τη βοήθεια της διακοσμητικής πέτρας, μπορείτε να πραγματοποιήσετε διάφορες συνθέσεις και να ζωντανέψετε ακόμα και τις πιο τολμηρές σχεδιαστικές αποφάσεις.

Όταν επιλέγετε μια διακοσμητική πέτρα, μια σημαντική παράμετρος είναι το μέγεθός της. Στο σχεδιασμό τοπίου, χρησιμοποιείται ταξινόμηση μεγεθών πέτρας.

Σήμερα, οι διακοσμητικές πέτρες είναι ένα απαραίτητο στοιχείο του σχεδιασμού τοπίου. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να εφαρμόσετε διάφορες ιδέες. Τα πιο δημοφιλή από αυτά είναι:

Απομίμηση αποξηραμένου ρέματος: για αυτόν τον τύπο διακόσμησης, κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται βότσαλα, λιθόστρωτα και ογκόλιθοι, τα οποία σχηματίζουν τον πυθμένα του ρέματος και κατά μήκος του στρώνεται ένα ελικοειδές πέτρινο μονοπάτι.

Μονοπάτι: αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια διαδρομή οποιουδήποτε σχήματος από την πέτρα διαφορετικών μεγεθών. Ο κύριος κανόνας είναι ότι το μονοπάτι πρέπει να είναι ελικοειδές – είναι αυτή η συνθήκη που θα του δώσει φυσικότητα. Ένας συνδυασμός διαφορετικών υφών και αποχρώσεων είναι δυνατός.

Πέτρινο φυτό: αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για τη διακόσμηση ενός κήπου, επειδή η βασική αρχή είναι να δημιουργήσετε ένα στρώμα πέτρας από βότσαλα γύρω από ένα δέντρο, θάμνο ή άλλα φυτά – ένα τέτοιο στρώμα όχι μόνο φαίνεται εντυπωσιακό αλλά προστατεύει και το φυτό από το στέγνωμα. Κατά το πότισμα, το νερό διαρρέει τα βότσαλα, ενώ το στρώμα πέτρας επιβραδύνει τη διαδικασία εξάτμισης.

Οι συνθέσεις πέτρας με δεξαμενή και μικρές τεχνητές δεξαμενές με πέτρινες όχθες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς – αυτές μπορεί να είναι πηγές, σιντριβάνια, μια λίμνη κ.λπ.

Οι διακοσμητικές πέτρες κήπου είναι ιδανικές για τη δημιουργία παρτέρια. Δεν εκτελούν μόνο μια διακοσμητική λειτουργία αλλά και μια πρακτική – λειτουργούν ως περίγραμμα.

- Διαφήμιση -