13 απίθανοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες πορτοκαλιού

Κάθε φορά που τρώω ένα πορτοκάλι, ξεκινώ πάντα ξεφλουδίζοντας και πετώντας τις φλούδες. Προφανώς, το έκανα λάθος σε όλη μου τη ζωή! Ακριβώς κάτω από τις φλούδες βρίσκεται μια αφθονία οξέων φρούτων και βιταμίνης C. Οι φλούδες έχουν ακόμη περισσότερα φυτοθρεπτικά συστατικά και φλαβονοειδή από τον εσωτερικό πολτό που οι περισσότερες από εμάς λανθασμένα πετάμε στα σκουπίδια. Ας δούμε 13 απίθανους τρόπους να χρησιμοποιήσουμε τις φλούδες πορτοκαλιού!

- Διαφήμιση -

Φυσικό Σπρέι Καθαρισμού

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι και φλούδες πορτοκαλιού για να δημιουργήσετε ένα απόλυτα φυσικό και αποτελεσματικό διάλυμα καθαρισμού. Τοποθετήστε μερικές φλούδες πορτοκαλιού σε ένα μεγάλο βάζο και γεμίστε το με λευκό ξύδι. Κλείστε το βάζο με ένα καπάκι και αφήστε το να καθίσει στο ψυγείο για δύο έως τρεις εβδομάδες, ανακινώντας το κάθε δεύτερη μέρα περίπου. Στη συνέχεια, στραγγίστε το υγρό και μεταφέρετε αυτό το φιλικό προς το περιβάλλον διάλυμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε δάπεδα, πάγκους και παράθυρα.

Γυάλισμα επίπλων

Γνωρίζατε ότι το λάδι πορτοκαλιού είναι συστατικό σε πολλά προϊόντα καθαρισμού επίπλων; Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λευκή πλευρά μιας φλούδας πορτοκαλιού για να καθαρίσετε και να φωτίσετε τα ξύλινα έπιπλά σας.

Αποσμητικό δωματίου

Μπορείτε να γεμίσετε το σπίτι σας με ένα γλυκό φυσικό άρωμα, βράζοντας φλούδες πορτοκαλιού σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό. Προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα αν θέλετε.

Αποσμητικό κάδου απορριμμάτων

Τοποθετήστε μερικές αποξηραμένες φλούδες πορτοκαλιού στο κάτω μέρος του κάδου απορριμμάτων της κουζίνας σας πριν βάλετε μια καθαρή σακούλα σκουπιδιών. Μπορείτε επίσης να τις πετάξετε στο κάτω μέρος του υπαίθριου κάδου απορριμμάτων σας για να περιορίσετε τις δυσοσμίες εκεί.

Αποσμητικό παπουτσιών

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένες φλούδες εσπεριδοειδών για την καταπολέμηση της μυρωδιάς των παπουτσιών. Απλώς τοποθετήστε φλούδες πορτοκαλιού σε κάθε παπούτσι και αφήστε τες εκεί όλη τη νύχτα.

Αποσμητικό Ψυγείου

Γεμίστε μια φλούδα πορτοκαλιού με αλάτι και βάλτε την στο ψυγείο σας. Το αλάτι θα απορροφήσει τις οσμές ενώ το φρούτο θα αφήσει πίσω το φρέσκο ​​άρωμα του πορτοκαλιού. Όταν το κρίνετε απαραίτητο το αντικαθιστάτε!

Καθαριστικό ξύλου κοπής

Καθαρίστε και αποσμήστε το ξύλο κοπής τρίβοντάς το με φλούδα πορτοκαλιού και λίγο αλάτι. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά και αφήστε τη σανίδα να στεγνώσει στον ήλιο.

Καθαριστικό φούρνου μικροκυμάτων

Μπορείτε να καθαρίσετε και να αποσμήσετε το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων σας χωρίς σκληρά χημικά. Τοποθετήστε τις φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και γεμίστε το μέχρι τη μέση με νερό. Τοποθετήστε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου πέντε λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίστε το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων με μια καθαρή πετσέτα.

Απωθητικό κουνουπιών

Στα κουνούπια δεν αρέσει η μυρωδιά των εσπεριδοειδών. Μπορείτε να τρίψετε τη λευκή πλευρά μιας φλούδας πορτοκαλιού απευθείας στο δέρμα σας για να αποτρέψετε τα ενοχλητικά έντομα πριν βγείτε έξω.

Scrub σώματος

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φλούδες πορτοκαλιού για να φωτίσετε και να ανανεώσετε το δέρμα σας. Τυλίξτε μερικές φλούδες πορτοκαλιού σε γάζα και τρίψτε τις απαλά στο δέρμα σας όσο είστε στη μπανιέρα ή στο ντους.

Αποσμητικό αναπνοής

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού ως υποκατάστατο για μέντα ή τσίχλα. Όταν μασάτε μια φλούδα εσπεριδοειδών για λίγα λεπτά, η αναπνοή σας θα είναι φρέσκια και αρωματική.

Καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης

Οι φλούδες πορτοκαλιού περιέχουν τόνους αντιοξειδωτικών, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για τις ρυτίδες και το χαλάρωμα του δέρματος. Αυτό λειτουργεί επίσης ως ένα υπέροχο τονωτικό δέρματος!

Λευκά δόντια

Ξέρετε ότι την κίτρινη απόχρωση στα δόντια σας οι φλούδες πορτοκαλιού μπορούν να την αφαιρέσουν; Περιέχουν μια ένωση που ονομάζεται d-limonene, η οποία βοηθά στη μείωση της χρώσης των δοντιών (ακόμη και από το κάπνισμα!)

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Η βιταμίνη C έχει αποδειχθεί ότι σας βοηθά να χάσετε βάρος. Οι φλούδες πορτοκαλιού έχουν πολλές τέτοιες ουσίες. Για να βοηθήσετε την απώλεια βάρους, αντικαταστήστε τον καφέ ή τη σόδα με τσάι φλούδας πορτοκαλιού.

- Διαφήμιση -